Η «Μαϊμού» του αθλητισμού της Λέσβου όπως κάθε Τρίτη έτσι και σήμερα αποκαλύπτει πολλά

Βρε τα παιδιά. Τι μου κάνετε? Καλό μήνα να χουμε και να ετοιμαζόμαστε σιγά – σιγά γιατί το καλοκαιράκι (τρόπος του λέγειν) τελειώνει σε λίγο και ότι προλάβει να αρπάξει ο…. νους μας.


Από σήμερα ξεκινάω διακοπές για λίγες ημέρες γιατί τα μαιμουδάκια με τρελάνανε και ζητάνε να πάμε στη λίμνη με τα Φλαμίνγκο, οπότε θα τα ξανά πούμε μετά της Παναγίας ζωή να χουμε.

Για να δούμε πως θα σας αποχαιρετήσω σήμερα:

Εκεί στην (πρώην) Καλλονή τους παραδέχομαι πάντως. Από την σαρδέλα το γυρίσανε στο ούζο. Και καλό ούζο παρακαλώ. «Βαρβαγιάννη» με το όνομα. Βέβαια σαρδέλα και ούζο πάνε μαζί. Αλλά τα θαύματα συνήθως συμβαίνουν μια φορά.

Στον Αιολικό έκαναν την πρώτη τους και προσπαθούν σιγά – σιγά να φτιάξουν ομάδα και θα τα καταφέρουν αν και πολλά «υλικά» από το παρελθόν έχουν μαζευτεί πάλι. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως δεν γίνονταν διαφορετικά για αυτό να μην γκρινιάζετε. Ή όσοι γκρινιάζετε καλύτερα ελάτε να μπείτε στην ομάδα ή να βάλετε χρήματα. Αλλιώς σιλάνς (που έλεγε και η Μαντάμ Σουσού) γιατί όποιος τα βάζει αποφασίζει.

Ο Τρύφων δεν ήταν στην πρώτη της ομάδας, αν και βρίσκεται στο νησί. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί και τίποτα. Με τον Σταύρο πάντως μια χαρά τα λένε.

Η στήριξη είναι δεδομένη αλλά όχι όπως παλιά. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Θα αλλάξει μόνο αν η ομάδα βρίσκεται κοντά στο πρωτάθλημα τον Δεκέμβρη.

Και κάτι τελευταίο. Τυροπώλης και Χατζέλλης αν τους αφήσουν θα κάνουν «παπάδες» στην Ακαδημία.

Οι υπόλοιποι μακριά… Ξέρω τι σας λέω. Μακριά.

Και μιας και αναφερόμαστε στα του Αιολικού, μας έκανε εντύπωση η ερώτηση που κατέθεσαν οι Γεωργούλας και Σπέρκος από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί λέει ο Δήμος χρηματοδοτεί μια συναυλία (του Αργυρού στην Πλάζ Τσαμάκια ) τα έσοδα της οποίας θα πάνε στον Αιολικό.

Καταρχήν αυτό συμβαίνει σε όλες τις πόλεις όπου οι Δήμοι θέλοντας να στηρίξουν τις ομάδες που τους εκπροσωπούν στις Εθνικές Κατηγορίες βρίσκουν τρόπους να το κάνουν αφού άμεσος τρόπος δεν υπάρχει.

Πρόχειρα θυμάμαι τον Δήμο Χίου και την συναυλία Στόκα για τον Κανάρη. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν είναι μόνο ο Αιολικός αλλά και ο Διαγόρας που με τον ίδιο τρόπο θα βοηθηθεί (νομίζω με συναυλία Τσαλίκη στο ΟΧΥ).

Θα έπρεπε να ξέρουν επίσης οι δυο προαναφερθέντες πως όλη την χρονιά ο Δήμος μέσω του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού έχει δώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε τοπικά σωματεία, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βολει, στίβο για να τους στηρίξει με εισιτήρια μετακίνησης, αθλητικό υλικό, διοργάνωση αγώνων κτλ. Προφανώς δεν το γνωρίζουν γιατί είναι άσχετοι με το αντικείμενο.

Πέραν όλων των άλλων όμως θα πρέπει να μας απαντήσουν γιατί δεν έθεσαν θέμα και δεν ζήτησαν εξηγήσεις και όταν ο Δήμος έδωσε πολλά λεφτά σε άλλο σύλλογο του νησιού και μάλιστα πρόσφατα, απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλο το δημοτικό συμβούλιο.

Ή γιατί δεν κάνουν παρεμβάσεις για τόσα και τόσα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, για τις υποδομές, το κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και τόσα άλλα μεγάλα προβλήματα.

Οι «επιλεκτικές ευαισθησίες» με ενοχλούν εδώ και χρόνια και ειδικά από ανθρώπους που είναι μακριά από το χώρο και δεν γνωρίζουν το αντικείμενο θέλοντας απλά να κάνουν αντιπολίτευση για να εξυπηρετήσουν φίλους και γνωστούς. Α και όταν ρωτάτε να είστε εκεί για να πάρετε και τις απαντήσεις. Άπαντες.

Ο Τόμυ μας διέψευσε και πάει Γ Εθνική. Ήθελε να πάει και πάει. Μέχρι που δεν το ξέρει κανείς αλλά μαγκιά του και μπράβο του γιατί άλλος στην θέση του θα χε ήδη δηλώσει συμμετοχή στο τοπικό. Αν και οι ηρωισμοί στις μέρες μας πληρώνονται ακριβά….

Για τις 18 Αυγούστου ορίστηκαν τελικά οι εκλογές στην ΕΠΟ.

Για μας εδώ και δη για τις ομάδες της Γ Εθνικής είναι κρίσιμες γιατί αν τελικά ο Ψαρρόπουλος είναι υποψήφιος, αυτομάτως θα είναι και εκλεγμένος και Πρόεδρος της Επιτροπής της Γ Εθνικής με ότι αυτό συνεπάγεται για τα σωματεία μας. Θα είναι όμως?

Αναβαθμίζεται σιγά – σιγά και η ΕΠΣΛ.

Καιρός ήταν.

Μέχρι και σελίδα στο Facebook έφτιαξε ενώ καθημερινά βγαίνουν και ανακοινώσεις. Θέλει ακόμη δουλειά βέβαια το θέμα αλλά όσο να πεις μια βελτίωση υπάρχει μετά τις εκλογές. Πάμε και στα τοπικά που ξέρω σας ενδιαφέρουν περισσότερο είναι η αλήθεια.

Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τον Αίγειρο που επιτέλους κάνει αυτό που θα πρεπε να έχει κάνει εδώ και χρόνια. Αντί να προσπαθεί να αγοράσει ομάδες, να ξεκινήσει να τις χτίζει. Η έναρξη ακαδημιών είναι σημαντικό βήμα. Αρκεί να μην είναι πυροτέχνημα και προσπάθεια που θα «ναυαγήσει» σε λίγο καιρό.

Και επειδή ο Αίγειρος έχει χρήμα ( μην αρπάζεσαι Μπότη η αλήθεια είναι αυτή) μπορεί να δουλέψει επαγγελματικά με τις ακαδημίες και να έχει αποτέλεσμα. Θα τα περιμένουμε.

Τις προάλλες μίλησα με τον Πρόεδρο του Ατρόμητου Ανεμώτιας. Ωραίος τύπος και έξυπνος, πάνω από όλα επιχειρηματίας. Θέλει να πάει βήμα – βήμα την ομάδα χωρίς να κάνει εξαλλοσύνες και με πρωταρχικό στόχο να φτιάξει το γήπεδο του.

Εκεί ποντάρει και αυτό θέλει χωρίς να τον ενδιαφέρουν πρωταθλήματα κτλ. Και το κυριότερο που μου είπε ήταν πως «εγώ δεν βάζω τα χρήματα. Εγώ τους οργανώνω και τα βρίσκω από όλους. Όλοι τα βάζουμε». Και πάνω από όλα τοπικιστής. Λατρεύει το χωριό του και το δείχνει με κάθε τρόπο. Σωστός.

Για τα γήπεδα τα γράψαμε τις προάλλες. Κάτι πάει να γίνει καθώς ήδη έχουν παραγγείλει μηχανήματα. Όχι τίποτα άλλο «θύμωσε» και ο Πρόεδρος και διεμήνυσε πως αν φέτος έχουμε τραυματισμούς με χιαστούς κτλ θα ζητήσω αποζημίωση από το Δήμο. Και δεν θα έχει και άδικο.

Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι Α-Α. Όλα τα Α θα το παλέψουν και θα είναι δυνατά. Μέχρι εκεί όμως. Στο Β δεν θα πάμε. Λοιπόν είχα και άλλα να σας πω αλλά φτάνει γιατί θέλετε να κάνετε και την βουτιά σας και δεν κάνει να σας ζαλίζω και πολύ με τα δικά μου. Καλά μπάνια και προσοχή στις… τσούχτρες!!!



Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.