Μεγάλη εκδήλωση-ομιλία εθνικού, θεολογικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης-Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost.com

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία εθνικού, θεολογικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος στην οποία ο Σύλλογος «Εθνεγερσία» Μυτιλήνης θα πάρει μέρος σαν συνδιοργανωτής.


Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι επίσης το παράρτημα της ένωσης Θεολόγων Μυτιλήνης και η «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη» που εκπροσωπείται από την βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών και ηρωική δασκάλα του Έβρου κα. Χαρά Νικοπούλου μετά του καταξιωμένου καθηγητή Γεωπολιτικής και Ιστορικού Αναλυτή, κ. Ιωάννη Φριτζαλά, οι οποίοι θα είναι και οι κεντρικοί ομιλητές μαζί με τον διδάκτωρ Πανεπιστημιακό Θεολόγο κ. Λέων Μπρανκ.

Στην εκδήλωση αυτή θα τονιστεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι πρώτοι στην περιοχή της ακριτικής και ελληνικής Θράκης για την λειτουργία και επέκταση της δράσεως του πνευματικού κέντρου η «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη». Το σωματείο αυτό έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάπλασης ενός ανενεργού φυλακίου που του παραχωρήθηκε από το Γ.Ε.Σ. σε ορεινό παραδοσιακό οικισμό, υπό την ονομασία «Ακρίτας», όπου θα φιλοξενούνται ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά από όλη την Ελλάδα.

Σας καλούμε όλους με πόνο ψυχής να ενσκήψετε εμπράκτως στο θεάρεστο αυτό εγχείρημα, του οποίου την επιτυχή διοργάνωση είμαστε βέβαιοι ότι θα φέρουμε εις πέρας. 
 Διατρέφουμε την ακλόνητη πίστη πως τώρα που οι καταστάσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους μας, θα αναδειχτεί το ελληνικό φιλότιμο και θα αντιπαρατεθούμε «εν ομονοία και εν ομοψυχία»  ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση που διογκώνεται καθημερινώς. Όπλο μας θα πρέπει να είναι οι ισχυροί δεσμοί αλληλεγγύης και αγάπης τους οποίους έχουμε ιστορικό χρέος να οικοδομήσουμε απέναντι στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και ιδιαιτέρως απέναντι στο μέλλον της Πατρίδας μας, στα παιδιά της Ελλάδος, τα οποία βιώνουν τις ολέθριες συνέπειες της κρίσης τόσο σε οικονομικό άλλα κυρίως σε πνευματικό επίπεδο, δίχως τα ίδια να ευθύνονται.

Ας γίνουμε η αγκαλιά γι’ αυτά τα παιδιά και μαζί με τους υπευθύνους υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος, ας γίνουμε όλοι εθελοντές και συνεπιβάτες στην «Κιβωτό» της αγάπης και της αλληλεγγύης. Τα  έσοδα, αν προκύψουν από αυτήν την ομιλία – εκδήλωση και από τις χορηγίες , θα δοθούν στην  «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη» για την ολοκλήρωση των εργασιών του οικισμού.

Με Τιμή,
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εθνεγερσίας» Μυτιλήνης


Χορηγός επικοινωνίας είναι το LesvosPost.com