Υπογράφτηκε η σύμβαση για την παράκαμψη της Άγρας Λέσβου


Υπογράφτηκε στις 23/7/12 το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή -μεταξύ της Περιφέρειας και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΑΛΤΕΚ» - η σύμβαση του έργου της Παράκαμψης του οικισμού της Άγρας, συνολικού προϋπολογισμού 4.810.000 ευρώ.

Στην διαδικασία της υπογραφής, παρόντες ήταν πέραν του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.
Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης χαρακτήρισε στη δήλωσή του την εκκίνηση των διαδικασιών κατασκευής της Παράκαμψης της Άγρας ως «έργο πνοής, που θα αποσυμφορήσει την κεντρική οδό της Άγρας και θα διευκολύνει συνολικά την πρόσβαση οδικώς στη Δυτική Λέσβο». Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν ειδικά το τελευταίο έτος, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να εκκινήσουν οι διαδικασίες αποπεράτωσης του έργου, δρομολογώντας την ικανοποίηση ενός παγίου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής.
Οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρείας το μεγαλύτερο κομμάτι τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.