Εφτά περίεργα γιατροσόφια για να μην κολλήσετε γρίπη!

Αναπόφευκτη συνέπεια του χειμώνα είναι το κρυολόγημα και η γρίπη. Οι απότομες εναλλαγές του καιρού αλλά και ο συγχρωτισμός πολλών ανθρώπων σε κλειστούς χώρους είναι οι κύριες αιτίες που «ρίχνουν» στο κρεβάτι μικρούς και μεγάλους. 


Ερευνητές του University of Arizona κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν κάποιος είναι άρρωστος, σε ένα γραφείο, χρειάζονται μόνο τέσσερις ώρες για να απλωθεί ο ιός  στις επιφάνειες, όπως τα κουμπιά του φωτοτυπικού, το χερούλι του ψυγείου ή της καφετιέρας.
Καθαρίστε το γραφείο σας

Μπορεί να φαίνεται καθαρό αλλά μη ξεχνάτε να να απολυμαίνετε πριν το χρησιμοποιήσετε  οτιδήποτε ακουμπούν πολλοί άνθρωποι όπως-φωτοτυπικό, φούρνο μικροκυμάτων, πόμολα, κουμπιά ανελκυστήρα, χερούλι καρέκλας και άλλα.

Οι ρινοϊοί που ευθύνονται για τα κοινά κρυολογήματα μπορούν να ζήσουν σε επιφάνειες μέχρι 48 ώρες!

Πιείτε τσάι

Πιείτε μαύρο ή πράσινο τσάι με λεμόνι και μέλι. Το τσάι και η εισπνοή του ατμού ενεργοποιούν τους κροσσούς στη μύτη—ώστε να απομακρύνουν πιο αποτελεσματικά τα μικρόβια από αυτήν.

Φάτε περισσότερη πρωτεΐνη

Βάλτε στη διατροφή σας τροφές  πλούσιες σε πρωτεΐνη τροφές, ιδιαίτερα ψάρι, αυγά και γιαούρτι προκειμ;eνου να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Γυμναστήριο

Τα μάτια σας δεκατέσσερα κάθε φορά που πηγαίνετε γυμναστήριο. Εξαιτίας της συγκέντρωσης πολλών ατόπμων πριν καθήσετε σε πάγκους η σε στρώματα  απλώστε πρωτα μια πετσέτα.

Μπορείτε να καθαρίσετε με αντιβακτηριακά μαντηλάκια τα όργανα που αγγίζετε, όπως τα βάρη ή τις χειρολαβές του ποδήλατου.

Χρησιμοποιήστε δικό σας στυλό

Καλό είναι λένε οι ειδικοί επσιτήμονες κκάθε φορά που χρειάζεστε στυλό στις συναλλάγές σας με την τράπεζα ή στο σούπερ μάρκετ μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το δικό σας στυλό  να έχετε μαζί σας το δικό σας στυλό για να αποφεύγετε τη μεταφορά μικροβίων, ιδιαίτερα αν έχετε κάποιον άρρωστο στο σπίτι.

Μακριά τα χέρια από κοινόχρηστες βρύσες

Να αποφεύγετε τις κοινόχρηστες βρύσες καθώς τις ακουμπούν εκατοντάδες χέρια με μικρόβια. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το δικό σας μπουκάλι.

Πλύντε τα χέρια σας

Να πλένετε τα χέρια σας συχνά και να τα σκουπίζετε απαλά για να μην ‘’σκάνε’’, κάτι που επιτρέπει στα μικρόβια να ‘’προελάσουν’’. Στη συνέχεια ενυδατώστε.


Πηγη iatropedia.gr