«Πλημμύρισε» από κόσμο η Αγιασος Λέσβου προς τιμήν της Παναγίας-Χιλιάδες κόσμου ανηφόρισαν με τα πόδια (vids,pics)

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο Δευτέρα 14/08 και Τρίτη 15/08/2017 οι εκδηλώσεις για την κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγία Αγιάσου Λέσβου «Αγία Σιων» στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Λέσβου.

Η κοίμηση της Θεοτόκου είναι μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Η γιορτή της Παναγίας είναι σίγουρα αυτή που τιμάται με μεγαλύτερη λαμπρότητα σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Δεν υπάρχει ελληνικό νησί, μεγάλη πόλη ή μικρό χωριό που να μην έχει κάποια μονή ή ναό αφιερωμένο στη μνήμη της Θεοτόκου.

Στην Λέσβο, σημείο αναφοράς για την Κοίμηση της Θεοτόκου είναι η Παναγία της Αγιάσου «Αγια Σιων» και η Παναγία της Πέτρας "Παναγία Γλυκοφιλούσα". 

Εδώ και μέρες χιλιάδες πιστών συνέρρεαν απ’ όλα τα μέρη του νησιού με τις τεράστιες λαμπάδες τους και τα αναθήματά τους για να ευχαριστήσουν την Παναγία «Αγια Σιων» και να φιλήσουν την θαυματουργή εικόνα της, μάλιστα χιλιάδες πιστών πηγαίνουν προς το χωριό Αγιασος ακόμα και με τα πόδια.

Και φέτος εκατοντάδες πιστοί από τη Λέσβο αλλά και από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν με τα πόδια παρά την αφόρητη ζέστη με προορισμό την Αγιασο για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην Παναγία.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη, από νωρίς το απόγευμα χθες, πλήθος πιστών συγκεντρώνονταν στην Παναγία στην Αγιασο με τα πόδια με αυτοκίνητα με μηχανάκια για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στη Μεγάλη Μητέρα, που οι χριστιανοί εναποθέτουμε με βαθιά πίστη τις ελπίδες μας!

Πραγματική λαοθάλασσα για άλλη μια χρονιά στο πανηγύρι της Αγιάσου.  Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των επισκεπτών εκτός Λέσβου που ήρθαν στο νησί μας για να εκπληρώσουν το τάμα τους. 

Χιλιάδες πιστών χτες παραμονή αλλά και σήμερα ημέρα της Παναγίας περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να φιλήσουν την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Σιών.
Νέοι, ηλικιωμένοι, νεογέννητα, παιδιά, άνθρωποι κάθε ηλικίας όλοι ήταν εκεί για να εκπληρώσουν το τάμα προς την Παναγία.

Στη συνείδηση του λαού η Παναγία κατέχει τη θέση του άμεσου προστάτη και στις δύσκολες στιγμές, Εκείνη επικαλούνταν οι Έλληνες για αιώνες. Άλλωστε η θέση της, στην εικονογράφηση των ναών πάνω από το Ιερό, τονίζει ακριβώς το ρόλο της ως διαμεσολαβητή ανάμεσα στους θνητούς και τον Θεό.

Η προσέλευση στην Αγιασο γινόταν και με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ που από χθες Δευτέρα παραμονή της πανήγυρης και όλο το βράδυ καθώς και την Τρίτη ανήμερα της πανήγυρης εκτελούνταν συνεχόμενα δρομολόγια από και προς την Αγιασο, καθώς η διοίκηση του ΚΤΕΛ όπως κάθε χρόνο διάθεσε όλο το στόλο της για την Αγιασο…!

Στην Αγιασο όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναβίωσε και η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, ο ρόλος της οποίας υπήρξε καίριος για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιφέρειας.

Μετά τα μεσάνυχτα ωστόσο το γλέντι άναψε για τα καλά στις καφετερίες και στα παραδοσιακά καφενεία της Αγιάσου με τον κόσμο να χορεύει και να διασκεδάζει ως το πρωί.

Το LesvosPost.com βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (14/08/17) στην Παναγία Αγία Σιών της Αγιασου και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ LesvosPost.com στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες..





ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ πλούσιο αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό μας από την Αγιασο Λέσβου


Επιμέλεια οδοιπορικού στην Αγιασο: Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

Ρεπορτάζ-Φώτο-Βίντεο: Μαριλένα Σαχινι (συνεργάτης LesvosPost.com)

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Εξωτερικοί συνεργάτες LesvosPost.com

Χορηγός Βίντεο: PARIS TOURS