Έπαιξε καλά με τον πρωταθλητή ….. ΑΕΛΚ Κ20- ΠΑΟΚ Κ20 1-2

Φωτο aelk.gr
Εντός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε η Καλλονή από τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής Super League ΟΠΑΠ U20 2013-2014.


Καταβάλλοντας από την αρχή μία θαρραλέα προσπάθεια, υπερασπιζόμενη τη συνεχή ανοδική της πορεία αγωνιστικά και βαθμολογικά, η U20 της Καλλονής ήρθε σήμερα αντιμέτωπη στο «Κ. Κεντέρης» με τον πρωτοπόρο μέχρι τώρα στο αντίστοιχο φετινό πρωτάθλημα και περσινό πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Η διάθεση των παικτών του Δημήτρη Γαβαλά για το πολυπόθητο τρίποντο μέσα στην έδρα τους ήταν έντονη. 

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν από το 23΄με 10 παίκτες  έπειτα από αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Qose. Ωστόσο κατάφεραν να κάνουν το 0-1 μετά από στημένη φάση εκμεταλλευόμενοι την αμυντική αδράνεια της Καλλονής. Το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου σφράγισε η πολύ καλή ευκαιρία του Σοφιάνη που όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Δημήτρη Γαβαλά βελτίωσαν την επιθετική τους λειτουργία, κέρδισαν τις μάχες στο χώρο του κέντρου και βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση σημειώνοντας μάλιστα εννέα  τελικές προσπάθειες για γκολ.

Καθοριστική για την έκβαση του παιχνιδιού ήταν η φάση του 68ου λεπτού όταν ο Πάτροκλος Κροτσίδας  σε μία διείσδυσή του  από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή ανατράπηκε εμφανώς από ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ όμως ο διαιτητής Βουρανής έδειξε «παίζεται» αντί να δείξει το σημείο του πέναλτι. Στη συνέχεια του παιχνιδιού η ΑΕΛΚ πίεσε όμως οι προσπάθειες της για ισοφάριση απέβησαν άκαρπες. 

 Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 86’ ο πρωταγωνιστής της φάσης του πέναλτι Πάτροκλος Κροτσίδας είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Βουρανή αφήνοντας την ομάδα μας με 10 παίκτες. Στις καθυστερήσεις του ματς ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος τους ανοιχτούς χώρους που είχε αφήσει η ΑΕΛΚ διεκδικώντας την ισοφάριση βγήκε στην αντεπίθεση και με σουτ του Παπαδόπουλου διπλασίασε τα τέρματά του. Ακόμη και τότε όμως τα παιδιά του Δημήτρη Γαβαλά συνέχισαν να «το πιστεύουν» και στο 90+4 μείωσαν σε 1-2 με σουτ του Λαμπράκη. Στα δύο λεπτά που απέμειναν η ΑΕΛΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με το 1-2 να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι νέοι της Καλλονής έδειξαν και σε αυτό το παιχνίδι όπως και στο προηγούμενο με τον Παναθηναϊκό ότι διαθέτουν πάθος και αγωνιστικότητα.

Δημήτρης Γαβαλάς: «Συνεχίζουμε να κοιτάμε στα μάτια κάθε αντίπαλο»

Κέρδος από πλευράς εμπειρίας αποτέλεσε για το Δημήτρη Γαβαλά το σημερινό όπως και κάθε άλλο παιχνίδι ενώ παρά την ήττα της ομάδας του αναγνώρισε για άλλη μία φορά την δυναμική των παιχτών του οι οποίοι πάλεψαν θαρραλέα αν και με κακό ξεκίνημα στερούμενοι και δημιουργικής εμβέλειας λόγω κακού αγωνιστικού χώρου.

«Μετά το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε αντιδράσαμε και πιέσαμε αρκετά. Ο ΠΑΟΚ μετά από σκληρά φάουλ έμεινε με 10 παίκτες ενώ ευτύχησε να σκοράρει μετά από στημένη φάση. Στο β’ ημίχρονο αλλάξαμε διάταξη στο γήπεδο, κινηθήκαμε περισσότερο επιθετικά, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό μας αποτέλεσμα σημειώνοντας 9 τελικές προσπάθειες για γκολ. Ήρθε ναι μεν και δεύτερο γκολ του αντιπάλου αλλά ρισκάραμε έντονα. Η μείωση της διαφοράς ήρθε με κατάθεση ψυχής από τα παιδιά. Αποκορύφωμα του ματς το ότι δεν δόθηκε το πέναλτι το οποίο για μας είναι ισοδύναμο με αλλοίωση αποτελέσματος. Όσον αφορά στη φάση αυτή, θεωρώ τον κ. Βουρανή  από τους καλύτερους διαιτητές και το ότι δεν χορήγησε το πέναλτι το αποδίδω σε ανθρώπινο λάθος. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Συνεχίζουμε να κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια διεκδικώντας τη νίκη».

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΛΛΟΝΗ: Μάππας, Αγριμάκης, Ιωαννίδης, Γιαζιτζόγλου, Ευαγγελιδάκης, Μπράκουλα, Πιπεράς, Κίστα, Καραμπάς(42’ Λαμπράκης), Μπουρούς, Σοφιάνης

ΠΑΟΚ: Σοιλεμέζογλου, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Τσελεπίδης, Qose, Πολύζος,
Δεληγιαννίδης(28’Βασαΐτης), Πάτραλης(61’ Παπαδόπουλος), Κουλούρης, Σαββίδης, Τσολακίδης(90’ Ταουσάνης)

Σκόρερ: 35’ Κουλούρης, 92’ Παπαδόπουλος, 94΄Λαμπράκης


Αποβολές: 24’ (δευτερη κίτρινη) Qose, 86’ Κροτσίδας(απευθείας κόκκινη )