Πετροπόλεμος, δακρυγόνα, προσαγωγές και στην μέση ο Δήμαρχος Λέσβου στην Μυτιλήνη (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Με επεισόδια αμαυρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλου, ο οποίος πριν από έξι χρόνια έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε η ειρηνική πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και ως συμπαράσταση στην απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού. 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της πορείας που ήταν προγραμματισμένη.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν άγνωστοι που φορούσαν κράνη πέταξαν πέτρες και διάφορα φερτά υλικά προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στην οδό Κυπριών Πατριωτών στην Μυτιλήνη.

Οι άνδρες των ΜΑΤ αντέδρασαν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική μέσα στο κέντρο της πόλης

Αμέσως μετά οι αστυνομικές δυνάμεις κυνήγησαν τους νεαρούς προς την προκυμαία Μυτιλήνης και περίπου 70 από τους νεαρούς εισέβαλαν στο δημοτικό θέατρο που εκείνη την ώρα ήταν προγραμματισμένη η παράσταση «η πόρνη από πάνω». Κατά την εισβολή των νεαρών οι αστυνομικές δυνάμεις ανέβηκαν τα σκαλιά του δημοτικού θεάτρου και έκαναν χρήση χημικών από τις πόρτες μέσα σε αυτό με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα μέσα στο δημοτικό θέατρο να θυμίζει εικόνες από ταινία περιπέτειας, είχαμε λιποθυμικά επεισόδια και μερικές καταστροφές στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης..

Ομάδες νεαρών από το κυνηγητό έτρεξαν προς το φανάρι Μυτιλήνης όπου εκεί εγκλωβίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και μάλιστα, έγιναν και 27 προσαγωγές μετά από κυνηγητό στο Φανάρι Μυτιλήνης και στις ταβέρνες αλλά ακόμα και μέσα στο ΣΕΑΛ. Νεαροί για να ξεφύγουν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ έπεφταν ακόμα και μέσα στην θάλασσα με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν γκλοπ και βία για να τους βγάλουν.

Η ένταση συνεχίστηκε έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης καθώς οι νεαροί που βρισκόταν μέσα σε αυτό δεν ήθελαν να το εγκαταλείψουν αν δεν αφηνόταν ελεύθεροι οι 27 προσαχθέντες.

Μετά από παρέμβαση όμως του δήμαρχου Λέσβου ο όποιος με αυτοθυσία και αποφασιστικότητα μίλησε ακόμα και στον Υπουργό δικαιοσύνης αφέθηκαν ελεύθεροι οι νεαροί και η κατάσταση ηρέμησε έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης. 

Μάλιστα ο Δήμαρχος Λέσβου επικοινώνησε με την Εισαγγελέα τονίζοντας ότι οι διαδηλωτές δεν προκάλεσαν καμία φθορά και ότι η στάση της Αστυνομίας ήταν απαράδεκτη.

Αυτή την ώρα, επικρατεί ηρεμία, ωστόσο δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν σε επιφυλακή.

Πάντως, οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματισθεί για τις επόμενες ώρες.

Αργότερα θα έχουμε και αλλά αναλυτικά ρεπορτάζ από την πορεία και τα  πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη της Μυτιλήνης.


Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριγκλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ LesvosPost.com)

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

ΝΤΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.. και Ρίψη δακρυγόνων από τις πόρτες (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΕΙΤΕ ΤΑ αποκλειστικά μας πλάνα




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ