Άντεξε με 10 για 70΄…Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛΚ 2-0 (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ Καλλονής στο ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης'' στο παιχνίδι που άνοιξε την 5ης αγωνιστική. Ντε Μπλάσις, Καράσκο οι σκόρερ, δεν άντεξαν την πίεση οι Λέσβιοι που έπαιζαν από το 24' με 10 παίκτες.

Διαιτητές: Κουκουλάκης, Μπαλτάς, Βλάσσης

Αστέρας (Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκόιαν, Κοντοές, Πιπίνης, Ζησόπουλος (59' Καράσκος), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (66' Κάφα), Ναβάρο (80' Εντό), Χουάνμα.
Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία (30' Γκάσιτς), Λεοζίνιο, Χουάνλου (79' Σιλιγαρδάκης), Καζάκης, Μανούσος (75' Περόνε).

Γκολ: 69' Ντε Μπλάσις, 91' Καράσκο

Κίτρινες κάρτες: 27' Γκόιαν, 42' Πιπίνης - 15' Αναστασιάδης, 42' Σιδεράκης, 55' Χωριανόπουλος, 67' Χουανλού

Κόκκινες κάρτες: 24' Αναστασιάδης (2η κίτρ.)

Ανασκόπηση αγώνα

Από το ξεκίνημα ο Αστέρας πήρε την μπάλα στην κατοχή του, προσπαθώντας να διασπάσει την εξαιρετικά στημένη άμυνα της Καλλονής. Το κατάφερε πρώτη φορά στο 12', αλλά ο Σιδεράκης "έβγαλε" την κοντινή κεφαλιά του Χουάνμα. Νωρίτερα (8') ο Λεοζίνιο δοκίμασε φάουλ σχεδόν από τη σέντρα, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και μπορεί να μην έφερε κάποια ευκαιρία, αλλά οδήγησε τον Αναστασιάδη στην αποβολή μόλις στο 24'. Αμέσως μετά (25') ο Σιδεράκης είπε "όχι" στον Ουσέρο σε μακρινό φάουλ που εκτέλεσε.

Με 10 παίκτες η Καλλονή κλείστηκε στο "καβούκι" της και φτάσαμε στο 40' για να μπορέσουν να την απειλήσουν οι γηπεδούχοι. Το δοκάρι σταμάτησε αρχικά τον Χουάνμα και ο Σιδεράκης στη συνέχεια τον Ναβάρο που πήρε το "ριμπαόυντ". Και στο 45' ο Γκόιαν, σε στημένη φάση, αντί να στείλει την μπάλα σε κενή εστία από το ένα μέτρο, την απομάκρυνε! Κάπως έτσι, ο επιθετικός μονόλογος του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο δεν κατέληξε σε γκολ.

Η πίεση των Αρκάδων συνεχίστηκε και με το "καλημέρα" της επανάληψης, με τον Σιδεράκη να σταματά στο 49' σε τετ-α-τετ τον Ντε Μπλάσις. Τα επόμενα καλά σουτ των γηπεδούχων κόντραραν σε σώματα παικτών της Καλλονής που έπεφταν με αυτοθυσία, ενώ αυτό του Τασμπούρη στο 68' έφυγε μόλις άουτ. Η λύτρωση τελικά ήρθε από τον Ντε Μπλάσις στο 69' που απέφυγε τον Λεάντρο και "εκτέλεσε" εξ' επαφής τον αντίπαλο πορτιέρε.

Στα υπόλοιπα λεπτά ο Αστέρας έριξε αισθητά τον ρυθμό του αγώνα κάτι που έγινε φυσιολογικά καθώς μετά την αποβολή και μέχρι το 1-0, οι μηχανές δούλευαν στο φουλ. Ο Γιάννης Μαντζουράκης προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα, ωστόσο ο παράγοντας κούραση μετά από την υπερπροσπάθεια των "10" , έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Όλα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο 1-0, αλλά ο Καράσκο δεν αστόχησε στις καθυστερήσεις σε τετ-α-τετ απέναντι στον Σιδεράκη διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΕΙΠΑΝ


Τσιώλης: «Κάποιες φορές τρελαίνεσαι»

Ικανοποιημένος για την νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί της Καλλονής δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στη NOVA μετά το παιχνίδι και στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του.


Ικανοποιημένος για την νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί της Καλλονής δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στη NOVA μετά το παιχνίδι και στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του.

«Ήταν μια δίκαιη νίκη. Κάναμε τόσες ευκαιρίες σήμερα, όσες δεν έχουμε κάνουμε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια στην έδρα μας. Κάποιες φορές είναι να τρελαίνεσαι με τις ευκαιρίες που χάνεις. Πάντως το καλό είναι ότι φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες», κατέληξε.

Ματζουράκης: «Άξιζε τη νίκη ο Αστέρας»

Δίκαιο το αποτέλεσμα του αγώνα της ομάδας του με τον Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε ο Γιάννης Ματζουράκης μιλώντας στη NOVA μετά το τέλος του.


Δίκαιο το αποτέλεσμα του αγώνα της ομάδας του με τον Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε ο Γιάννης Ματζουράκης μιλώντας στη NOVA μετά το τέλος του.

«Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, είχαμε πολλά προβλήματα απέναντι στον Αστέρα», τόνισε –αρχικά- ο προπονητής της Καλλονής και συνέχισε:

«Μείναμε νωρίς με 10 παίκτες. Άξιζε τη νίκη η Τρίπολη, γιατί δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ και θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα από αυτά που πέτυχε. Εμείς έχουμε μόνο ένα παράπονο… Ο Πιπίνης θα μπορούσε να πάρει κόκκινη κάρτα», ανέφερε ο τεχνικός της ΑΕΛΚ. 

ΔΕΙΤΕ:



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΕ ΑΕΛΚ, Σ.Φ ΑΕΛΚ ΑΘΗΝΑΣ