Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου εορτάστηκε η μνήμη των Άγ. Κων/νου και Ελένης στην Συκουντα Λέσβου (Βίντεο ,Φώτο LesvosPost)

Με σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων τιμήθηκαν  οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη από φορείς και κατοίκους στην Τ. Κοινότητα Συκουντας της Δημοτικής ενότητας Ευεργετουλα.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 20 Μάιου με τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι.Ν Παναγίας Θεοτόκου Συκουντας παρουσία πλήθος πιστών και ιερέων.

Μετά το τέλος του εσπερινού ακολούθησε λιτανεία σε όλο το χωριό με κατάληξη στο εξωκλήσι του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης όπου και πραγματοποιήθηκε η ευλογία των άρτων και του κισκετσ..

Στο τέλος μοιράστηκε στους πιστούς το παραδοσιακό κισκετς, κόλλυβα, φανουρόπιτα και άρτοι προσφορά κατοίκων του χωριού.

Αμέσως μετά ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στο καφενείο του χωρίου με ζωντανή μουσική που διοργάνωσε η τοπική κοινότητα Συκουντας, και η διασκέδαση του κόσμου κράτησε έως αργά το βράδυ.  

Στην αρχή χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων Ιππειου, Κεραμειων και Συκουντας.

Χθες ημέρα της γιορτής το πρωί εψάλει Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης παρουσία πλήθος πιστών.

Εμφανή ήταν για ακόμη μια χρόνια η απουσία πολιτικών προσώπων και επισήμων.

Στο πανηγύρι για ακόμη μια χρόνια βρέθηκε το LesvosPost που συνεχίζει να βγάζει την παράδοση και τα έθιμα της Λέσβου προς τα έξω ώστε να τα μαθαίνει ο κόσμος..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το LesvosPost ήταν χορηγός των διήμερων εκδηλώσεων.

Στο πανηγύρι βρέθηκαν ο Δ/της του LesvosPost.com και επικεφαλής της LesvosPost Media Στεφάνου Γεώργιος μαζί με την βοηθό αρχισυντάκτη του LesvosPost.com Μαριλενα Σαχινι όπου κάλυψαν με ευλάβεια τις εκδηλώσεις στην γραφική Συκουντα..

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα μας που είναι μια ευγενική χορηγία του Paris Tours




>











Για το οδοιπορικό στην Συκουντα βοήθησαν οι:

Επιμέλεια οδοιπορικού στην Συκουντα: Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

Ρεπορτάζ-Φώτο-Βίντεο: Μαριλένα Σαχινι (Βοηθός αρχισυντάκτη LesvosPost.com)

Μέγας χορηγός οδοιπορικού και βίντεο: Paris Tours

Παραγωγή: LesvosPost Media


«ΜΑΙΟΣ 2017»