GGO

OYZO

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Β.Α, Δημοτικό Λ.Τ, Ν. Σηφουνάκης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Β.Α αποχαιρετούν τον Σ. Ζαμτράκη

Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Β.Αιγαίου, Δημοτικό Λ.Τ Λέσβου και ο Ν. Σηφουνάκης αποχαιρετούν τον Σωτήρη Ζαμτράκη


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Για την ενημέρωση των αναγνωστών/ακροατών/τηλεθεατών σας, σας γνωστοποιούμε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, για το ξαφνικό άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Γέρας, Σωτήρη Ζαμτράκη.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέσβου  συντάσσει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Αποτίνοντας  φόρο τιμής στον εκλιπόντα τέως Δήμαρχο Γέρας, τ. Πρόεδρο Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Λέσβου, τ. Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και τ. Πρόεδρο ΔΕΔΑΠΑΛ, τ. Πρόεδρο ΜΕΛΕΤΕΔΚ (νυν Π.Ε.Α. Β. Αιγαίου), Ιατρό Σωτήρη Ζαμτράκη, ενός ανθρώπου άξιου, ανιδιοτελή, ακούραστου, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητού από τους συμπολίτες του,

Εκτιμώντας τη μεγάλη του προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία,

 Αποδίδοντας  τη δέουσα τιμή στον άνθρωπο που διακρίθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, τόσο μέσα από τη θέσεις που κατείχε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους φορείς, όσο και από  την εργασιακή του διαδρομή ως άξιου γιατρού πιστού στις αρχές και τις αξίες του λειτουργήματός του, με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι  

Να παραστεί κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του
Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του εκλιπόντος
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή με αφορμή την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Σωτήρη Ζαμτράκη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου, με αφορμή την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Σωτήρη Ζαμτράκη, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος.

Ο Σωτήρης Ζαμτράκης, εκτός από άξιος επιστήμονας με μεγάλη προσφορά στον χώρο της υγείας, υπήρξε διακεκριμένος συνάδελφος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι συμπολίτες μας τον τίμησαν δυο φορές με το αξίωμα του Δημάρχου Γέρας, όπου άφησε σημαντικότατο έργο.

Ταυτόχρονα αναδείχθηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Λέσβου κατά την περίοδο 2007-2011, ο τελευταίος μάλιστα πριν την μετατροπή της στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου. 

Δραστήριος, οραματικός και ταυτόχρονα αποτελεσματικός, άφησε τη σφραγίδα του με σημαντικά έργα, όπως η έναρξη λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων αλλά και η ολοκλήρωση των εργασιών στο διατηρητέο κτίριο που σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες της ΠΕΔ Β. Αιγαίου.

Το κενό που μας αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Για το Δ.Σ. της ΠΕΔ Β. Αιγαίου
Ο Πρόεδρος

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΑΛΗΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, συνερχόμενο εκτάκτως με αφορμή το αιφνίδιο άγγελμα για το θάνατο του Σωτήρη Ζαμτράκη, θα ήθελε σύσσωμο να εκφράσει τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Σωτήρης Ζαμτράκης διετέλεσε σημαντικό έργο ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και ήταν ένας άνθρωπος ακούραστος, άξιος και ανιδιοτελής. Προσέφερε τις υπηρεσίες του αδιάκοπα ως Χειρούργος Ιατρός, ως Δήμαρχος Γέρας και ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. Εκτιμώντας τη σημαντική προσφορά του στην τοπική κοινωνία και αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στον πρώην Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Να παραστεί κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του,
Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείου του εκλιπόντος,
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

                                                                                                              Ο Πρόεδρος
                                                                                                   του Διοικητικού Συμβουλίου
                                                                                                     ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΑΛΗΝΟΣ
                                                                                                      ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

Δήλωση Νίκου Σηφουνάκη

Εκ μέρους του «Ελαιοτριβείου Μουσείου Βρανά» ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Νίκος Σηφουνάκης εξέδωσε την παρακάτω δήλωση για τον θάνατο του Σωτήρη Ζαμτράκη:

«Πενθούμε βαθειά για τον ξαφνικό και συνάμα τραγικό θάνατο του Σωτήρη Ζαμτράκη. Υπήρξε επίτιμο μέλος της Πολιτιστικής μας «Εταιρείας  Αρχιπέλαγος»  και του «Μουσείου Βρανά», για το οποίο ως Δήμαρχος Γέρας από την πρώτη στιγμή των εργασιών δημιουργίας του υπήρξε αρωγός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης του.

Θα τον θυμόμαστε όλοι εμείς πάντοτε για την αγάπη που έτρεφε για τον τόπο του, τον οποίο υπηρέτησε δημιουργικά αλλά και την έγνοια του για το Μουσείο μας, το οποίο θεωρούσε σημείο αναφοράς του Πολιτισμού της Γέρας αλλά και της Λέσβου γενικότερα.

Προσωπικά τον γνώρισα και συνεργάσθηκα μαζί του επί πολλά χρόνια από όποια θέση βρισκόμουν και θα υπάρχει πάντα στην μνήμη μου,  ο γιατρός - συμπαραστάτης, ο δημιουργικός Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, ο άνθρωπος  Σωτήρης Ζαμτράκης».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, με αφορμή την απροσδόκητη απώλεια του τ. Δημάρχου Γέρας, τ. Προέδρου της ΤΕΔΚ Λέσβου και εξαίρετου επιστήμονα Σωτήρη Ζαμτράκη, εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο εκλιπών υπήρξε εξαίρετος οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, δραστήριος αυτοδιοικητικός με εξέχων ήθος, ο οποίος διακρίθηκε για την ευγένειά του, την επαγγελματική ευσυνειδησία του και την προσφορά των υπηρεσιών του στο κοινωνικό σύνολό και στην αυτοδιοίκηση.

Η εν γένει πορεία της ζωής του, ας αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.
                                                                                                            
                                                                                                                
                                                                                                             Προκόπης  Σινάνης
                                                                               Συντονιστής  Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μοναδικό θέμα τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Γέρας Σωτήρη Ζαμτράκη, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τρίτη 18 Απριλίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος καθώς και στην κοινωνία της Γέρας Λέσβου, ιδιαίτερης πατρίδας του εκλιπόντος.

Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα να παραστεί ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.

Αλέξανδρος Ροδίτης στην εξόδιο ακολουθία και να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com