Ξεκινούν παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές της Λέσβου

Τα υπόλοιπα της εξασφαλισμένης εργολαβίας για το κλάδεμα των δέντρων και της κοπής χόρτων, που συνέβαλε στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων από τη νέα δημοτική αρχή κυρίως στην πόλη, διατίθενται πλέον και για την αποκατάσταση του χάους σε αρκετές περιπτώσεις στα πάρκα και τις παιδικές χαρές του Δήμου.


Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος, έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες ευπρεπισμού των χώρων αναψυχής στα κεντρικά σημεία της πόλης και στη συνέχεια αυτές θα επεκταθούν και στα πάρκα στις συνοικίες.

Κάτι λιγότερο από 160 πάρκα και παιδικές χαρές υπάρχουν καταγεγραμμένες από την Υπηρεσία Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος του Δήμου, οι περισσότερες εκ των οποίων χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων για την απομάκρυνση των αγριόχορτων, την κοπή επικίνδυνων δέντρων και το γενικό καθαρισμό τους. 
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι παρεμβάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στα πάρκα κεντρικών σημείων της πόλης, όπως στο Κιόσκι, στη Ναυμαχίας Έλλης, στην Επάνω Σκάλα δίπλα στο ΙΚΑ και στην Ασκληπιού, και αυτές θα συνεχιστούν στα πάρκα και τις παιδικές χαρές των συνοικιών της Μυτιλήνης.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις παρεμβάσεις μας, ειδικά στα πάρκα που βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση. Προσπαθούμε σε πρώτη φάση να καθαρίσουμε τους χώρους και κάνουμε παράλληλα την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν, για τον περαιτέρω προγραμματισμό μας…», είπε στο «Ε» ο κ. Καρασάββας.


Αργότερα η αντικατάσταση οργάνων

Η δημοτική αρχή, βέβαια, στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε άλλου είδους παρεμβάσεις, όπως είναι η αντικατάσταση οργάνων στις παιδικές χαρές, αλλά σε κάθε περίπτωση καταγράφει τις ελλείψεις και τα προβλήματα και είναι έτοιμη να παρέμβει για να απομακρύνει προβληματικά όργανα, που είναι επικίνδυνα για τα παιδιά. «Για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτήν τη στιγμή κάνουμε παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό των πάρκων μας.

Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να κάνουμε αντικατάσταση του εξοπλισμού όπου υπάρχει αυτήν τη στιγμή πρόβλημα, αλλά σε κάθε περίπτωση καταγράφουμε τα προβλήματα για να επανέλθουμε στη συνέχεια. Η αρχή που κάνουμε, θεωρώ, είναι σημαντική σε κάθε περίπτωση για τους πολίτες και τα μικρά παιδιά…», κατέληξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.


Πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ