Συνεχίζεται το απαγορευτικό απόπλου λόγω βόρειων ανέμων εως 9 μποφόρ στο Αιγαίο-Πότε θα αναχωρήσουν τα πλοία από την Μυτιλήνη

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου για τα νησιά του Αιγαίου, λόγω βόρειων ανέμων που φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.


 Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα πρακτορεία και τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας,  το πλοίο Blue Star 1που βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης θα αναχωρήσει αύριο το βράδυ για Χίο Πειραιά. Συγκεκριμένα «Τα δρομολόγια του πλοίου την Πέμπτη 25/01/18 από Μυτιλήνη 11:00 για Χίο-Πειραιά και από Πειραιά 23:00 για Ψαρά-Οινούσσες-Χίο-Μυτιλήνη, δεν θα εκτελεστούν. Το πλοίο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26/01/18 από Μυτιλήνη 20:00 στο προγραμματισμένο του δρομολόγιο, εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες».

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης παραμένει και το πλοίο Νήσος Μύκονος προερχόμενο από Καβάλα, και θα αναχωρήσει  όταν λήξει το απαγορευτικό με προορισμό Χίο Σάμο Ικαρία  Πειραιά.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ