Στην Αθήνα από την Μυτιλήνη αθλητές της ομάδας Fight Club Μυτιλήνης για τους αγώνες Submission MMA

Στις 28 ΙΑΝΟΥΑΡΟΥ του 2018 θα διεξαχθεί αγωνιστική ημερίδα στα αθλήματα των ΜΜΑ και Submission-MMA της Π.Ο.ΜΜΑ στο κλειστό γυμναστήριο ολυμπιονίκη « Μπάμπης Χολίδης» στις Αχαρναί (Ελευθερίου Φυτά 5 ).

Αναχωρεί από το νησί της Λέσβου η ομάδα του Χρήστου Αλαφάκη  (Aias Fight Club Mitlinis) για άλλη μία φορά μαζί με τους μαθητές για τους μεγάλους αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή 28/01 στην Αθήνα Submission MMA που διοργανώνει η πανελλήνια ομοσπονδία MMA.

Ο προπονητής Αλαφάκης Χρήστος και η ομάδα ευχαριστεί την Blue Star Ferries και το Marush blanc για την δυνατή υποστήριξη της ομάδας και του συλλόγου

Επίσης ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Γιώργο Στεφάνου και το lesvospost.com για την υποστήριξη επικοινωνίας..

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της WMMAA στις κατηγορίες ανδρών(18+) , γυναικών(18+), εφήβων(16-17) , παίδων (14-15) , πανπαίδων (12-13) και μία νέα κατηγορία για παιδιά 8-12 ετών .

Για τις ΜΜΑ εν συντομία αναφέρουμε τους κανονισμούς διεξαγωγής ανάλογα με την ηλικία


• Άνδρες – Γυναίκες (18+) στην όρθια μάχη επιτρέπονται λακτίματα, πυγμές , γόνατα (σώμα και κεφάλι) αγκώνες μόνο στο σώμα και κάθε είδους λαβή υποταγής. Στο έδαφος επιτρέπονται πυγμές (σώμα – κεφάλι), λακτίσματα , γόνατα και αγκώνες μόνο στο σώμα και κάθε είδους λαβή.
• Έφηβοι (16-17 ετών) στην όρθια μάχη επιτρέπονται πυγμές και λακτίσματα παντού , τα γόνατα μόνο στο σώμα και οι αγκώνες απαγορεύονται ενώ επιτρέπεται κάθε είδους λαβή. Στο έδαφος επιτρέπονται μόνο πυγμές (σώμα – κεφάλι) και λαβές υποταγής.
• Παίδες (14-15 ετών) στην όρθια μάχη επιτρέπονται πυγμές , λακτίσματα και λαβές ενώ στο έδαφος επιτρέπονται μόνο πυγμές στο σώμα και λαβές υποταγής.
• Πανπαίδες (12-13 ετών) στην όρθια μάχη επιτρέπονται πυγμές και λακτίσματα ενώ στο έδαφος οι αθλητές μόνο παλεύουν επιτρέποντας τις λαβές υποταγής.
• Στην νέα κατηγορία (8-12 ετών) στην όρθια μάχη επιτρέπονται πυγμές και λακτίσματα ενώ στο έδαφος δεν επιτρέπονται λαβές αλλά μόνο συγκράτηση σε θέσεις ισχύος οι οποίες δίνουν βαθμό και έπειτα οι αθλητές ξεκινούν από την όρθια θέση πάλι.

Για τις MMA θα γίνει ένας αγώνας για τους αθλητές με δυνατότητα να συμμετέχουν και σε δεύτερο αγώνα έπειτα από συννενόηση των προπονητών.

Στο Submission – MMA θα διεξαχθούν αγώνες όπως στο πρωτάθλημα με τον αθλητή να αγωνίζεται έως τον τελικό. Η διάρκεια του κάθε αγώνα θα είναι 5 λεπτά.

Σε κάθε κατηγορία θα γίνονται όλοι οι αγώνες έως ότου να βγουν οι δύο αθλητές του τελικού. Όλοι οι τελικοί θα διεξαχθούν μαζί μετά το τέλος των ρεπρεσαζ.

Για την κατηγορία παίδων (8-12) ετών τα ζευγαρώματα θα γίνονται την ημέρα των αγώνων με συνεννόηση των προπονητών. Η διάρκεια του αγώνα θα είναι 3 λεπτά ενώ δεν θα υπάρχει νικητής και οι δύο αθλητές θα λαμβάνουν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

Οι αθλητές θα πρέπει να δηλώσουν μόνο ένα αγωνιστικό στυλ είτε MMA είτε Submission-MMA.
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν την κατάλληλη ένδυση καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό επικαλαμίδες (κάλτσα), μασέλα , σπασουάρ, ενώ τα γάντια των αγώνων θα παραχωρηθούν από την ομοσπονδία.

Ώρα προσέλευσης των αθλητών 9.30 π.μ. -11.00π.μ. για ζύγιση και ιατρική εξέταση .
Στις 10.00 π.μ. συγκέντρωση κριτών – διαιτητών και 10.30π.μ. συγκέντρωση προπονητών.
Έναρξη αγώνων 11.15 π.μ.