Ούζο Μυτιλήνης καταναλώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Φώτο)


Η διπλωματία της «σκορδαλιάς» είναι τελικά η πιο πετυχημένη και η πιο αποτελεσματική για να προωθήσει τον Ελληνικό τουρισμό.
Πενήντα πέντε έλληνες αρχισεφ βρέθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική γαστρονομία. Και δεν έμειναν μόνο στα λόγια παρουσιάζοντας τα καλά της Μεσογειακής κουζίνας. Πέρασαν και στην πράξη.

Μαγείρεψαν για όλο το κοινοβούλιο συνταγές απ όλη την Ελλάδα. Από την Μακεδονία και την Θράκη, τα Επτάνησα και την Πελοπόννησο, έως την Κρήτη και της Κυκλάδες.

Καλεσμένοι του Γερμανού Ευρωβουλευτή Ελληνικής καταγωγής Γιώργου Χατζημαρκάκη και με την συμπαράσταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη οι σεφ που ανήκουν στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος έδωσαν τα… ρέστα τους παρουσιάζοντας στους ξένους ευρωβουλευτές και υπαλλήλους εδέσματα μοναδικά απ όλη την Ελλάδα.

Μπόλικα τα ούζα Μυτιλήνης 
Η σκορδαλιά, η μελιζανοσαλάτα, η ταραμοσαλάτα, ο τραχανάς και το κοτόπουλο με χυλοπίτες, ταλουκάνικα και το αυγοτάραχο Μεσολογγίου έκλεψαν την παράσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι Έλληνες σεφ είχαν προετοιμαστεί για να φιλοξενήσουν στον χώρο περίπου εκατό άτομα, τελικά πέρασαν από τον ελληνικό μπουφέ πάνω από τετρακόσιοι καλεσμένοι.

Δεκάδες μπουκάλια από κρασιά απ όλη την Ελλάδα, τσίπουρα από τον Βόλο και τσικουδιά από την Κρήτη και Ούζο Μυτιλήνης καταναλώθηκαν μέσα σε μια ώρα. Αρκετοί μάλιστα από τους παρευρισκόμενους έφτασαν να ζητάνε τις συνταγές από τους έλληνες σεφ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας την «άλλη» Ελλάδα.

Η πρωτότυπη εκδήλωση έκλεισε όταν εξαφανίστηκε και το τελευταίο κανταΐφι και ο τελευταίος μπακλαβάς από τους μπουφέδες. Στην γιορτή παρευρέθηκαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές και η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.