Δε μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι με την καμία! Διάβασε αυτό…

Αποθήκευσε το κείμενο σαν σημείωση. Θα σου χρειαστεί...


Άλλες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δε μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Άλλες πάλι, υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα που συσσωρεύονται επάνω σου, και σου προκαλούν τέτοιου είδους παρενέργειες. Ανοίγεις τα μάτια σου και νιώθεις χαμένος. Δυσκολεύεσαι να πείσεις τον εαυτό σου πως υπάρχει λόγος να σηκωθείς από το κρεβάτι σήμερα. Ο ήχος από το ξυπνητήρι είναι το πιο άσχημο πράγμα που έχεις ακούσει ποτέ. Πατάς το snooze 11 φορές.

Μπορεί να μισείς τη δουλειά σου. Ίσως πάλι, είσαι 5 κιλά βαρύτερος από ότι ήσουν τον περασμένο μήνα. Ίσως απλά δεν αισθάνεσαι απολύτως τίποτα και δεν αντέχεις να είσαι ξύπνιος μέρες σαν τη σημερινή. Μπορείς να ανοίξεις μετά βίας τα μάτια σου, αλλά νοητά, ήδη γράφεις δικαιολογητικό email στο αφεντικό σου, εξηγώντας ότι είσαι βαριά άρρωστος και δε θα παρευρεθείς σήμερα. Μισείς τον εαυτό σου για κάθε ψέμα που αναγκάζεσαι να πεις αλλά …αναγκάζεσαι. Το τηλέφωνό σου απέχει μονάχα ένα εκατοστό από το χέρι σου. Μπορείς να πληκτρολογήσεις το mail και να ροχαλίζεις σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα. Πόσο εύκολο έτσι;

Το κρεβάτι σου είναι ζεστό τώρα. Τα καλύμματα που σε έχουν καταπιεί σε κάνουν να νιώθεις σαν να είσαι μέσα σε ένα marshmallow. Γιατί να αναγκάσεις τον εαυτό σου να σηκωθεί και να αντιμετωπίσει μια ακόμη μέρα, όταν είναι τόσο εύκολο να αποφύγεις τα πάντα; Αλλά θα πρέπει να το υποστείς!


Σκέψου πώς θα αισθάνεσαι όταν θα ξυπνάς σε 5 ώρες από τώρα και όλοι οι άλλοι είναι έξω να επιβιώνουν στη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι σιχαίνονται το πρωινό ξύπνημα αλλά προφανώς, είχαν το κουράγιο να σηκωθούν και τώρα είναι μια χαρά. Ενώ εσύ είσαι ένας ράκος. Είσαι μόνος στο σπίτι και νιώθεις πως δεν έχεις καμία αξία.

Μένοντας στο κρεβάτι, αισθάνεσαι καταπληκτικά μόνο για εκείνη τη στιγμή. Είναι σαν την εξαπάτηση κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Σε πρώτη ανάγνωση είναι όλα υπέροχα. Μετά όμως; Μισείς τον ίδιο σου τον εαυτό!

Δεν έχει σημασία τη ζητάς από τη ζωή σου. Επιτυχία στη δουλειά, πτυχίο, καλοπέραση με φίλους και γνωστούς; Σε κάθε περίπτωση, τίποτα από τα παραπάνω δε θα τα αποκτήσεις μένοντας κάτω από τα παπλώματα.

Και στην τελική, να θυμάσαι κάτι. Τα πρώτα 5 λεπτά είναι τα δύσκολα. Μετά, όλα φαντάζουν πιο εύκολα. Τρως ένα δυναμωτικό πρωινό, πλένεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό και τσουυυπ, ένας υπέροχος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου. Μπορεί να είναι γεμάτος υποχρεώσεις, αλλά είσαι περήφανος για τον εαυτό σου που κατάφερες να ξυπνήσεις. Βλέπεις τα πάντα με περισσότερη αισιοδοξία κι εν τέλει γνωρίζεις ένα πράγμα πολύ καλά: «Εδώ κατάφερα να ξυπνήσω, θα κομπλάρω στα υπόλοιπα; Ευκολάκι»!


Πηγη neopolis.gr