5 tips για να χάσετε εύκολα και γρήγορα κιλά!

Δίαιτα: Μία λέξη που και μόνο στο άκουσμά της προκαλεί τρόμο, ή έστω άγχος και… ευθύνη!

Επειδή όμως οι εξαντλητικές δίαιτες καταπονούν το σώμα και τον οργανισμό, αντί να τον βοηθούν, εμείς σας παραθέτουμε εν συνεχεία πέντε tips για να χάσετε εύκολα κιλά, χωρίς να στερείστε βασικές τροφές, ή να ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας.

1. Πάρε τον χρόνο σου

Ποτέ, όσο κι αν βιάζεσαι και όσο κι αν οι δουλειές σε πιέζουν, μην τρως στα γρήγορα. Κάτσε στο τραπέζι, μάσα αργά και καλά, φάε τη σαλατούλα σου, πιες και το νεράκι σου και μετά πήγαινε στην ευχή της Παναγίας. Αν πιστεύεις ότι θα αργήσεις σε ένα σημαντικό ραντεβού τότε φτιάξε τη σχέση σου με το χρόνο! Ήρθε η ώρα.

2. Οι σωστές τροφές

Ίσως να θεωρείτε δεν είναι και τόσο γευστικές, αν και διαφωνούμε κάθετα, αλλά τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού και άρα να μας χορταίνουν πολύ πιο γρήγορα και για περισσότερο. Και επαναλαμβάνουμε: Είναι νόστιμα και θρεπτικά.

3. Περιορίστε το άγχος

Το άγχος και το στρες έχουν κατηγορηθεί αρκετές φορές για περιττά κιλά, γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι καταφεύγουμε σε αυτό που οι φίλοι μας οι Άγγλοι ονομάζουν emotional eating! Ξέρετε ποια είναι η λύση; Nα προτιμάτε αγχολυτικές τροφές. Το σκόρδο, το σέλερι, τα αμύγδαλα είναι μερικές από αυτές.

4. Η σημασία της πρωτεΐνης

Αν καταναλώνετε πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα, τότε θα δείτε μεγάλη διαφορά στο σώμα και τα κιλά σας. Οι πρωτείνες έχουν την ικανότητα να διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα χαμηλά. Επιπλέον, μειώνουν και την όρεξη για ατασθαλίες.
5. Ολοκληρωμένα γεύματα και όχι τσιμπολόγημα

Είναι προτιμότερο να φάτε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, σε λογικές πάντα μερίδες, από το να μασουλάτε όλη την ημέρα κριτσίνια, νομίζοντας ότι έτσι θα αδυνατίσετε. Μαντέψτε: Έτσι παχαίνετε περισσότερο!


Πηγή teens.gr