Αλλάζει όψη το Πλωμάρι Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Αλλάζει όψη μέρα με την μέρα το Πλωμάρι Λέσβου χάρις την συμβουλή του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου/Αγιάσου Μανώλη Αρμενακα αλλά και τους εργάτες που δουλεύουν καθημερινά με σκοπό να αλλάξουν προς το καλύτερο αυτό τον τουριστικό τόπο..


Το Πλωμάρι λοιπόν εδώ και μερικές ημέρες λάμπει από καθαριότητα, έχουν φωταγωγηθεί όλα τα δημοτικά κτήρια ενώ μια ωραία παρέμβαση είναι και η επαναλειτουργία του σιντριβανιού στην πλατεία του Πλωμαρίου.

Το Πλωμάρι καθαρίζεται συχνά. Ο παραλιακός αστράφτει, όπως και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι. Τα σχολειά καθαρίστηκαν και υποδέχθηκαν τους μαθητές αρχές Σεπτεμβρίου.

Επίσης κάτι άλλο θετικέ είναι η επαναλειτουργία της δημοτικής φιλαρμονικής Πλωμαρίου μετά από 35 χρόνια.

Το πρόβλημα του νερού

Το Πλωμάρι είχε μεγάλο πρόβλημα με την πίεση και την ποσότητα του νερού.. Ο αντιδήμαρχος δήλωσε σχετικά:

Μήνες τώρα το Πλωμάρι κάνει περιορισμένη χρήση νερού, ορισμένα σπίτια μέχρι και δύο ώρες την ημέρα. Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που κάναμε τις 28 αυτές ημέρες που αναλάβαμε καθήκοντα, διαπιστώσαμε πρώτον τη μη λειτουργία μίας γεώτρησης λόγω καμένου μοτερ, ήδη από την άνοιξη του 2014 κατά δεύτερο δε λόγο την σοβαρή διαρροή νερού στην περιοχή Σεδούντα λόγω σπασμένου σωλήνα μήκους περίπου 500 μέτρων. Σε όλα αυτά προστέθηκε και η μέχρι τώρα ανομβρία. Έχουμε δρομολογήσει ήδη την επίλυση των προβλημάτων με ίδια μέσα, ήτοι παραγγείλαμε και θα αντικαταστήσουμε αυτή την εβδομάδα το μοτέρ και ήδη ενεργούμε για την αντικατάσταση του σωλήνα στο βουνό. Η διαρροή ήταν γνωστή μήνες πριν. Δεν παραπονιόμαστε , δεν κατηγορούμε. Δουλεύουμε. Σίγουρα θα δείτε βελτίωση αυτή την εβδομάδα και σε δεκαπέντε περίπου ημέρες θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα, πιστεύω εντελώς. Έχετε πίστη.

Και η Αγιάσος..

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαριου/Αγιασου να τονίσουμε ότι έχει στην αρμοδιότητα του και την Αγιασο Λέσβου και πριν από λίγες ημέρες έγραψε σχετικά:

Αποκαταστάθηκε η ρύθμιση του φωτισμού στην Αγιάσο παράλληλα δε αντικαταστάθηκαν οι καμένες λάμπες. Ενώ έχει δρομολογηθεί η επιστολή εγγράφου προς το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και τον Δ/κτη του Βοστάνειου Νοσοκομείου σχετικά με την έλλειψη γιατρού στην Αγιάσο και τις ανάγκες των κατοίκων

Το μήνυμα του Αντιδημάρχου για τη Γεωγραφική Ενότητα Πλωμαρίου (πρώην Δημοτικές Ενότητες Πλωμαρίου, Αγιάσου) Εμμανουήλ Αρμενάκα:


Συνεχίζουμε μέχρι να κάνουμε τη πόλη όπως τη φαντάζεστε. Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τη παράνομη στάθμευση και ζητάμε από όλος να συμβάλλετε σε αυτήν τη προσπάθεια. Όλοι μαζί πρέπει να πολεμήσουμε για φέρουμε αποτέλεσμα.