Πανάξια πρωταθλήτρια Λέσβου η Αναγέννηση Γέρας


Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον τελικό της ΕΠΣ Λέσβου η Αναγέννηση Γέρας, επικρατώντας άνετα του Κεραυνού Αγίου Δημητρίου με σκορ 4-1, κατακτώντας τον τίτλο στο Νομό και κερδίζοντας επάξια τη συμμετοχή της στα επερχόμενα μπαράζ ανόδου για τη νέα Γ' Εθνική.

Η ομάδα του Νίκου Μάτα δικαίωσε τις προσδοκίες στο κατάμεστο από κόσμο Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής, πιάνοντας κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση, βγάζοντας αυτοματισμούς στο γήπεδο που θα ζήλευαν ακόμα και ομάδες ανώτερων κατηγοριών.
Η Αναγέννηση Γέρας ευτύχησε να προηγηθεί με την έναρξη του αγώνα, στην πρώτη της απειλητική επίσκεψη στα καρέ του Κεραυνού, με τον Τσιταντίνο να επιχειρεί διείσδυση στην αντίπαλη περιοχή, παίρνοντας πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Σεραφίγκος (1-0) και τα πάντα έγιναν πιο εύκολα στη συνέχεια.
Οι Γεραγώτες έπαιζαν με την μπάλα κάτω, έβγαιναν πρώτοι στις προσωπικές μονομαχίες και έδειχναν τουλάχιστον μια κλάση ανώτεροι από τον Κεραυνό. Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου, λαβωμένη και από τους τραυματισμούς, παρουσιάστηκε με ένα νεανικό σύνολο χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία, με αποτέλεσμα στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού να μην έχουν το καθαρό μυαλό να τελειώσουν σωστά τις φάσεις.
Η Αναγέννηση Γέρας πέτυχε το 2-0 με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνων, χάρη σε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Αφαλωνιάτη. Λίγο αργότερα, οι παίκτες του Νίκου Μάτα έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, έπειτα από έναν καταπληκτικό συνδυασμό, στον οποίο η Αναγέννηση έκρυψε την μπάλα, αλλάζοντας τέσσερις πάσες πριν γίνει αποδέκτης ο Σεραφίγκος, που έγραψε με σουτ το 3-0.
Ο Κεραυνός έχασε κλασικές ευκαιρίες με τον Τρακέλλη και τον Μαρουκάκη, στις οποίες θα μπορούσε να έχει μειώσει. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η ομάδα της Γέρας έφτασε και στο 4-0 χάρη σε ένα όμορφο γκολ του Καπταγιάννη, ο οποίος το πανηγύρισε πάνω στα κάγκελα!
Στο β' ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Αναγέννηση να χαλαρώνει και το ματς να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ομάδα της Λήμνου έδειξε διάθεση μέσα στο γήπεδο, όμως δεν μπορούσε να αντιπαρατεθεί με την ανωτερότητα των Γεραγωτών. Κατάφερε πάντως να πετύχει το γκολ της τιμής, έπειτα από μια ασυννενοησία στην άμυνα, με τον Διαμαντάρη να χρίζεται σκόρερ.
Οι πρωταθλητές Λήμνου ζήτησαν και πέναλτι σε πτώση του Μαρσέλη μέσα στην περιοχή, όμως ο Βουρανής δεν έδειξε να συγκινείται. Αυτή η φάση είχε ως αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί έντονα ο προπονητής του Κεραυνού Δημήτρης Κουκάκης, ο οποίος αποβλήθηκε από τον πάγκο.
Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες της Αναγέννησης ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν τον τίτλο και τη συμμετοχή τους στα μπαράζ ανόδου της νέας Γ' Εθνικής, δεχόμενοι τα συγχαρητήρια του Προέδρου της ΕΠΣΛ Σταύρου Ψαρρόπουλου, αλλά του επίσημου προσκεκλημένου Χαράλαμπου Αθανασίου, αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση στο Ενωσιακό της Θερμής.

Πηγή sportlesvos.gr