Επώνυμη επιστολή αναγνώστη στο LesvosPost: «Οι αστοχίες στο θέμα του νέου κολυμβητηρίου Μυτιλήνης διαδέχονται η μία την άλλη»

Από χτες επικρατεί αναβρασμός μετά το άρθρο μας για το νέο κολυμβητήριο Μυτιλήνης και τα ερωτήματα που θέσαμε..


Αμέσως η έρευνα που δημοσιεύσαμε έγινε «viral» με εκατοντάδες κοινοποιήσεις και σχόλια από γνωστούς και άγνωστους στον χώρο του ναυταθλητισμου και όχι μόνο.

Ένας από αυτούς είναι και ο πρωην Αντιπρόεδρος και έφορος Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης ο κ Μιχάλης Λαγκαδάς, ο οποίος μας έστειλε και επιστολή με νέα στοιχεία αυτήν την φορά να έρχονται στο φως

Αναλυτικά σας παρουσιάζουμε αυτούσια την επιστολή του κ Μιχάλη Λαγκαδά:

Διάβασα με ενδιαφέρον τις παραγράφους της "μαϊμούς" που αφορούν το νέο κολυμβητήριο , όπως και το σχετικό άρθρο-έρευνα που επιμελήθηκε ο κ. Στεφάνου.

Χαίρομαι που εξετάζετε με κριτικό πνεύμα το όλο θέμα . Οι αστοχίες στο ζήτημα αυτό , διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Δήμαρχος αντικρούοντας τις ενστάσεις των εκπροσώπων των ναυταθλητικών συλλόγων για την συγκεκριμένη χωροθέτηση , είχε το επιχείρημα ότι εκεί εξασφάλιζε δωρεάν οικόπεδο και δωρεάν θέρμανση.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι : Tο κόστος των διαμορφώσεων στο οικόπεδο , το καθιστά ουσιαστικά πανάκριβο (μην είστε καθόλου σίγουρος για εκπτώσεις του 50% ,οι εκχωματώσεις έχουν το ρίσκο να πέσουν σε βράχο , ενώ και τα κόστη για τις προκατ πισίνες είναι δεδομένα και τα γνωρίζουμε) , ενώ δεν υπάρχει καν μελέτη για τον κόμβο που θα πρέπει να κατασκευαστεί , που άν είναι roundabout ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ,άν είναι φανάρια , έχει επίσης μεγάλο κόστος κατασκευής και λειτουργίας και αν είναι τύπου lidl θέλουν όλοι τους κρέμασμα.

Η χρήση της γεωθερμίας , σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον , αποκλείεται. Η μελέτη έγινε για χρήση πετρελαίου και στα ενδότερα του Δήμου παραδέχονται ότι δεν υπάρχει προοπτική χρήσης της γεωθερμίας.

Κάτι που δεν έχει ρωτήσει μάλλον κανείς τους , είναι το γιατί στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ,που υπάρχει υδροθεραπευτήριο του Δήμου , με νερό ίδιας περίπου θερμοκρασίας (38 βαθμοί), η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων που υπάρχει δίπλα, δεν θερμαίνεται με χρήση γεωθερμίας , αλλά λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες.

Μπορείτε να ρωτήστε εσείς!! Παρόλο που τα επιχειρήματα στα οποία στηρίχθηκε η επιλογή του Δημάρχου (άν είναι δυνατόν ένας Δήμαρχος να παίζει τον ρόλο του χωροθέτη), έχουν αποδειχθεί παντελώς λανθασμένα , η Δημοτική Αρχή πορεύεται αταλάντευτα ,έτοιμη να κάνει ένα ακόμα ολέθριο σφάλμα.

Η χωροθέτηση της εγκατάστασης που φιλοξενεί μια δραστηριότητα , ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες.

Όσο περισσότερο αποκλίνει κανείς από αυτούς , τόσο μεγαλώνει το ρίσκο να αποτύχει.

Το χειρότερο είναι ότι άλλο κολυμβητήριο δεν θα υπάρξει , τουλάχιστον στα επόμενα 40-50 χρόνια ,αν το κολυμβητήριο στα Θέρμα αποτύχει να προσελκύει καθημερινά τους 300-350 αθλητές που πήγαιναν στο Κλειστό. Θα πορευόμαστε με αυτό.

Η υπόθεση βέβαια έχει πάρει τον δρόμο της , αλλά έστω και τώρα , καλό είναι να επισημαίνονται κάποια πράγματα δημοσίως.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Λαγκαδάς