ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ-18 ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ


Εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες την Παρασκευή 14/12/2012, από σκάφος που συμμετέχει στη μικτή ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 2012», άνδρας εντός της θάλασσας και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. ανατολικά της Λέσβου.
Ο ανωτέρω, ο οποίος φορούσε ατομικό σωσίβιο και κατά δήλωσή του, είναι ηλικίας20 ετών και υπήκοος ξένης χώρας, περισυνελέγη με ασφάλεια από το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους και μεταφέρθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Οι έρευνες αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη.

Μία βάρκα στην οποία επέβαιναν  27 λαθρομετανάστες  βούλιαξε ανοιχτά της Θερμής. Χτες βρέθηκε ένας επιζών 20χρονος  , ο οποίος περισυλλέγη  με ασφάλεια από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ-ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 2012″ ενώ οι έρευνες για τον  εντοπισμό των υπολοίπων που επέβαιναν στη βάρκα συνεχίζονται.  Μέχρι πριν από λίγο  στη ίδια επιχείρηση  εντοπίσθηκαν και περισυλλέγησαν τα πτώματα  18  ανδρών  αγνώστου εθνικότητας, που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ενώ οι έρευνες συνεχίζονται .

Σε λίγο περισσότερα από το lesvospost.com