Γενική Συνέλευση και κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της 'Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Λέσβου στην Αττική

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της 'Ενωσης Παλαιών Προσκόπων Λέσβου, στα γραφεία της Λεσβιακής Παροικίας στην Αθήνα.


Εκτός από τα μέλη και τους φίλους μας, παραβρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής 'Ενωσης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος [ΚΕΠΠΕ] κ. Παντελής Δάνδολος και άλλα τέσσερα μέλη του ΔΣ.

Την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου εκπροσώπησε η βαθμοφόρος κ. Μαρία Μπαλάσκα.

Η Πρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας κ. Καίτη Μεσσηνέζη και μέλη του ΔΣ.
Ο κ. Κώστας Μουτζούρης τέως Πρύτανης Ε.Μ.Π παλαιός ναυτοπρόσκοπος Μυτιλήνης.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Παναγιώτη Ψαριανό Αρχιμουσικό των προσκοπικών φιλαρμονικών της Λέσβου τις δεκαετίες '60 και '70.

Την απονομή προλόγισε ο μαέστρος και καθηγητής μουσικής κ. Κυριάκος Τσολάκης, παλιός μαθητής του στα προσκοπικά του χρόνια.

Στη Λεσβιακή Παροικία προσφέρθηκαν δύο πίνακες πυρογραφίας που φιλοτέχνισε και προσέφερε το μέλος μας κ. Στέφανος Καζαντζής.

Στους παρευρισκομένους μοιράσθηκαν ημερολόγια του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης προσφορά του Περιφερειακού Εφόρου Λέσβου κ. Στρατή Μπαλάσκα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εμπλουτίστηκε με κάλαντα, προσκοπικά και δημοτικά τραγούδια που έπαιξαν τα μέλη της παλαιάς προσκοπικής μπάντας, ξυπνώντας αναμνήσεις 40 και πλέον  χρόνων.

Ακολούθησε απολογισμός δράσεων του 2013 και αντίστοιχος προγραμματισμός για το 2014.

Η βασιλόπιτα ήταν προσφορά του οδοντιάτρου και παλαιού δασοπροσκόπου κ. Κώστα Σπανού , το ούζο της Ποτοποιίας Κουρομιχάλη ήταν προσφορά του παλαιού μας βαθμοφόρου κ. Νίκου Παπαδέλλη και ο πλούσιος μπουφές με μεγάλη ποικιλία μεζέδων προσφορά των μελών μας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός , ιδιαίτερα όταν συναντιόντουσαν νέα μέλη που είχαν να βρεθούν πάρα πολλά χρόνια.

Η εκδήλωση τελείωσε με το τραγούδι του Αποχωρισμού.


'' Όχι δεν χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά........'' λέει η επωδός και αγκαλιασμένοι σε κύκλο τραγουδήσαμε με βουρκωμένα μάτια.

                                                                         ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ