Θυμόμαστε: 1 Δεκεμβρίου 2012… Η ημέρα που σηκώθηκε στο πόδι όλη η Λέσβος (βίντεο)..

1η Δεκεμβρίου του 2012 η Λέσβος μετρούσε τις πληγές της από την πλημμύρα που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.


7 χρονια μετα, είμαστε άραγε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια αντίστοιχη κατάσταση;

Συνειδητοποιήσαμε πως η κλιματική αλλαγή δεν είναι απλώς ένας όρος που χρησιμοποιείται από ορισμένους γραφικούς;; Εν κατακλείδι, συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον όπως αυτό θέλουμε να μας φερθεί;;;

Καλό είναι να μην ξεχνάμε...

Δείτε πως κατέγραψε η δημοσιογραφική ομάδα του LesvosPost.com την θεομηνία. Να τονίσουμε ότι κινδυνέψαμε και εμείς κάνοντας ρεπορτάζ την ώρα που είχε πνιγεί κυριολεκτικά όλη η προκυμαία Μυτιλήνης, την επομένη ημέρα τα βίντεο μας τα έπαιζαν όλα τα κανάλια των Αθηνών..

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

ΣΚΗΝΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ!!!

ΩΡΑ: 21:39

Πλημμυρισμένοι είναι σχεδόν όλοι οι δρόμοι στην περιοχή της Λέσβου..

Μετά το ρεπορτάζ μας στους πλημμυρισμένους δρόμους της Μυτιλήνης επιστρέψαμε ευτυχώς ζωντανοί..…

Η προκυμαία Μυτιλήνης έχει γίνει ένα με την θάλασσα ενώ τα ορμητικά νερά έχουν πλημμυρίσει καταστήματα και σπίτια…Στο ρεπορτάζ που κάναμε στην προκυμαία Μυτιλήνης είδαμε αυτοκίνητα και μηχανάκια να πλέουν μέσα στην θάλασσα.. Τα πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα πάνε και έρχονται ενώ σε κάποια σημεία όπου χρειάζονται άνθρωποι βοήθεια είναι αδύνατον να πλησιάσουν.

Στα χωριά Κεραμεία-Συκουντα- Ιππειος ζουν πάλι τις περσινές στιγμές καθώς έχουν φουσκώσει όλα τα ποτάμια και οι χείμαρροι με αποτέλεσμα αυτά να εισέρθουν μέσα στα χωριά και να παρασύρουν τα πάντα πίσω τους…


UPDATE 00:30 ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ…(BINTEO,ΦΩΤΟ) Αναλυτικό ρεπορτάζ


Αυτή την ώρα βρέχει ακόμα στην Μυτιλήνη, ενώ στα χωριά του Ευεργέτουλα η βροχή έχει σταματήσει και οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους.. Πιο αναλυτικά
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην αγορά της Ερμού στην προκυμαία Μυτιλήνης και στα γύρο στενά  το νερό έφτασε έως και το 1 μετρό με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν πολλά καταστήματα .ενώ οι δρόμοι ακόμα είναι απροσπέλαστοι καθώς ο χείμαρρος έχει αφήσει πίσω του κλαδιά, πεσμένα μηχανάκια, πέτρες, κάδους κ.α.. Στην Συκούντα Λέσβου έσπασε ο αγωγός οβριών με αποτέλεσμα όλες η ακαθαρσίες να εισέρθουν στα σπίτια των κατοίκων, επίσης στα Κεραμειά τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευεγέρτουλα παρέσυραν περίπου 200 πρόβατα με αποτέλεσμα να καταλήξουν δυστυχώς νεκρά μέσα στον ποταμό .Στο κάτω τρίτος Λέσβου ο δρόμος προς Γέρα είναι κλειστός λόγο κατολίσθησης ενώ στα έργα που γίνονται στο χωριό τα φρεάτια άνοιξαν και έπεσαν μέσα αυτοκίνητα και μηχανάκια .Σε πολλές περιοχές του νησιού ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους έχουν γίνει κατολισθήσεις λόγο της μεγάλης ποσότητας νερού…Μεγάλες καταστροφές από τα ορμητικά νερά είχαμε και στην Αγιάσο Λέσβου όπως μαρτυρούν παρακάτω οι εικόνες που μας έστειλε αναγνώστης μας..

Δεχτήκαμε επίσης πολλές καταγγελίες πολιτών για βουλωμένα φρεάτια και γεμάτους κάδους σκουπιδιών..

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιππείου Λέσβου μας είπε «Η περιοχή του Ευεργέτουλα μετρά τις πληγές της μετά τη σημερινή καταστροφική πλημμύρα και αφού το πρόβλημα επαναλαμβάνεται, επιβάλλεται να οριοθετηθεί από την πολιτεία ο τρόπος που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση..»
Η Πυροσβεστική καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ικανοποιήσει όλα τα τηλεφωνήματα των πολιτών.. Ενώ σχεδόν όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν βγει στους δρόμους για να βοηθήσουν στην κυκλοφορία των οχημάτων στους απροσπέλαστους δρόμους από τα ορμητικά νερά.

Το LesvosPost.com είναι το μοναδικό τοπικό ΜΜΕ  της Λέσβου που σας ενημερώνει συνεχώς για την πορεία της κατάστασης από την καταιγίδα που πλήττει την Λέσβο

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που κατέγραψε με δυσκολία η κάμερα του LesvosPost TV ….Επίσης δείτε και το αποκαλυπτικό βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης μας από τα Κεραμειά Λέσβου….






Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η επόμενη μέρα της πλημμύρας-καταστροφής στην Λέσβο-12 άτομα κινδύνεψαν να πνίγουν …


Τις πληγές του  μετρά ο δήμος Λέσβου μετά τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή χτες .

Τεράστιες καταστροφές σε δρόμους, σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες. πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Τόνοι λάσπης σκέπασαν τους δρόμους στο κέντρο της πόλης , ενώ πλημμύρισαν υπόγεια από την  καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε χθες γύρω στις 12:00 χτες το μεσημέρι που είχε σαν αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν όλα τα ποτάμια και  οι χείμαρροι στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και στα χωριά της Λέσβου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης δέχτηκε  αμέτρητες κλήσεις για άντληση νερών από υπόγεια, ισόγεια και αυλές, ενώ επενέβη σε πολλές περιπτώσεις και για τον απεγκλωβισμό οδηγών αυτοκινήτων.

Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να σκεπάσει ο όλεθρος το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Στη Λέσβο από το μεσημέρι του Σαββάτου αναβιώνουν εικόνες της Μεγάλης Καταστροφής: δρόμοι που έχουν κοπεί στη μέση, σπασμένα γεφύρια, άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα, εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα.
Η πρωτοφανής σε ένταση και διάρκεια κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον οδικό άξονα, στην αγροτική οδοποιία καθώς και σε διάφορα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης αλλά και στην ζωική παραγωγή.

Με δελτίο τύπου της η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώνει για τις ενέργειες της σχετικά με τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα:

«Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες της 01 Δεκεμβρίου 2012 το Δήμο Λέσβου και συγκεκριμένα το Δ.Δ Ευεργέτουλα και την πόλη της Μυτηλήνης η Υπηρεσία μας προέβει σε  διάσωση 12 ατόμων  από τα αυτοκίνητα τους που είχαν ακινητοποιηθεί λογω της έντονης βροχόπτωσης και μεταφερθήκαν σε ασφαλές σημείο, σε τέσσερις (4) κοπές δέντρων, και ογδόντα (80) κλήσεις για άντληση υδάτων εκ των όποιων οι εβδομήντα (70) ήρθαν εις πέρας. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων έλαβαν μέρος 30 άνδρες με 11 οχήματα.»

Η Μ.Γ. κάτοικος Λάρσου πήρε τηλέφωνο στην Τηλεόραση Μυτιλήνης ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια .«Χάσαμε τα πρόβατα μας, χάσαμε την οικοσκευή του σπιτιού μας,  το σπίτι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Ειδοποιήστε παρακαλούμε κάποιον αρμόδιο να μας βοηθήσει»
Διπλά χτυπημένοι από τα ακραία φαινόμενα είναι, οι περισσότεροι επαγγελματίες της Λέσβου αφού εκτός από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τις σοβαρές καταστροφές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους.
Στα αίτια της καταστροφής και στην απόδοση ευθυνών στρέφονται τα βλέμματα την επόμενη ημέρα της θεομηνίας στη Λέσβο.
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για φραγμένα ποτάμια και φρεάτια, όμως οι αιρετοί ανταπαντούν πως τα ποτάμια ήταν καθαρισμένα και ότι η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη λόγω της σφοδρής έντασης του φαινομένου.

Το LesvosPost.com ήταν το μοναδικό τοπικό Μ.Μ.Ε της Λέσβου που ενημέρωνε συνεχώς για την θεομηνία που πλήττει την Λέσβο..


Το lesvospost.com και η Λέσβος σε όλα τα ΜΜΕ της Αθήνας (vid)!!!!


Το lesvospost.com όπως κάθε μέρα σας ενημέρωνε και χτες με συνεχείς ενημέρωση από την καταστροφική καταιγίδα στην Λέσβο με βίντεο και εικόνα…
Σε αυτό βοήθησαν οι χιλιάδες αναγνώστες μας στέλνοντας βίντεο και φωτογραφίες αλλά και ρεπορτάζ από κάθε γωνιά της Λέσβου τους οποίους ευχαριστούμε  για την αμεσότητα τους…

Δείτε ποια κανάλια αλλά και site πανελλαδικής εμβέλειας αναφέρουν τοlesvospost.com και την Λέσβο….

























Και πολλά άλλα τα οποία είναι αδύνατον να τα ψάξουμε όλα…

ΚΑΝΑΛΙΑ







Και πολλά άλλα τα οποία είναι αδύνατον να τα ψάξουμε όλα…