Ήταν Καλλονή μόνο για ένα ημίχρονο….ΑΕΛΚ-ΠΑΟΚ 1-2 (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και έμεινε με δέκα παίκτες, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Καλλονής. Έπιασε πέναλτι στο τέλος ο Ιτάντζ.


Ο ΠΑΟΚ, πάντως, κέρδισε δίκαια, καθώς τέσσερις μέρες μετά την τραγική εμφάνιση στην Τρίπολη, έβγαλε μέταλλο και έδειξε αποφασισμένος να κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι το φινάλε. 

Το πρώτο ημίχρονο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το αγωνιστικό που συνοψίζεται με έναν ΠΑΟΚ να αδυνατεί να βρει λύσεις, με ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες και το χειρότερο στη μοναδική φάση που επί της ουσίας απειλήθηκε να βρίσκεται πίσω στο σκορ με ένα φθηνό γκολ σε σουτ που κόντραρε και μπέρδεψε τον Ιτάνζ (άργησε χαρακτηριστικά ν' αντιδράσει). 

Και το υπόλοιπο, όσα επακολούθησαν της ορθής αποβολής του Κάτσε: με τον πάγκο του ΠΑΟΚ να ξεσηκώνεται, μένω-φεύγω από το τεχνικό τιμ και τους αναπληρωματικούς και τα εναπομείναντα λεπτά να ξοδεύονται σε διαμαρτυρίες. 

Αφού όμως επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ έδειξε αντίδραση πραγματικά μεγάλης ομάδας. Με τον Αναστασιάδη να βοηθά με τις κινήσεις του, τον Περέιρα στην κορυφή, στα άκρα τους Μακ, Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη να οπισθοχωρεί στα χαφ με τον (νεοεισελθόντα) Τζανδάρη, άρχισε να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι για την ανατροπή.

Ο μέχρι εκείνο το σημείο -όπως κι η υπόλοιπη ομάδα- υποτονικός Ρατς γέμισε γλυκά στην περιοχή με το αριστερό, ο Αθανασιάδης έδωσε έτοιμο γκολ στον Περέιρα και ο Αργεντινός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για την ισοφάριση!

Με πανομοιότυπο τρόπο ήρθε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και παράλληλα η ανατροπή. Από εξαιρετική προσωπική ενέργεια και ασίστ του Μακ, βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινό πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ τον «Δικέφαλο του Βορρά». Το ματς όμως είχε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. 

Διαδοχικά Σαλπιγγίδης και Περέιρα έχασαν καλές ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς και το πείσμα της Καλλονής λίγο έλειψε να κοστίσει. Η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά από το απερίσκεπτο μαρκάρισμα του Κωνσταντινίδη στον Χουάνμα, όμως ο Ιτάνζ είπε "όχι" στον Μανούσο και κράτησε στα χέρια του ΠΑΟΚ μια παλικαρίσια νίκη! 

ΑΕΛ Καλλονής: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλλιός, Αντέγιο, Κεϊτά (66' Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Πιπίνης (76' Μίνγκας), Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (66' Καμαρά), Μανούσος, Χουάνμα

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Μαντούρο (46' Τζανδάρης), Κάτσε, Περέιρα, Μακ (92' Σκόνδρας), Σαλπιγγίδης (95' Παπαγιανόπουλος), Αθανασιάδης