Πολιτική διαφήμιση:Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Αιγαίου Αλέξανδρος Ροδίτης («Εμείς,για το Αιγαίο»)

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου «Εμείς, για το Αιγαίο», Αλέξανδρος Ροδίτης είναι δικηγόρος.


Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1981 στην Καλλονή Λέσβου.

Σπούδασε στη σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία ως ασκούμενος δικηγόρος στην Αθήνα στο δικηγορικό γραφείο του Σάκη Κεχαγιόγλου. Κατόπιν συνέχισε την άσκηση του στο νησί της Λέσβου κοντά στο δικηγόρο Δημήτρη Καλλία. Στα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε με το δικηγόρο Βαγγέλη Γκιγκιλίνη και από το 2007 μέχρι σήμερα διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο στην Καλλονή Λέσβου.

Από τα μαθητικά του χρόνια έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά. Το 1998 συμμετείχε ως «Έφηβος Βουλευτής» στη Γ΄ Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το 1999 εκπροσώπησε το νησί της Λέσβου ως «Έφηβος Ευρωβουλευτής» στο πρόγραμμα «Euroscola» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την «Οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του (2000 – 2004)  συμμετείχε σε φοιτητικές κοινότητες.

Το έτος 2007 – 2008 εκλέχτηκε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Μικρασιατών Καλλονής». Έκτοτε και μέχρι σήμερα παραμένει μέλος του Συλλόγου.
Από το έτος 2009 μέχρι σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ιδρύματος Απόρων Αριστούχων Σπουδαστών Λέσβου – Ο Χριστόφορος Ευστρατίου». Είναι νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής (Σ.Ε.Τ.Α.Κ.) καθώς και άλλων τοπικών σωματείων.

Συμμετείχε στις πρόσφατες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και εκλέχτηκε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.



Σήμερα είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου «Εμείς, για το Αιγαίο», για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Χρησιμοποιήστε το hashtag #EklogesLesvosLesvosPost και δείτε όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφουν τα δημοσιογραφικά επιτελεία του LesvosPost.com, plomarinews.gr, και η εταιρεία παραγωγής lesvoslive.gr