Αίτημα από την Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου στην Υφυπουργό Οικονομικών για παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων

Αίτημα από την Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε αίτημα στην Υφυπουργό Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου με το οποίο ζητάει την έκδοση σχετικής εγκυκλίου για την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων και υποβολής φορολογικών δηλώσεων των κατοίκων της Λέσβου που επλήγη από τον πρόσφατο σεισμό. Ακολουθεί η επιστολή της Περιφερειάρχη στην Υφυπουργό Οικονομικών:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την αριθ. 4229/13-06-17 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 7Τ05465ΧΘ7-66Κ), κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας όλες οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λόγω ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε το νησί της Λέσβου την 12 Ιουνίου 2017. Η εν λόγω απόφαση ισχύει μέχρι τις 12  Δεκεμβρίου 2017.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες, κτίρια, δημόσιες υποδομές και καταστήματα. Είναι σαφές ότι οι πληγέντες υπέστησαν και ανάλογη οικονομική επιβάρυνση, πράγμα που καθιστά  αδύνατη την ανταπόκρισή τους στην έγκαιρη τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Εισηγούμαστε για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου (ΠΟΛ) για την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων και υποβολής φορολογικών δηλώσεων των κατοίκων της Λέσβου».             
                                                                                                     
          Με εκτίμηση        
              Χριστιάνα Δ. Καλογήρου
                  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου