«Εβδομάδα Κ. Π. Καβάφη» από το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης


Το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στην «Εβδομάδα Κ. Π. Καβάφη».
Αυτή γίνεται στο πλαίσιο των 150 χρόνων από τη γέννηση και των 80 χρόνων από το θάνατο του Κ. Π. Καβάφη, και του Έτους Καβάφη που επίσημα το 2013ανακήρυξε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το Πρόγραμμα είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένο, απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στην καλύτερη γνωριμία τους με το μεγάλο Έλληνα Ποιητή. Περιλαμβάνει ολιγόλεπτη παρουσίαση της ζωής και του έργου του Καβάφη, παρουσίαση συνέντευξης της Μαρίνας Βαλιέρη κόρης ανιψιάς του Καβάφη που ζει στον Παπάδο Γέρας, Έκθεση Βιβλίων – με τη βοήθεια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης – Έκθεση Σκίτσων και Ποιημάτων του Ποιητή, παρουσίαση του Διαδικτυακού Τόπου του Αρχείου Καβάφη και 15λεπτη προβολή της κινηματογραφημένης σειράς: Η δε πόλις ελάλησεν. Αλεξάνδρεια  – Καβάφηςτου Γιάννη Σμαραγδή από το Αρχείο της ΕΡΤ. Οι συναντήσεις θα είναι 45λεπτες. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, μαζί με τους μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος σ’ αυτές, οφείλουν να επικοινωνήσουν πρώτα με τη Διεύθυνση του Σχολείου, κατά τις ώρες 08.00  – 01.30.