Εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Μητέρας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Λέσβο (pics)

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Μητέρας, για να τιμήσει τη μοναδικότητα και την ανεκτίμητη προσφορά της.


Συγκεκριμένα, στη Μόρια Λέσβου, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μόριας και Παμφίλων με ομιλήτρια την κα. Κλέππερ Κωφοπούλου Ντανιέλα, Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με θέμα «Η ψυχική υγεία των παιδιών» και στην Αγία Παρασκευή σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων η «Αναγέννηση» και ομιλήτρια την κα. Κατανού Έλλη, Ωτορινολαρυγγολόγο Χειρουργό Κεφαλής και Τραχήλου Παιδιών και Ενηλίκων, με θέμα «Η αναγκαιότητα της φροντίδας της υγείας των γυναικών».

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν με μελωδίες οι χορωδίες των Συλλόγων Μόριας- Παμφίλων, καθώς επίσης και το χορευτικό Μόριας. Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου απήγγειλαν ποιήματα, ενώ προσφέρθηκαν και λουλούδια. Επιπρόσθετα, βραβεύτηκαν 4 πολύτεκνες μητέρες (5 και 9 παιδιών αντίστοιχα) με τη συμμετοχή του Συλλόγου Πολυτέκνων.

Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα. Γόμου Πρωτογεράκη Καλλιόπη, η οποία τόνισε ότι «αναγνωρίζουμε τη συμβολή της μητέρας και παρά τη δυσμενή συγκυρία της εποχής, το δίχτυ κοινωνικής στήριξής της πρέπει να είναι ισχυρό».

Στην εκδήλωση της Αγίας Παρασκευής παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης.