Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 2-12-13

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


Το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση στα ηπειρωτικά τμήματα αλλά από το απόγευμα θα επιδεινωθεί εκ νέου με την επικράτηση θυελλωδών βορείων ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας από Βορρά προς Νότο και βροχές κυρίως στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε μεγάλα υψόμετρα στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα αλλά από το απόγευμα θα έχουν την τάση να κατεβαίνουν χαμηλότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από  νοτιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στο βόρειο έως 6, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και το βράδυ θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο και την Κρήτη θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 4 με 5 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με  6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. 

Πηγή meteo-news.gr
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 2-12-13