Άρθρο παρέμβαση: Ο απόηχος της Νίκης Ρωμανού στην Λέσβο και στην μέση οι υποστηρικτές της «αναρχίας»…

Λύση στο αδιέξοδο με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μετά τις αλλαγές επί της σχετικής τροπολογίας που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.


Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (αρχισυντάκτης-Δ/ντης LesvosPost.com)

Στον απόηχο λοιπόν της χθεσινής νίκης Ρωμανού στην Μυτιλήνη είδαμε πολλά… Είδαμε 2 πορείες και 2 καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, είδαμε τους πολλούς υποστηρικτές με το σλόγκαν «κάτω η εξουσία», είδαμε συγκεκριμένο κόμμα να υποστηρίζει ανοιχτά τις καταλήψεις δημοσιών κτηρίων και τους αναρχικούς που τα σπάνε, είδαμε τοπική ιστοσελίδα να συνεχίζει ακόμα και σήμερα να υποστηρίζει την «αναρχία» και τις καταλήψεις στα δημόσια κτήρια που ακόμα και ο ίδιος πληρώνει, είδαμε ο συγκεκριμένος αρθογράφος να βρίζει δημόσια ακόμα και γνωστό παπά της Μυτιλήνης με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και με πατερά που έχει συμβάλει τα μέγιστα στο νησί μας…

Φυσικά είδαμε ότι στις επερχόμενες εκλογές θα επικρατήσει μάλιστα και με μεγάλο ποσοστό ένα συγκεκριμένο κόμμα.

Στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν είδαμε στην πρώτη σοβαρές καταστροφές σε δημόσιες περιουσίες και σε τράπεζες. Στην δεύτερη είχαμε σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Μυτιλήνης με πόλεμο ΜΑΤ-Αναρχικών και αστυνομική βία αλλά και πρωτοφανή χρήση δακρυγόνων μέσα στο θέατρο αλλά και στο κέντρο της πόλης μας αργότερα το βράδυ είχαμε επίθεση με μολότοφ..!! στο κτήριο της Γ.Γ.Α.

Σήμερα διαβάζουμε σε τοπική ιστοσελίδα ότι όποιος από εμάς δεν υποστηρίζει την «αναρχία» είναι φασίστας. Μάλιστα καταδικάζει την ανακοίνωση της περιφερειάρχη που ήθελε να λήξει επιτελούς αυτό το χάλι στα δημόσια κτήρια που καταλαμβάνονται χωρίς ουσιαστικούς λόγους και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών

Καταδικάζει επίσης σχόλιο ιερέα στην Μυτιλήνη που όπως οι περισσότεροι δημοκρατικοί πολίτες ήταν κατά της δικαίωσης Ρωμανού η μάλλον κατά του εκβιαστικού μέτρου της απεργίας πείνας. Κάτω από το σχόλιο του Ιερέα ακολούθησαν άπειρα σχόλια μάλιστα με βαριές εκφράσεις κατά του Ιερέα και των θείων του τύπου γαμ@ την παναγ@, γαμ@@ τον Χρισ@@, γαμ@ τα θεία, τραγόπαπα, και άλλες τέτοιες ωραίες εκφράσεις.. 

Ο αρθρογράφος την συγκεκριμένης ιστοσελίδας τα υποστηρίζει αυτά;; Υποστηρίζει την άποψη των αναρχικών που είναι κατά των θείων; Κατά της εκκλησιάς, κατά του Χριστού;; της Παναγίας;;

Για να τελειώνουμε εδώ όλο αυτό το παραλήρημα των υποστηρικτών της αναρχίας που ενόψει εκλογών έχουν βγει έξω σε όλη την Λέσβο για να δείξουν τι θα συμβεί σε λίγους μήνες που θα αλλάξει η κυβέρνηση, καταδικάζουμε κάθε ψευτοοαναρχικό που προσπαθεί πίσω από τον μανδύα του σλόγκαν «κάτω η εξουσία» και πίσω από το πορτοφολάκι των γονιών του να τρομοκρατεί τον κόσμο με σκοπό τους ψήφους στις επερχόμενες εκλογές..

Να τονίσουμε πως είμαστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρ της παιδείας στην Ελλάδα αλλά κατά της τρομοκρατίας κατά των ληστειών κατά των ζημιών κτλ….

Και κάτι άλλο που παρατηρήσαμε καθολη την διάρκεια της υπόθεσης Ρωμανού είναι ότι η όλη ιστορία ξεκίνησε από την άρνηση του Νίκου να πάρει το επίδομα και να δει τον υπουργό δικαιοσύνης μετά την επιτυχία του; στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αμέσως μετά ξεκίνησε η σύγκρουση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης που έφερε τον Ρωμανό στην απεργία πείνας και την πρωτοφανή υποστήριξη του από την αντιπολίτευση και από αντιεξουσιαστές και εν τελεί στην νίκη του η μάλλον στην νίκη της «αναρχίας» με το εκβιαστικό μέτρο της απεργίας πείνας…..

Αυτή είναι η άποψη μας.. Φυσικά δεκτή κάθε απάντηση. Τα σχόλια θα παραμείνουν όλα..

Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας πρέπει να σέβεται την άποψη του άλλου

Και επειδή εμείς πάντα γράφουμε επώνυμα…:

Γράφει ο Στεφάνου Γεώργιος (αρχισυντάκτης-Δ/ντης LesvosPost.com)

Τέλος σας παρουσιάζουμε την δήλωση του Νίκου Ρωμανού μετά το τέλος της εκβιαστικής απεργίας πείνας και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Λίγες ώρες μετά την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή και επιτρέπει στον Νίκο Ρωμανό να σπουδάζει φορώντας "ηλεκτρονικό βραχιολάκι", ο ίδιος στέλνει το μήνυμά του κάνοντας λόγο για μεγάλη νίκη, ενώ ευχαριστεί τους γιατρούς του "Γ. Γεννηματάς" που δεν προχώρησαν σε αναγκαστική σίτισή του.  

Αναλυτικά το μήνυμά του:

"Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτησή μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να "φοράω βραχιολάκι".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.

Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.

Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες
ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν".