ΤΩΡΑ: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια Μυτιλήνης και κλείσιμο των δρόμων

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα εφετείο Μυτιλήνης (που εδρεύει στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης) 9 άτομα από την Τουρκία που κατηγορούνται για την υπόθεση της  Χίου.


Η δίκη των Τούρκων ξεκίνησε σήμερα, ανάμεσα στους Τούρκους είναι και ο Ερκάν, πολύ γνωστός στην ελληνική αριστερά και στην κοινή γνώμη ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.

Στα δικαστήρια Μυτιλήνης βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με 1 κλούβα των ΜΑΤ, ενώ με εισαγγελική εντολή, για λόγους ασφαλείας απαγορεύθηκε η είσοδος στο δικαστικό μέγαρο οποιουδήποτε δεν έχει εργασία. Ενώ σε αυτούς που εισέρχονται μέσα στα δικαστήρια για εργασία τους πραγματοποιείτε εξονυχιστικός έλεγχος.

Κλειστη είναι οι δρόμοι γύρω από το δικαστήριο αλλά και ο δρομος απο το μουσειο ως τα δικαστήρια που περνάς μόνο με ταυτότητα.

Στις 30 Ιουλίου 2013 στα ανοιχτά της Λέσβου συλλαμβάνονται 2 Τούρκοι  μέλη του DHKP-C μέσα σε βάρκα  την ώρα που μετέφεραν οπλισμό. 

Το  επόμενο διάστημα ακολουθούν εισβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα γραφεία του περιοδικού Ο ΑΓΩΝΑΣ και της  Επιτροπής Αλληλεγγύης  για τους πολιτικούς  κρατούμενους  στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων προσάγονται και συλλαμβάνονται πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.


Ένα χρόνο μετά στις 27 Ιουνίου 2014 πραγματοποιείται θεαματική επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής  στα Εξάρχεια, κατά την οποία συλλαμβάνονται 3 ακόμη αγωνιστές/αγωνίστριες μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης με σταθερή παρουσία σε αγώνες και κινηματικές δράσεις στην Ελλάδα. Η κατηγορία με  την οποία διώκονται είναι η συλλογή πληροφοριών και  η οικονομική υποστήριξη της DHKP-C, εφαρμόζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά η παράγραφος 6 του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α, που στοχεύει στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των συντροφικών σχέσεων, με κύριο σκοπό την πολιτική, και σωματική εξόντωση όσων αντιστέκονται.