ΔΗΜΑΡ Λέσβου«Και ξαφνικά λεφτά υπάρχουν για το στάδιο Μυτιλήνης»

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Λέσβου:


KAI ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΛΥΘΗΚΑΝ

Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι «λεφτά υπάρχουν» και θα δοθούν άμεσα για την ανακατασκευή του Σταδίου, ενώ μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι έχουμε διαρκείς περικοπές και για τις πιο απαραίτητες λειτουργίες του κράτους στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της ποιότητας ζωής, αλλά και του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι όλα τα έργα με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις θα ολοκληρωθούν μέσα σε 2 (δύο)!!!!! μήνες, όταν μέχρι χθες τοπικοί και περιφερειακοί παράγοντες μας έλεγαν ότι δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες τους και ότι για τη πλέον μικρή παρέμβαση χρειάζονται δαιδαλώδεις διαδικασίες με αποτέλεσμα έργα απαραίτητα για την ανάπτυξη του τόπου και τη καλυτέρευση της ζωής μας καθυστερούν επί χρόνια με κίνδυνο να χάσουμε πολύτιμους κοινοτικούς πόρους απαραίτητους για να βελτιωθεί η ζωή μας αλλά και να δημιουργηθούν εισοδήματα και θέσεις εργασίας.
Και ξαφνικά μαθαίνουμε από τους υπουργούς που συνέρρευσαν στο νησί ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας ασχολείται προσωπικά για να γίνουν τα έργα του γηπέδου Μυτιλήνης. Προφανώς μετά την είσπραξη της τελευταίας δόσης και την επιτυχία του ταξιδιού στη Κίνα, η χώρα δεν έχει άλλο  πρόβλημα παρά μόνο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αγωνιστεί η ΑΕΛΚ στη Λέσβο για το επόμενο πρωτάθλημα.
Και ξαφνικά ξυπνήσαμε σε μια άλλη χώρα, σε έναν άλλο τόπο.
Η Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου θα χαίρεται πάντα για τις τοπικές αθλητικές επιτυχίες, ατομικές και συλλογικές που γεμίζουν με περηφάνια τους κατοίκους του νησιού μας, αλλά και δημιουργούν προϋποθέσεις οικονομικής ανάκαμψης.  Η Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου στήριζε και θα στηρίζει τον υγιή αθλητισμό μακριά από «παράγκες», «παράγοντες» και «λαϊκό ντοπάρισμα». Όμως η Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου δεν ανέχεται την υποκρισία και τον πολιτικαντισμό του «δι ενεργειών μου έβρεξα  αυτών που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, που έχουν αποκλειστικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα και από την ανάγκη σκληρής, συστηματικής και καθημερινής δουλειάς για να βγούμε από τη πολύπλευρη κρίση.
Η Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου βλέπει ότι το «κεφάλι του ψαριού» βρωμάει ακόμα προσκολλημένο στο φαύλο χτες που δημιούργησε το εφιαλτικό σήμερα, χωρίς πρόθεση να αλλάξουν συμπεριφορές και πρακτικές. Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη ημέρα που δημιουργήθηκε υποστηρίζει την ανάγκη για ανατροπές στο κράτος και στις λειτουργίες μακριά από κομματισμούς, διαφθορά και σπατάλη. Η Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου υποστηρίζει ότι έγιναν θετικά βήματα για την απομάκρυνση της χώρας από τη χρεωκοπία χωρίς όμως η χώρα να έχει βγει από τη κρίση. Η Δημοκρατική Αριστερά Λέσβου φοβάται ότι οι καθημερινές θυσίες του λαού θα πάνε χαμένες αν δεν υπάρξει θετική, δημιουργική αντίδραση των πολιτών σε ότι προσπαθεί να μας κρατήσει ακίνητους στο χτες.