Ρεπορτάζ L.P: Έκοψαν από Οικογενειάρχη της Μυτιλήνης την αναπηρική του σύνταξη-Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν τα 4 παιδιά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτη ταλαιπωρία περνάει η 5μελη οικογένεια του 50χρονου Θέμη από τη Μυτιλήνη. 

Τα παράλογα συνεχίζονται σε αυτήν τη χώρα και από ένα σημείο και μετά αρχίζεις να πιστεύεις ότι γίνονται εσκεμμένα. 

Αυτήν τη φορά, η υπόθεση... παραλογισμού αφορά συνταξιούχο αναπηρίας του ΙΚΑ, ο οποίος είδε μειωμένη τη σύνταξη του Νοεμβρίου κατά περίπου 151 ευρώ.

Πριν από λίγα χρόνια ο ίδιος, λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος, έχασε το μισό μεγάλο του δάχτυλο , το οποίο ακρωτηρίασαν μετά από πολλαπλές εγχειρήσεις στο ΚΑΤ. Έτσι έως τώρα είναι άνεργος και δεν μπορεί να δουλέψει.

Μέσα στη δυστυχία του, έκανε τα απαραίτητα χαρτιά για να παίρνει την αναπηρική του σύνταξη. Έτσι και έγινε μετά από επιτροπή που πέρασε του έβγαλαν ότι έχει αναπηρία 50% και του έδωσαν σύνταξη αναπηρίας από το ΙΚΑ 600€

Εδώ και 3 μήνες όπως λέει ο ίδιος του έκοψαν από την σύνταξη 60€ χωρίς λόγο, στις 31/11 που πήγε να πληρωθεί του είχαν κόψει ακόμα 78€, και σήμερα που πήγε από τα ΑΤΜ της τράπεζας να πληρωθεί του είχαν κόψει ακόμα 151€.. Άρα μέσα σε 1 χρόνο περίπου του έκοψαν συνολικά 289€.. Και από τα 600€ που έπερνε τώρα η σύνταξη του κατέβηκε στα 411€ για να ζήσει με την 4μελη οικογένεια του.

Όπως λέει ο ίδιος η κατάσταση του είναι τραγική και αν δεν είχε την συνταξιούχο μητέρα του να τον βοηθά τώρα θα έμενε μαζί με τα 4 παιδιά του και την γυναίκα του στο δρόμο. Η γυναίκα του φυσικά δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι καθώς προσέχει τα παιδιά, άρα δεν μπορεί να δουλέψει.


Χαρακτηριστικό είναι ότι για να έχουν λίγο φαγητό τα παιδιά του αναγκάζεται να ζητάει «δανικό» φαγητό από γνωστό ψητοπωλείο της Μυτιλήνης, αν δεν μπορεί η μανά του να τον βοηθήσει.

Ο κύριος Θέμης κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδιο φορέα, να δει με ευαισθησία το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και να βρεθεί μία άμεση λύση.