Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου «Τέτοιου είδους «γλέντια» γίνονται λίγο – πολύ, στα περισσότερα νοσοκομεία…. γλεντήστε και καπνίστε ελευθέρα»

Με τα ΜΜΕ και τους πολίτες που είναι κατά του γλεντιου στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Μυτιλήνης τα βάζουν οι Γιατροί του ΕΣΥ Λέσβου…

Με λίγα λόγια η ανακοίνωση τους λέει κάντε ελεύθερα γλεντια στο νοσοκομείο, καπνίστε ελεύθερα, πιείτε ελεύθερα … εύγε…



Αναλυτικά:

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Για το «γλέντι» της πρωτοχρονιάς στο ΤΕΠ

Υπερβολικές διαστάσεις και πανελλαδική δημοσιότητα πήρε η ολιγόλεπτη γιορτή, που έστησαν οι εργαζόμενοι του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Από μερίδα των ΜΜΕ γράφτηκαν και ακούστηκαν απίστευτες υπερβολές: «Οι χώροι του ΤΕΠ μετατράπηκαν σε «κουτούκι»,«οι ρετσίνες και οι μπίρες να ρέουν σε αφθονία και τα τσιγάρα ν’ ανάβουν το ένα πίσω απ’ το άλλο»,«ντροπή τους», «τι θα γινόταν αν μεταφέρονταν στα ΤΕΠ κάποιοι ασθενείς», «υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε τις γιορτές δοκιμαζόμενοι στο κρεβάτι του πόνου» κτλ, κτλ.

Τέτοιου είδους «γλέντια» γίνονται λίγο – πολύ, στα περισσότερα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και σε υπηρεσίες, που έχουν εικοσιτετράωρη λειτουργία και που δεν σταματάνε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη, ούτε τις αργίες, ούτε τις γιορτές. Οι εργαζόμενοι (νοσηλευτές, γιατροί και βοηθητικό προσωπικό), που εργάζονται στο ΤΕΠ είναι λειτουργοί με υψηλό αίσθημα ευθύνης, που δίνουν το 100% των δυνάμεών τους, όταν κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα επείγον περιστατικό. Για να αντέξουν τους σκληρούς ρυθμούς και την εντατικοποίηση, το άγχος της δουλειάς, είναι αναγκασμένοι να αξιοποιούν και το ελάχιστο διάλειμμα χρόνου, για να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, να πουν ένα αστείο, να νιώσουν κανονικοί άνθρωποι. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τον πόνο και την αρρώστια, έχουν εξοικειωθεί με τον θάνατο, με τον οποίο βρίσκονται καθημερινά σε μάχη.

Τη δουλειά τους ευσυνείδητα έκαναν και το βράδυ της πρωτοχρονιάς, όπως κάθε άλλη μέρα. Μετά από την αντιμετώπιση των σοβαρότατων επειγόντων περιστατικών που είχαν, γιόρτασαν την έλευση της νέας χρονιάς, αρκετές ώρες μετά την «αλλαγή» του χρόνου, στο άδειο από ασθενείς ΤΕΠ. Δεν άφησαν κανέναν ασθενή να περιμένει, δεν έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία κανενός, δεν λοιδόρησαν τον πόνο κανενός ασθενή ή συνοδού.



Είναι υποκρισία να διασύρονται οι εργαζόμενοι του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από μερίδα των ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ (τα τοπικά και τα πανελλαδικά), γνωρίζουν καλά τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του ΤΕΠ και του νοσοκομείου Μυτιλήνης, για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Λέσβου. Γνωρίζουν επίσης τον σκληρό αγώνα που δίνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας των προσφύγων, ενός πληθυσμού με υψηλή νοσηρότητα, λόγω των πολέμων και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στο κέντρο κράτησης της Μόριας. Γνωρίζουν τις ελλείψεις προσωπικού, νοσηλευτών και γιατρών, την υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Την προσφορά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, την γνωρίζουν πρώτα από όλους οι κάτοικοι της Λέσβου.

Ο καθένας μας κρίνεται κυρίως, με βάση τη δουλειά του και την προσφορά του. Με βάση τη δουλειά μας ας κριθούμε και εμείς: οι νοσηλευτές, οι γιατροί και το βοηθητικό προσωπικό του ΤΕΠ του Βοστανείου. Και όχι με το τι κάνουμε στο διάλειμμά μας και στην ώρα χαλάρωσης. Έτσι κρίνουμε και εμείς τα ΜΜΕ: ποια θέματα επιλέγουν να κάνουν πρωτοσέλιδα και ποιες διαστάσεις δίνουν σε αυτά. Στο συγκεκριμένο θέμα ήταν υπερβολικά, υποκριτικά και στα όρια του κιτρινισμού.

Μυτιλήνη, 18 Ιανουαρίου 2018

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
Ζάμπρας Αλέξανδρος                          Παυλής Ευστράτιος




Σχόλιο LesvosPost.com- Στεφάνου Γεώργιος / Δ/ντης- Αρχισυντάκτης LesvoPost

Για ακόμα μια φορά φταίνε οι δημοσιογράφοι.. Γιατί αυτοί δεν είναι άνθρωποι δεν έχουν κάνει ρεπορτάζ μέσα σε βροχή, σε χιόνια, σε καταιγίδες, σε επεισόδια με φόβο για την ζωή τους, δεν έχουν κάνει ρεπορτάζ την πρωτοχρονιά, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, δεν έχουν δει νεκρούς σε τροχαία, σε φωτιές, σε εγκλήματα.. Όχι.. Εμείς φταίμε…

Το θέμα κατά τη γνώμη μου δεν είναι ότι εργαζόμενοι σε τόσο ευαίσθητο και υπεύθυνο πόστο όπως το νοσοκομείο αποφάσισαν να ξεφύγουν για λίγο μια ιδιαίτερη μέρα. Και είναι η μέρα ιδιαίτερη ανεξαρτήτως από το χώρο που βρίσκονται. Το θέμα είναι η διαχείριση που έκαναν σε αυτή τους την απόφαση. Πρώτον μιλάμε για πολύ κόσμο. Μέτρησα πάνω από 10 άτομα. Δεν μπορεί να μιλάμε για έλλειψη προσωπικού τότε. Δεύτερον άνθρωποι περίεργοι που σαν να μην έχουν σχέση με το νοσοκομειακό περιβάλλον. Τρίτον υπερβολές του τύπου δεν έχουμε πιάτα πετάμε τα πλαστικά δοχεία για διάφορες χρήσεις. Τέταρτον τουλάχιστον 2-3 κάπνιζαν μανιωδώς μέσα στους χώρους του νοσοκομείου. Πέμπτον βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους σε χώρο που δεν επιδέχεται δημοσιότητας. Έκτον γινόταν μεγάλη οινοπνεύματος (έστω και 2-3 ποτηράκια). Έβδομον είχαν την φαεινή ιδέα να δημοσιοποιήσουν και τα έργα τους. Όλα αυτά δηλώνουν μάλλον μια κατάσταση που είχε ξεφύγει. Εδώ είναι το μέγα τους λάθος. ΄ Άρα κοντολογίς η ανάγκη για χαλάρωση θεμιτή και αναγκαία. Η διαχείριση προκλητική και απαράδεχτη.

Και όσο για το ρουφιανοι .. κανένας δεν είναι ρουφιανος μόνοι τους καρφώθηκαν, μόνοι τους ανέβασαν τα βίντεο σε κοινή θεά αλλά και σε Live μετάδοση…

Σατιρικό Βίντεο: από το Luben TV