Επιτέλους: ΦΩΣ και παρεμβάσεις στο πάρκο-«φάντασμα» της Μυτιλήνης το πάρκο Καραπαναγιώτη

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να καταπιαστεί και με το Πάρκο Καραπαναγιώτη, φιλοδοξώντας να το επαναφέρει στην καθημερινότητα των δημοτών, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, εκφράζει ο νέος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος, Νίκος Καρασάββας, προαναγγέλλοντας στο «Ε» άμεσες παρεμβάσεις.

Πρώτα απ’ όλα, ο Δήμος προτίθεται να ξαλαφρώσει άμεσα το Πάρκο από την πυκνή σήμερα βλάστησή του και εν συνεχεία να προχωρήσει σε μία σειρά από παρεμβάσεις, όπως η αποκατάσταση του φωτισμού του, συμβάλλοντας στην ανάδειξη συνολικά του Πάρκου και φυσικά στην προστασία του από κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά, που ευνοείται από τη σημερινή του κατάσταση.

Σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, η δημοτική αρχή φαίνεται πως επιθυμεί να προχωρήσει και σε άλλου είδους αισθητικές παρεμβάσεις, με εγκατάσταση σιντριβανιού, εργασίες περίφραξης, ενδεχομένως και αντικατάσταση των ξύλινων πάγκων του, για να το μετατρέψει σε έναν πραγματικό χώρο αναψυχής, σε ένα από τα κεντρικά σημεία της πόλης.


Απροσπέλαστο όταν νυχτώνει

Ωστόσο, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει το όλο εγχείρημα για το Πάρκο, με συνεργεία να μπαίνουν για να εξαφανίσουν τη «ζούγκλα» που το σκεπάζει σήμερα και υποβαθμίζει συνολικά τη λειτουργία του. Η σημερινή του εικόνα είναι γεγονός πως είναι αποτρεπτική για να το επισκεφτούν οι πολίτες και δεν αποτελεί μυστικό το ότι, ειδικά τις απογευματινές ώρες, ο κόσμος δεν περνάει ούτε… απ’ έξω.

Για τις βραδινές βέβαια ώρες δε γίνεται καν λόγος, αφού χωρίς να υπάρχει φωτισμός, ευνοείται η κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα, με το Πάρκο κατά καιρούς να αποτελεί και στέκι τοξικομανών, που καλύπτονται ιδανικά από το σκοτάδι κι ας βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, λοιπόν, η δημοτική αρχή, ξεκινώντας άμεσα την προσπάθεια για την εξαφάνιση της πυκνής βλάστησης και της αποκατάστασης των σπασμένων σήμερα εγκαταστάσεων φωτισμού, υποστηρίζει μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος, Νίκου Καρασάββα, πως προτίθεται ακόμα και να κλειδώνει στο εξής το Πάρκο κατά τις βραδινές ώρες.


Θα… κλειδώνει!

«Ξεκινάμε κατ’ αρχήν με σκοπό τον ευπρεπισμό του Πάρκου και σε μία προσπάθεια να μειώσουμε τη βλάστηση. Να τη ρίξουμε δηλαδή σημαντικά, ούτως ώστε να υπάρχει ορατότητα στο τι γίνεται μέσα και να μη διστάζει κανένας πολίτης να μπει. Η άλλη μας κίνηση είναι η αποκατάσταση του φωτισμού μέσα στο Πάρκο, που είναι ξηλωμένος. Οι βάσεις υπάρχουν και ο φωτισμός του θεωρώ ότι θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την αλλαγή των σημερινών δεδομένων…», είπε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο κ. Καρασάββας.

«Βέβαια, βούληση και δική μου και φυσικά πρώτα απ’ όλα του δημάρχου, είναι το Πάρκο να αναδειχθεί συνολικά στη συνέχεια. Και παράλληλα “δουλεύουμε” μία σειρά παρεμβάσεων για τη ριζική αλλαγή των δεδομένων που ισχύουν σήμερα σε αυτό. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα το χαίρεται ο κόσμος με εργασίες για την περίφραξή του, αλλά και κλείδωμα του χώρου κατά τις βραδινές ώρες.

Υπάρχει η σκέψη, όμως, και για τη δημιουργία ενός σιντριβανιού σε πρώτη φάση και άλλων παρεμβάσεων, που θα το μετατρέψουν σε ένα πραγματικό Πάρκο που θα το χαίρεται ο κόσμος και θα το επισκέπτεται. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα για αυτά», κατέληξε.


Πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ