Ο Μουζαλας… φοβήθηκε να έρθει στην Λέσβο- Μόνος του επισκέφτηκε το νησί ο Μάρτιν Βερβέι- Έξαλλος ο δήμαρχος Λέσβου-Τα άκουσε καλά ο αξιωματούχος της Ε.Ε

Την Λέσβο επισκέφτηκε χτες για δεύτερη φορά φέτος ο υπεύθυνος συντονιστής για την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, Μάρτιν Βερβέι.

Ο κ. Βερβέι διαπίστωσε ο ίδιος με τα μάτια τους τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Λέσβου έτριξε τα δόντια στον Βερβει για την κατάσταση που επικρατεί στην Λέσβο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την πρώτη επίσκεψή του τον περασμένο Ιανουάριο, στη
Μυτιλήνη, ο αξιωματούχος της ΕΕ παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης για την εφαρμογή της Συμφωνίας είχε εμφανισθεί… βέβαιος ότι μέχρι τον Απρίλιο τα νησιά θα έχουν αποσυμφορηθεί.

Ο κ. Βερβέι δεν είχε συνοδό κάποιον από την κυβέρνηση όπως την πρώτη φορά της επίσκεψης του καθως ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δεν συνόδευσε χθες τον αξιωματούχο της ΕΕ στην επίσκεψή του στη Μυτιλήνη.

Λίγο το βάρη κλίμα ανάμεσα σε εκείνον και τον Δήμαρχο Λέσβου, λίγο οι φωνές του Λεσβιακού λαού, λίγο η αδράνεια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ο κος Μουζαλας (που έχει να επισκεφτεί την Λέσβο πολύ καιρό) αποφάσισε να παραμείνει στην καρεκλά του γραφείου του.

ο κ. Βερβέι αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις μετά τη συνάντηση, γεγονός που όσοι βρέθηκαν εκεί το απέδωσαν στο περιεχόμενο της συνομιλίας που προ- ηγήθηκε με το Δήμαρχο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε και από το Δήμο εκδόθηκε χθες ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον αξιωματούχο της ΕΕ.

ο κ. Βερβέι επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής της Μόριας όπου διαπίστωσε την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό αλλά και το κέντρο του Καρά-Τεπέ όπου ξεναγήθηκε από το Διευθυντή Σταύρο Μυρογιάννη δίνοντας τα εύσημα για την άριστη εικόνα του κέντρου.


Φωτο Γιώργος Παπαδόπουλος