«Μπάχαλο» με την ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ της Αναστάσιμης λειτουργίας στην Επάνω Σκάλα-Γιατί δεν θα μεταδοθεί

Δεν θα μεταδοθεί η προγραμματισμένη ζωντανή μετάδοση της Αναστάσιμης λειτουργίας μέσω της ΕΡΤ3.


Ακυρώθηκε τελικά από την ΕΡΤ, λόγω κόστους, η προγραμματισμένη ζωντανή μετάδοση της Αναστάσιμης λειτουργίας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Επάνω Σκάλα, μέσω της ΕΡΤ3, όπως είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Πάνος Πίτσιος, οι υπεύθυνοι του σταθμού, τους ενημέρωσαν ότι λόγω των τεράστιων εξόδων μετακίνησης και παραμονής για μία ολόκληρη εβδομάδα στη Μυτιλήνη, του συνεργείου των 30 ατόμων, η μετάδοση δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Μας εξήγησαν ότι το πλοίο που συνδέει τη Βόρεια Ελλάδα με τη Μυτιλήνη, μέσω Καβάλας, τροποποίησε το πρόγραμμα των δρομολογίων του κι έχει ένα δρομολόγιο τη Μ. Τρίτη και ένα τη Λαμπροτρίτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τεχνικοί και το προσωπικό που θα συνδράμει στη μετάδοση, θα πρέπει να παραμείνουν στη Μυτιλήνη για μία ολόκληρη εβδομάδα. Το κόστος κρίθηκε ασύμφορο κι έτσι η κάλυψη δεν θα γίνει.

Μας υποσχέθηκαν, σημειώνει ο Π. Πίτσιος, ότι θα καλυφθούν με αναλυτικά ρεπορτάζ και απευθείας συνδέσεις οι εκδηλώσεις του Πάσχα στη Μυτιλήνη και κυρίως οι εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής με τα παραδοσιακά φαναράκια στο λιμάνι της πόλης».

Την ίδια ώρα, η οργανωτική επιτροπή εργάζεται πυρετωδώς, ώστε οι φετινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Μυτιλήνης, να δώσουν μια ιδιαίτερα γιορτινή νότα στην πόλη μας και στα χωριά.
«Αξιοποιούμε όλα τα πατροπαράδοτα έθιμα, εκείνα που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε από μικρά παιδιά και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα.

Εκτός από το έθιμο με τα φαναράκια, αλλά και την ακολουθία της Σταύρωσης στο εκκλησάκι της Αμαλής, που θα πραγματοποιηθεί σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, επιτροπές εθελοντών και πολιτών, θα επισκεφθούν τους ενοριακούς ναούς της πόλης και των χωριών της Δ.Ε. Μυτιλήνης, προκειμένου να προσκυνήσουν τους επιταφίους και να αποφανθούν για τον πιο ωραίο στολισμό.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης