Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκαν οι δυο κηδείες στην Γέρα- Δάκρυσαν και οι πέτρες για τον 43χρονο Παναγιώτη (pics, vid)

Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού πραγματοποιήθηκαν οι δυο κηδείες στην Γέρα


Μέσα σε κλίμα οδύνης, πόνου και σπαραγμού οδηγήθηκαν σήμερα στην τελευταία τους κατοικία ο 43χρονος λιμενικός Παναγιώτης Κυμουρης αλλά και ο γιατρός, δήμαρχος, αυτοδιοίκητικος και πάνω απ΄ όλα άνθρωπος Σωτήρης Ζαμτρακης σε Μεσαγρο και Παλαιοκηπο Γέρας αντίστοιχα.

-Παναγιώτης Κυμουρης…. Δάκρυσαν και οι πέτρες

Βυθισμένο στο πένθος το λιμενικό σώμα για τον άτυχο λιμενικό Παναγιώτη Κυμουρη

Με στρατιωτικές τιμές έγινε σήμερα το απόγευμα η νεκρώσιμος ακολουθία του 43χρονου, που την Κυριακή το πρωί έχασε τη «μάχη» με την ζωη, στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου νοσηλευόταν μετά από καρδιακό επεισόδιο την Μεγάλη Παρασκευή.

Η εντελώς απροσδόκητη, απρόσμενη, αιφνίδια απώλεια του άτυχου 43χρονου άφησε πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό... Ο Παναγιώτης Κυμουρης έφυγε από τη ζωή τη Κυριακή από ανακοπη βυθίζοντας στο πένθος τόσο την οικογένειά του όσο και το Λ.Σ ολόκληρο.

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 43χρονο αντιπροσωπεία από την αστυνομία, την ηγεσία του λιμενικού σώματος, αντιπροσωπεία από την 98 ΑΔΤΕ καθώς και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Β Αιγαίου Αλ. Ροδιτης, ο Δήμαρχος Λέσβου ο Δήμαρχος Λήμνου Δ. Μαρινακης, ο Προκοπης Σινανης (Πρόεδρος Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου) αλλά και αντιδήμαρχοι κ.α.

Η σορός του ήταν τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη, ενώ πένθιμο εμβατήριο παιάνιζε η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ.

Συνάδελφος και κουμπάρος του άτυχου Παναγιώτη, στον επικήδειο λόγο δεν είχε λόγια για να εκφράσει την προσωπικότητα του εκλιπόντος, να συλλυπηθει την οικογένειά του.

Όλοι εξήραν την ακεραιότητα της προσωπικότητάς του, το ήθος του, το χαρακτήρα του. Ολοι είχαν να εξυμνήσουν τη συμπεριφορά του ως φίλου, ως συναδέλφου, ως οικογενειάρχη. Ήταν άριστος σε όλα, επιστήθιος φίλος, άψογος συνάδελφος.

Ευχήθηκαν η οικογένειά του να βρει το κουράγιο και την υπομονή που χρειάζονται ετούτες οι δύσκολες στιγμές.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς η αδελφή του .
                    
Συντετριμμένοι και με κραυγές θλίψης όλοι οι συνάδελφοι του στο Λ.Σ τον συνόδευσαν από το νοσοκομείο έως την πόρτα του Ιερού Ναού με τιμές όπως άρμοζε αλώστε στον Παναγιώτη.

Εκεί και ο πιστός του σκύλος ο Darco που λες ότι κατάλαβε τι συνέβη και έτρεμε όταν τoν οδηγούσαν μετά το πέρας της κηδείας στον τάφο του αφεντικού του για να τον αποχαιρετίσει και εκείνος…

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μεσαγρου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από συναδέλφους, φίλους, συγγενείς του εκλιπόντος που δεν μπορούσαν να πιστέψουν στον απροσδόκητο χαμό.

Τιμές απέδωσε άγημα 12 ανδρών του Λιμενικού Σώματος και η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ

Μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία, έγινε η ταφή του στο Κοιμητήριο του Μεσαγρου, όπου παιάνισε η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ, ενώ το 12μελές άγημα τον αποχαιρέτισε με τρεις βολές στον αέρα.

Οι λιμενικοί συνάδελφοί του, η ηγεσία, ο λιμενάρχης, ο αρχίατρος του Λ.Σ , οι κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα πως χάθηκε ένα νέο παλικάρι μόλις 43 ετών…






Ο 43χρονος υπηρετούσε στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, και συγκεκριμένα στην δίωξη ναρκωτικών έχοντας υπό την εποπτεία του τον σκύλο του λιμενικού σώματος με τις τόσο μεγάλες επιτυχίες το τελευταίο διάστημα..

Δυστυχώς η μοίρα του επιφύλασσε τραγικό τέλος καθώς την Μ. Παρασκευή οδηγώντας το αυτοκίνητό και μετά την στροφή στο φούρνο Γενιτσαριωτη στην Μυτιλήνη, ξαφνικά η καρδία του σταμάτησε να χτυπά με αποτέλεσμα να τρακάρει πάνω σε ένα στύλο της ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο αυτοκίνητο του βρέθηκε και ο πιστός σκύλος του στο Λ.Σ τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε βγάλει λίγο πριν γίνει το μοιραίο έξω για την καθιερωμένη βόλτα του…

Κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης είχε "φύγει" , όταν ξαφνικά, μετά από προσπάθειες των γιατρών, ξαναγύρισε στη ζωή, δίνοντας ελπίδα σε όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Μετά από ενα κρίσιμο 24ωρο δίνοντας μάχη με την ζωή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή του Πασχα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους φίλους του, αλλά και τους συναδέλφους του στο Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης.




-Σωτήρης Ζαμτρακης…. Λαοθάλασσα για τον γιατρό

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι, συγγενείς, δήμαρχοι ακομα και απο την Λημνο, φίλοι και συνεργάτες γιατροί (και επαγγελματίες άλλων κλάδων) στον γιατρό Σωτηρη Ζαμτρακη που χθες έχασε τόσο άδικα τη ζωή του σε ατύχημα με το σκαπτικό μηχάνημα

Τα ερωτηματα πολλά και αναπάντητα για τον γιατρό που έμελε να φύγει στα 72 του χρόνια.

Η κηδεία του τελέστηκε σε κλίμα βαθειάς οδύνης με την οικογένεια του να βρίσκεται διαρκώς αγκαλιασμένη, κοντά στον Σωτήρη

Ο Ναός εντός και εκτός γέμισε από κόσμο που μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης «ξεμπροβόδισε» τον 72χρονο που έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην εξόδιο ακολουθία του 72χρονου, δεν μπορούν να περιγραφούν.

Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι, ολόκληρη η Λέσβος αποχαιρέτησαν το δικό τους γιατρό, φίλο, συγγενή που τόσο αναπάντεχα η μοίρα του έκοψε το νήμα της ζωής.

Η εντελώς απροσδόκητη, απρόσμενη, αιφνίδια απώλεια του άτυχου 72χρονου άφησε πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό...

Τραγικές φιγούρες ανάμεσα στο πλήθος κόσμου η οικογένεια του 72χρονου, τα παιδιά του και η σύζυγός του, που ήταν απαρηγόρητη για τον απροσδόκητο χαμό.

Όλοι εξήραν την ακεραιότητα της προσωπικότητάς του, το ήθος του, το χαρακτήρα του. Όλοι είχαν να εξυμνήσουν τη συμπεριφορά του ως φίλου, ως συναδέλφου, ως οικογενειάρχη.

Η εξώδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Ερμολαου Παλαιοκηπου με χιλιάδες Λέσβιους να στέλνουν το στερνό αντίο στον 72χρονο.

Χθες αργά το απόγευμα έφυγε από την ζωή, μετά από ολιγόωρη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο 72χρονος γνωστός αυτοδιοικητικός παράγοντας και γιατρός Σωτήρης Ζαμτράκης.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει επί δυο δύο τετραετίες δήμαρχος Γέρας Λέσβου, πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λέσβου, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου μέχρι πριν λίγους μήνες, ενώ επί πάρα πολλά χρόνια διετέλεσε διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Βοστάνειου νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ο Σωτήρης Ζαμτράκης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ενώ πραγματοποιούσε εργασίες στο κτήμα του στην περιοχή της Γέρας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε έχασε τη μάχη για τη ζωή. Η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του, τον Παλαιόκηπο της Λέσβου.