Σφοδρές χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)


Στα λευκά ντύθηκε μεγάλο μέρος της Λέσβου. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες σφοδρές χιονοπτώσεις έχουμε σε Λεπετυμνο, Σκαλοχωρι, Αγια Παρασκευή, Κλειου, Αγρα, Μανταμαδο, Φιλια, Στυψη, Καλλονή, Δαφια, Αχλαδερη, Ναπη αλλά και σε άλλες περιοχές.

Η Τροχαία, μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζει καλή την κατάσταση του οδικού δικτύου, όμως συνιστά περιορισμό στις μετακινήσεις και ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας, και κεντρικής Λέσβου.

UPDATE1: Σταμάτησε η χιονόπτωση στον Μανταμαδο
UPDATE2: Υποχώρηση των χιονοπτώσεων στην κεντρική Λέσβο για την ώρα. Κανένα πρόβλημα στους οδικούς άξονες. Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά!
UPDATE3: Άμεση ήταν η παρέμβαση των εκχιονιστικών μηχανημάτων του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όμως αρκετοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν στην άκρη του δρόμου τ’ αυτοκίνητά τους, ενώ άλλοι στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν πίσω στη Μυτιλήνη έμειναν στη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα να διακοπή για λίγη ώρα η κυκλοορία.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα χρειάστηκε να παρέμβουν αρκετές φορές για να καθαρίσουν τον κεντρικό δρόμο, από τη διασταύρωση του Αγίου Στεφάνου μέχρι το Μανταμάδο. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο δρόμο από Μανταμάδο για Νάπη και Αγία Παρασκευή.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς, το χιόνι έπεσε και το έστρωσε πολύ γρήγορα, οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί από νωρίς πάγος. Εμείς από την πρώτη στιγμή σπεύσαμε να καθαρίσουμε τους δρόμους, οι οδηγοί δεν θα πρέπει να μετακινούνται χωρίς λόγο και επειδή προβλέπονται για αύριο πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καρασάββας.

ΚΑΛΛΟΝΗ ΒΙΝΤΕΟ:



ΔΑΦΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ



Δρόμος Καλλονής-Φίλιας...




ΦΩΤΟ απο Αγια Παρασκευή



ΦΩΤΟ από Μανταμαδο: