10 αποδείξεις πως κάθε φορά που ερωτευόμαστε, δε στέκουμε και πολύ στα καλά μας!

Άρθρα, τραγούδια, βιβλία και ταινίες. Τι κοινό έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Μα φυσικά, τον έρωτα. Πολλά από αυτά, έχουν ως πηγή έμπνευσης αυτήν την υπέροχη και ταυτόχρονα καταστροφική κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ο άνθρωπος.


Και γιατί λέω καταστροφική; Διότι όταν είμαστε ερωτευμένοι, για κάποιο λόγο έχουμε την τάση να τρελαινόμαστε. Να χάνουμε τ’ αυγά και τα πασχάλια που λένε στο χωριό μου. Αλλά ναι, ξέρω, δεν πιστεύεις σε τίποτα αν δε δεις αποδείξεις. Για αυτό:

1. Οι ορμόνες τρελαίνονται


Μην το γελάς καθόλου. Αν, όντας ελεύθερος/η θέλεις αναζητάς μία φορά τη σεξουαλική επαφή με κάποιον/α, με το που ερωτεύεσαι τρελαίνεσαι. Το έχεις ανάγκη συνεχώς. Είναι ο νο1 τρόπος να δείξεις πόσο πολύ θέλεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

2. Κοιμάσαι και ξυπνάς σκεπτόμενος κάποιον/α

Αν δεν είναι τρελό να πέφτεις για ύπνο και να σκέφτεσαι ένα συγκεκριμένο όνομα και να ξυπνάς με το ίδιο ακριβώς όνομα να τριβελίζει στο μυαλό σου, τότε τι είναι; Μήπως να τον/την βλέπεις ακόμη και στον ύπνο σου;!

3. Γελάς μόνος σου

Αν έχετε ερωτευτεί ποτέ, σίγουρα θα έχετε πιάσει τον εαυτό σας να χαμογελάει στο απόλυτο κενό. Εκεί που ένα ζεστό χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη σου χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Και ναι, όσο τρελό και creapy κι αν είναι, μας αρέσει!

4. Αποκτάς ορισμένες εμμονές

Γιατί δε μου έστειλε μήνυμα; Γιατί δε με πήρε τηλέφωνο; Τι να σκέφτεται τώρα; Μήπως είναι με άλλον/η; Μήπως δεν είμαι τόσο σημαντικός/ή στη ζωή του; Μήπως επενδύω πολλά χωρίς να υπάρχει λόγος; Και διάφορα ακόμη ερωτήματα στο ίδιο μήκος κύμματος. Χαλάρωσε...

5. Κάνεις «γελοία» πράγματα

Το γελοία δε σημαίνει απαραίτητα και άσχημα. Αλλά ρε γαμώτο, ποιος άνθρωπος που είναι εντελώς νηφάλιος, θα έκανε καντάδα; Νομίζω πως κανείς. Εκτός κι αν είναι ...ερωτευμένος!

6. Πολλές φορές επιλέγεις τη δύσκολη διαδρομή

Εσύ είσαι στην Καλαμάτα. Ο/Η σύντροφός σου στη Θεσσαλονίκη και το σπίτι σου στην Αθήνα. Εννοείται πως θα επιλέξεις τη διαδρομή που περνά από τη συμπρωτεύουσα. Όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή...

7. Ξαφνικά, αρχίζεις κι ασχολείσαι με την εμφάνισή σου

Κι εκεί που δε σε ενδιέφερε τίποτα, που πήγαινες με τις φόρμες παντού, ξαφνικά προσέχεις μέχρι και την τελευταία τρίχα της κεφαλής σου. Δε βγαίνεις απεριποιήτος/η ούτε μέχρι το περίπτερο. Γιατί, πού ξέρεις; Μπορεί να συναντήσεις τον/την έρωτά σου τυχαία στο δρόμο...

8. Τραγουδάς

Μισείς το τραγούδι; Γνωρίζεις πως είσαι άφωνος; Προτιμάς να ακούς το πιρούνι να γρατζουνάει το πιάτο παρά εσένα να τραγουδάς; Και τι με όλα αυτά; Με το που ερωτεύεσαι, όλα τα παραπάνω αποτελούν μακρινό παρελθόν. Έτσι απλά.

9. Κάνεις πράγματα που μισείς

Ρομαντικό δείπνο σε ακριβό εστιατόριο; Πόσο τα κορόιδευες; Πόσο τα σνόμπαρες; Μέχρι που ερωτεύτηκες. Κάπου εκεί, ξεκίνησες τις κρατήσεις τουλάχιστον μια φορά το μήνα...

10. Δε ...βλέπεις

Ο έρωτας είναι τυφλός λένε. Πες το ψέματα αν σου βαστάει. Κι αν το πεις, έλα να μας το αποδείξεις!