ΕΚΛΟΓΕΣ Β: Μεγάλη η αποχή με τα μέχρι τώρα δεδομένα στην Λέσβο- Νικητής η θάλασσα (Φώτο)

Ομαλά εξελίσσεται αυτήν την ώρα η εκλογική διαδικασία στην Λέσβο.

Με το θερμόμετρο να αγγίζει πριν από λίγο μέχρι και τους 31 βαθμούς κελσιου, ο καιρός ευνοεί την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, αν και παρουσιάστηκαν σημαντικά προβλήματα εξαιτίας του ότι έξι εκλογικά τμήματα άλλαξαν θέση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση για το ποιος ψηφίζει πού.

Να τονίσουμε ότι η μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε από τα εκλογικά τμήματα δείχνει ότι ο νικητής του δεύτερου γύρου θα είναι η αποχή.

Πολλοί κάτοικοι της Λέσβου αποφάσισαν να πιουν το καφέ τους και να κάνουν τα πρώτα τους μπάνια στην θάλασσα.

Το κλίμα  είναι ήπιο, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, η προσέλευση μέχρι τώρα είναι στα περισσότερα εκλογικά τμήματα είναι περιορισμένη ενώ τα προγνωστικά υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, δίνουν και παίρνουν στα πολιτικά στέκια και στα καφενεία της Λέσβου.

Και οι δύο υποψήφιοι του Δήμου Λέσβου απευθύνονται στην Αριστερά, καθώς τόσο ο Σπύρος Γαληνός όσο και ο Φώτης Ξύδας ζητούν τη στήριξη χιλιάδων ψηφοφόρων που πρόσκεινται στην Αριστερά και η οποία έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στον β΄γύρο.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η υποψήφια Χριστιάνα Καλογήρου (Ν.Δ.) κατόρθωσε στον πρώτο γύρο να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό απ' ό,τι η Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές, εξαιτίας του ότι έχει κάνει διάφορες συμμαχίες ανά νησί, την ώρα που ο έτερος υποψήφιος Νάσος Γιακαλής (ανεξάρτητος) έχει παρελθόν με την Αριστερά καθώς έχει συμμετάσχει σε δύο αναμετρήσεις με το ΚΚΕ (ως αντάρτης του ΠΑΣΟΚ).

Ο κ. Γιακαλής εκλέγεται συνεχώς από το 1980 στην Αυτοδιοίκηση, οπότε η κ. Καλογήρου παρουσιάζεται ως νέο πρόσωπο.

Στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ,η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά με μικρή συμμετοχή.

Το LesvosPost.com έκανε περιοδεία και συνομίλησε με ψηφοφόρους σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Μυτιλήνης.

Από τις 17:00 το LesvosPost.com μαζί με το kalloninews.gr ρίχνεται στην μάχη των εκλογών με συνεχής ενημέρωση από την ειδική πλατφόρμα του kalloninews.gr

Ο Δ/ντης του lesvospost.com θα βρίσκεται από τις 20:00 στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα γραφεία του kalloninews.gr και εκείνοι με την σειρά τους θα σας ενημερώνουν Live για τα αποτελέσματα και το τι γίνεται στα προεκλογικά κέντρα των συνδυασμών με Φώτο και βίντεο..

Στις 19:00 ακριβώς θα μεταδοθούν από την live πλατφόρμα αλλά και από το lesvospost.com τα αποτελέσματα του EXIT POLL που διενεργεί η εταιρεία δημοσκοπήσεων polldaddy.com για το LesvosPost.com