Στο ΣΔΙΤ 11 κολυμβητήρια… όχι όμως της Μυτιλήνης

Ξεκινάει στο άμεσο μέλλον η κατασκευή της μαρίνας Ναυπλίου, έντεκα κολυμβητηρίων και επτά γυμναστηρίων σε όλη τη χώρα, μετά την έγκριση των έργων από την διϋπουργική επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα


Όπως έγινε γνωστό, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων φτάνει τα 33 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια θα κατασκευαστούν στους δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας.


Ο Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης  «ΛΕΣΒΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» Παντελής Πατερέλλης σε ανακοίνωση του σχετικά με το Κλειστό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης αναφέρει τα παρακάτω:

Θλίψη και απογοήτευση δημιούργησε, σε όλους τους ασχολούμενους με την κολύμβηση,  στη Μυτιλήνη η χθεσινή ανακοίνωση   της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού  τομέα (ΣΔΙΤ),

με την οποία γίνεται γνωστή η ένταξη στα προγράμματα υλοποίησης σειράς κολυμβητηρίων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, εκτός Λέσβου βέβαια!
Της Λέσβου η οποία σε αντίθεση με όλους αυτούς τους Δήμους που ενέταξαν τα κολυμβητήριά τους (και καλά έκαναν) έχει μία ιστορία στον υγρό στίβο με μεγάλες διακρίσεις.
Μάταια σε τόσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου , όπου συζητήθηκαν ζητήματα  του Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης η αντιπολίτευση επέμενε στην ανάγκη να ενδιαφερθεί η Δημοτική Αρχή για ένα νέο κολυμβητήριο στον Καρά Τεπέ αφού υπάρχει ολοκληρωμένος φάκελος με όλες τις εγκρίσεις από όλες τις αρμόδιες  υπηρεσίες με τροποποίηση όρων δόμησης και εγκεκριμένη προμελέτη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ο οποίος  θα μπορούσε να είχε κατατεθεί στη γενική γραμματεία ΣΔΙΤ και σήμερα να ήταν μέσα στην πρόταση μαζί με τα άλλα κολυμβητήρια . Η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια προς αυτήν την κατεύθυνση δεν έκανε τίποτα, απλούστατα αρκέστηκε στην ανάθεση κάποιας μελέτης για την επίλυση του στατικού προβλήματος του παλαιού κολυμβητηρίου.   Δεν υπήρξε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ήλθε το ζήτημα του Κολυμβητηρίου που ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Π. Πατερέλλης, δεν αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να κινηθούμε έγκαιρα και παράλληλα για την κατασκευή ενός νέου κολυμβητηρίου στον Καρά Τεπέ.
Ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του και πάλι δεν «πρόκαναν» αδιαφόρησαν ως συνήθως και οι εξελίξεις τους βρήκαν πάλι ‘’αδιάβαστους’’.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να κάνει άμεσα πρόταση ούτως ώστε να ενταχθεί το νέο κολυμβητήριο στον Καρά Τεπέ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αφού υπάρχει ωριμότητα μελετών και αδειοδοτήσεων  για να μην χαθεί άλλη μία ευκαιρία το νησί να αποκτήσει ένα  νέο σύγχρονο δημοτικό κολυμβητήριο, στη στιγμή μάλιστα που το υπάρχον αναγκάστηκαν εδώ και καιρό να το κλείσουν. Αφημένο στην τύχη του όπως τόσες και τόσες άλλες δημοτικές υποδομές, σταδιακά μετατρέπεται σε ερειπιώνα και άντρο κάθε είδους ανομίας.
Εκατοντάδες είναι τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες που έχουν στερηθεί τη χαρά της κολύμβησης, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο. Πέραν τούτου η κατασκευή νέου κολυμβητηρίου , αφού το υπάρχον,  όπως συμβουλεύουν οι αρμόδιοι μηχανικοί, μάλλον δεν επιδέχεται επισκευών, θα αποσυμφορούσε την κίνηση στο λιμάνι, ή θα μπορούσε να στεγάσει νέα χρήση που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του τόπου.
Κρίμα πραγματικά, που με την επικρατούσα στον Δήμο Λέσβου ασυνεννοησία,  έλλειψη συντονισμού και σχεδιασμού  το νησί μας στερείται βασικές υποδομές .
Τέλος σας ενημερώνουμε ποιοί Δήμοι ενέταξαν κολυμβητήρια  στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ.

Με το ποσό των 23 εκατ. Ευρώ


1.    Δήμος Αμπελοκήπων (Θεσσαλονίκης )
2.    Δήμος Ασπροπύργου Αττικής
3.    Δήμος Ζακύνθου
4.    Δήμος Θέρμης (Θεσσαλονίκης)
5.    Δήμος Θήβας
6.    Δήμος Καστοριάς
7.    Δήμος Κιλκίς
8.    Δήμος Κοζάνης
9.    Δήμος Ηγουμενίτσας
10.    Δήμος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής
11.    Δήμος Οιχαλίας Μεσσηνίας.