Η «Μαϊμού» του αθλητισμού της Λέσβου επέστρεψε και αποκαλύπτει πολλά

Όχι που θα γλιτώνατε. Σας έλειψα?

Η μαϊμού είναι ελεύθερο ζώο δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν πιάνεται και δεν φιμώνεται οπότε άδικα χαρήκατε μερικοί. Προσωρινά θα τα λέμε από δω κάθε Τρίτη 

Λοιπόν πάμε Καλλονή τώρα. Η ομάδα έπεσε, κανείς δεν βγαίνει να μιλήσει, σκοταδισμός και ερωτηματικά πολλά εδώ. Τι θα κάνει η ομάδα από δω και πέρα?

Τα δεδομένα είναι πως θα ξεκινήσει με μείον το πρωτάθλημα, με 100.000 πρόστιμο για αρχή το οποίο πρέπει να καταβληθεί και με Μιχαλάκη και Καρτάλη να μη μπορούν να ασχοληθούν διοικητικά με την ομάδα για μια πενταετία.

Με αυτά τα δεδομένα το σενάριο που είναι το επικρατέστερο είναι η ομάδα να διαλυθεί, ο Μιχαλάκης να επιστρέψει στην Τζέντα να εργαστεί ξανά, ο Καρτάλης να ψαχτεί σε καμιά Ξάνθη να πιάσει πόστο και οι υπόλοιποι να αναζητήσουν νέους προορισμούς.

Το δεύτερο σενάριο που κυκλοφορεί είναι να αναλάβει την Προεδρία ο Τζίμης Αγγελώνιας, πρώην γενικός αρχηγός, με τα παιδιά από την Κ17 και την Κ20 να πλαισιώνουν την ομάδα, με την προσθήκη 3-4 τεσσάρων μεγαλύτερων, προπονητής Γαβαλάς, οι Μιχαλάκης και Καρτάλης να είναι από πίσω κάνοντας το κουμάντο και η ομάδα να πορευτεί έτσι για 2-3 χρόνια και βλέπουμε.

Τι από τα δυο ή αν υπάρχει και τρίτο σενάριο θα φανεί σε λίγες ημέρες.

Γενική Συνέλευση ο Αιολικός χτες χωρίς και πάλι να βρεθεί άκρη. Με δεδομένη την στάση Τρύφων η οποία επιβεβαιώθηκε μέσω και της διοίκησης και η οποία είναι ξεκάθαρη « να αναλάβει ο κόσμος, οι φορείς και οι επιχειρηματίες να βοηθήσουν» ή η ομάδα να πάει στο τοπικό με ακαδημίες, στον Αιολικό κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Να βρεθούν οι πολλοί που με λίγα θα στηρίξουν την φετινή προσπάθεια.

Αν αυτό δεν γίνει τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πιο ουσιώδες πάντως τα είπε ο Γιάννης Μανούσος και ο Τάκης Τυροπώλης. Ο πρώτος είπε πως ίσως θα πρέπει να παραδεχτούμε τελικά πως μόνοι μας δεν είμαστε άξιοι να και ικανοί να έχουμε ομάδα στην Γ Εθνική, αν τελικά δεν μπορέσει η ομάδα να «απογαλακτιστεί» από τους χορηγούς . Και είχε απόλυτο δίκιο.

Ο δεύτερος ανακοίνωσε την λειτουργία ακαδημιών του Αιολικού, που θα είναι καθαρά του Αιολικού όχι από άλλη ακαδημία που θα μετονομαστεί όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Πάμε και στα τοπικά μας που έχουν πολύ ζουμί. Καταρχήν δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αξιοζήλευτη κίνηση του Ατρόμητου Ανεμότιας να ξεκινήσει συνεργασία με τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, έχοντας εξασφαλίσει αρχικά το γήπεδο Καλλονής για τις προπονήσεις.

Επίσης ακούω και μαθαίνω πως φέτος στον Ατρόμητο έχουν στόχο για μεγάλα πράγματα, έχουν ήδη προσεγγίσει προπονητή από το πάνω ράφι και δεν είναι απίθανο να διεκδικήσουν άνοδο. Ο Μητρέλος που είναι εκεί, φαίνεται σοβαρός μετρημένος, έχει αρχίσει ορθολογικά τον σχεδιασμό της ομάδας εδώ και δυο χρόνια και το πάει από την σωστή οδό.

Δεν ξέρω αν θα είναι ο νέος Μιχαλάκης στο Λεσβιακό ποδόσφαιρο, αλλά φαίνεται άνθρωπος που έχει όρεξη να ασχοληθεί σοβαρά με το χώρο και πάνω από όλα ξεκινώντας από το μηδέν.

Η απομάκρυνση, φυγή, όπως θέλετε ονομάστε την, του Κοκκινέλλη από τον Αίγειρο ήταν μη αναμενόμενη. Δεν ήταν για αυτούς που ήξεραν όμως την κόντρα που υπήρχε μέσα στην ομάδα.

Και τελικά αποδείχτηκε πως ο ένας που έμεινε είχε μεγαλύτερη επιρροή από αυτόν που έφυγε.

Δικαίως λοιπόν τον αποκαλούν πλέον στα ποδοσφαιρικά στέκια «Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Να προσέχει όμως τον Ιμπραίμ πασά που είναι παντού και σκάβει λάκκους υπογείως…

Στον Αρίων Μήθυμνας προπονητής αναλαμβάνει ο Γιώργος Κομνηνός. Από ότι έμαθα παίρνει μαζί του και τον Στρατή Δελόλμα.

Στον Μεσότοπο πάει μάλλον ο Παναγιώτης Αφαλωνιάτης.

Ο Ανδρονικάς καλοβλέπει Σπάρταλη αν δεν κλείσει με Διαγόρα, ο Μουντανάρης έκλεισε Αίγειρο.

Μέχρι εδώ καλά. Υπάρχουν όμως και ομάδες που έχουν μεγάλο πρόβλημα φέτος και είναι αμφίβολες.

Μικρότερο έχουν ο Αιγέας και η Αναγέννηση που πάντως δεν είναι στα «καλά» τους και αναζητείται λύση. Από κει και πέρα πιο σοβαρά δείχνουν τα πράγματα στον Βύρων που δεν αποκλείεται να μην κατέβει καν να παίξει, πρόβλημα έχει και ο Κεραυνός Αφάλωνα, αλλά και τα Λιονταράκια και ο Αίαντας.

Ποιος θα την «πληρώσει» από όλους θα το δούμε…

Ακαδημίες ξεκίνησαν οι πρόσφυγες.

Ο Γιώργος Πατλάκας μετά την πετυχημένη του δημιουργία της Cosmos FC, ξεκίνησε και Ακαδημίες με την συμμετοχή παιδιών που βρίσκονται στους καταυλισμούς προσφύγων. Προπονητής ο Δημήτρης Γαβαλάς.

Προς το παρών οι προπονήσεις θα γίνονται το καλοκαίρι στο Δικαστήριο. Από Σεπτέμβρη βλέπουμε. Αναλόγως…

Όσο για την FC Cosmos την επόμενη εβδομάδα θα σας πω τι θα κάνει…

Λοιπόν αυτή η πλάκα με το να δίνει το Νομικό Πρόσωπο τον Ταρλά και το Σκούφος και στην κουτσή Μαρία για να παίξει φιλικό πρέπει να σταματήσει.

Αν θέλουμε να έχουμε γήπεδο για τις κανονικές ομάδες. Το να μαζεύεται η κάθε παρέα υπό την σημαία ενός σωματείου, συλλόγου δεν ξέρω και εγώ τι και να παίζει στον Ταρλά για ανούσιους λόγους, μπροστά σε 10-20 ανθρώπους είναι κοροϊδία.

Μακάρι και το Σκούφος που είδαμε και πάθαμε να το κάνουμε γήπεδο.

Πάμε και στα της ΕΠΣΛ τώρα γιατί δεν μπορώ να κρατηθώ ο αλήτης.

Ακούσαμε διάφορα όλους τους προηγούμενες μήνες για τις εκλογές, για τον Ψαρρόπουλο, για τα παλιά και ξανά ζεσταμένα φαγητά κτλ.

Πρώτον κανείς από όσους τα λέγανε (με εξαίρεση τον Ανδριώτη που έστω και ως ένα σημείο πήγε να κατεβεί αλλά δεν βρήκε συμπαραστάτες) δεν έχει φέρει μια εναλλακτική όλα αυτά τα χρόνια.

Άντε να συμφωνήσουμε σε όλα όσα καταλογίζονται στον Ψαρρόπουλο και στους συνεργάτες του που μεταξύ μας αν δεν ήταν ακόμη στο χώμα θα παίζαμε με τέτοια νοοτροπία που έχουμε .

Που είναι οι αντικαταστάτες τους? Που είναι το «νέο αίμα» να κατέβει να διεκδικήσει τις εκλογές?

Που είναι όλοι αυτοί που στα καφενεία και στην εξέδρα κάνουν τους «μάγκες» κατηγορώντας αλλά όταν έρθει η ώρα, σφυρίζουν αδιάφορα?

Όσο για τα σωματεία. Μόνο ο Σπανός των Λουτρών είπε στην συνέλευση πως πρέπει να μειωθούν τα παράβολα και να ελαφρυνθούν οι ομάδες. Και ο Αίαντας που δεν εκπροσωπήθηκε και δεν ψήφισε.

Οι υπόλοιποι δεν είπαν κουβέντα. Προφανώς θα ναι ευχαριστημένοι από την Ένωση δεν εξηγείται διαφορετικά. Και μην πει κανείς πως είναι δύσκολο να πέσει ο Ψαρρόπουλος.

Εδώ έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλό θα ήταν πάντως όσοι βρίσκονται στις επιτροπές της ΕΠΣΛ να σοβαρευτούν και να «κόψουν» τα πολλά – πολλά με διαιτητές κτλ γιατί έχουν πλέον σοβαρό ρόλο και θα εκτεθούν. Όχι τίποτα βλέπω και έχει ενεργοποιηθεί και ο Μπάμπης τελευταία, τον έχει πάρει «ειδικό σύμβουλο» ο Ψαρρόπουλος και δεν το χω σε τίποτα να δω τίποτα αλλαγές στις επιτροπές. Μόνο το όνομα θα αλλάξει έτσι και αλλιώς.

Το επίθετο θα παραμείνει…

Τι έγινε βρε παιδιά με αυτό το κολυμβητήριο? Έκανε σεισμάρα και δεν έπεσε? Γιατί αφού ήταν ακατάλληλο και έπρεπε να κλείσει. Πριν κλείσει βέβαια ξοδέψαμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μελέτες ε? Αλήθεια με αυτές τι έγινε, τι τις κάναμε τελικά και τις πληρώσαμε τόσο ακριβά?

Βοήθησαν σε κάτι? Όχι ε. Κρίμα. Αλλά δεν πειράζει βάλτε τες μαζί με τα υπόλοιπα που κάναμε αλλά δεν μας βγήκαν. Έτσι και αλλιώς οι μαλάκες, ε συγνώμη οι πολίτες πληρώνουν.

Πάντως ένας, ένας όχι πολλοί, ένας «τρελός» να βρεθεί να ανακαινίσει θέματα όπως αυτό, μπορεί και να πάει φυλακή κανείς. Αλλά που να τους βρεις τους «τρελούς» σήμερα, όλοι βολεμένοι είναι.

Και αν δεν είναι εκείνοι, είναι οι γυναίκες τους, οι αδερφές τους, τα παιδιά τους κτλ.

Ακούω και διαβάζω γιατί λέει γίνονται μόνο στο ποδόσφαιρο γήπεδα. Καταρχήν το κόστος είναι μικρό και με 100 -200 χιλιάδες στρώνεις εύκολα ένα γηπεδάκι με χόρτο και αυτό είναι όλο.

Δεν κάνουμε γήπεδα από την αρχή. Έτοιμα είναι εδώ και χρόνια και απλά τα σουλουπώνουμε.

Από κει και πέρα μην ξεχνάτε πως τα γήπεδα γίνονται ελέω προσφυγικού. Και στην Μόρια και στα Λουτρά για αυτό τα έκαναν. Και τα χρησιμοποιούν και οι πρόσφυγες. Κυρίως οι πρόσφυγες και ας μην το βλέπετε.

Ύστερα είναι και το άλλο. Δείτε ποίοι είναι στις τοπικές επιτροπές τον αθλημάτων εκτός ποδοσφαίρου. Από πού θα διεκδικήσει και με ποιόν θα μιλήσει για Κλειστό Γυμναστήριο ο Πρόεδρος της τοπικής του μπάσκετ, του βόλεϊ ή του χάντμπολ?

Με τα πρωταθλήματα της πλάκας που διοργανώνονται κάθε χρόνο, με ελάχιστες ομάδες και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Μια Γέρα είναι όλη και όλη με έναν Ανδριώτη να προσπαθεί κάπως στο μπάσκετ και μια ομάδα στο βόλεϊ που είναι μόνοι τους οι παίκτες που παίζουν στην Εθνική κατηγορία και πληρώνουν από την τσέπη τους για να πάνε να παίξουν.

Εδώ τελειώσαμε το πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών από τον Μάρτιο, την ώρα που στις άλλες περιοχές έπαιζαν μέχρι αρχές Ιουνίου και τα μπαράζ γίνονται μεθαύριο.

Από τον σχεδιασμό αυτόν να καταλάβεις γιατί δεν θα κάνουμε ούτε σε 100 χρόνια Κλειστό.

Είχα καιρό να σας τα πω και είπα πολλά αλλά θα σκαγα. Ξέχασα και άλλα βέβαια αλλά εδώ θα μαστε κάθε Τρίτη να τα λέμε.


Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.