Μετά την επιτυχία του ΡΟΖ.. Έρχεται και δίσκος για την μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δικό της προσωπικό δίσκο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αρχές τού 2014 η 16χρονη πλέον μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης Ελένη Κέμπσον.


Η νεαρή μουσικός, που τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό «Beat 100» με το τραγούδι της «Pink is not a Colour, it’s an Attitude», έχει έτοιμα 10 ολοκαίνουργια τραγούδια που έχει δουλέψει τους τελευταίους εννέα μήνες και με την παρότρυνση της οικογένειάς της, αλλά και των συμμαθητών της, θα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό.

Επτά μήνες έχουν περάσει από τότε που γράφαμε για την επιτυχία της Μυτιληνιάς μαθήτριας στο διεθνή διαδικτυακό μουσικό διαγωνισμό «Βeat 100», όπου είχε πάρει μέρος τον περασμένο Μάρτιο. Το τραγούδι της «Pink is not a Colour, it’s an Attitude («Το ροζ δεν είναι χρώμα, είναι χαρακτήρας»), που γράφτηκε πριν από δύο χρόνια περίπου, με αφορμή την άσχημη αντιμετώπιση που είχε εκ μέρους συμμαθητριών της στο δημοτικό και την Α΄ τάξη του γυμνασίου, κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ χιλιάδων τραγουδιών απ’ όλον τον κόσμο, κάνοντας την ίδια, τους συμμαθητές και τους γονείς της περήφανους για τη «νίκη» αυτή του νησιού.
Θυμίζουμε ότι τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ είχαν γίνει μέσα στον περασμένο χειμώνα, με φόντο την παραλία της Εφταλούς, ενώ η νεαρή μαθήτρια αποφάσισε να πάρει μέρος στο διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν άλλα 1.250 παιδιά, με προτροπή του πατέρα της.
Η ίδια είχε δηλώσει τότε στο «Ε» ιδιαιτέρως χαρούμενη για τη νίκη της, την οποία δεν περίμενε αρχικά, ενώ δεχόταν απανωτά συγχαρητήρια από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της, που έβλεπαν την επιτυχία της Ελένης ως κάτι ομαδικό.

Ο δίσκος «στα σκαριά»

Όπως αναφέρει και το emprosnet.gr η νέα σχολική χρονιά βρίσκει την Ελένη Κέμπσον με έναν ολόδικό της δίσκο να βρίσκεται ήδη «στα σκαριά». Πρόκειται για 10 τραγούδια που η ίδια έχει γράψει από τον περασμένο Δεκέμβριο και έχουν ως θέμα τους την πολιτική, την αγάπη κ.ά..
Όπως η ίδια μάς έλεγε χτες, η ηχογράφηση πρόκειται να γίνει μέσα στο προσεχές διάστημα στη Μυτιλήνη και αυτό που μένει, είναι να εξοικονομήσει η μαθήτρια χρόνο για να ασχοληθεί πιο συστηματικά με τη δουλειά αυτή, έχοντας βρει ήδη κάποιους επαγγελματίες που μπορούν να τη βοηθήσουν.
«Πρόκειται για 10 νέα κομμάτια, για τα οποία έχω εμπνευστεί από πράγματα που συμβαίνουν σε εμένα, σε άλλους, γενικά στον κόσμο…», λέει η ίδια. «Στους συμμαθητές μου αρέσουν πάρα πολύ τα τραγούδια μου, ειδικά αυτό που νίκησε στο διαγωνισμό, το οποίο οι περισσότεροι το έχουν μάθει απ’ έξω. Κάποιες φορές τα τραγουδάμε και στο σχολείο, είτε για πλάκα μέσα στην τάξη, είτε σε συναυλίες. Από τα καινούργια ωστόσο τραγούδια μου, οι συμμαθητές μου έχουν ακούσει μόνο δύο ή τρία.»
Όσο για το πώς νιώθει που στην ηλικία των 15 ετών θα βγάλει το δικό της δίσκο; «Μου φαίνεται περίεργο», απαντά η Ελένη. «Είχα ωστόσο μαζέψει δικά μου τραγούδια και οι περισσότεροι άρχισαν να μου λένε “Ελένη, πότε θα βγάλεις δίσκο” και γι’ αυτό το έκανα.»
Ιδιαίτερα περήφανος για τη μαθήτρια του σχολείου του, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Γιώργος Αθανασίου, δήλωσε χτες στο «Ε»: «Είμαστε πολύ περήφανοι για το κορίτσι αυτό, που από πέρυσι έχει κάνει όλη αυτήν τη δουλειά και αποτελεί ταυτόχρονα παράδειγμα μαθήτριας για το Σχολείο μας. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία, σε ό,τι κάνει.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελένη, που άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από μικρή, αφού ήταν κάτι που της άρεσε πολύ, αλλά ακόμη περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια οπότε και μπήκε στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, όπου παίζει κυρίως ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, συμμετείχε την περασμένη Τετάρτη στη συναυλία συμπαράστασης που διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ Λέσβου και το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Σαπφούς, μαζί με το ροκ συγκρότημα «Τρύπες» του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Δυο από τα νέα τραγούδια της Ελένης…. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ





Δείτε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη του LesvosPost.com με την Ελένη Κέμπσον