Πλημμύρισε κόσμο και έρωτα η αγορά της Μυτιλήνης- Η άμαξα του έρωτα ξεκίνησε το ταξίδι της (ΦΩΤΟ)

Παρέες και ζευγάρια κατέβηκαν στην αγορά για να κοιτάξουν τις βιτρίνες και να αγοράσουν τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου.


Την δίκη τους εορτή είναι έτοιμοι να γιορτάσουν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου οι απανταχού ερωτευμένοι, πρόκειται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όπου σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία θεωρείται ο προστάτης της αγάπης.

Οι «καρδιοχτυπημένοι» καταναλωτές βγήκαν στην αγορά για να αγοράσουν έστω ένα συμβολικό δώρο για την Τρίτη.

Την τιμητική τους έχουν τα λουλούδια που αποτελούν το πιο δημοφιλής δώρο της ημέρας. Ήδη οι πρώτες παραγγελίες έχουν γίνει και πέρα από τις τυπικές ανθοδέσμες ο κόσμος προτιμά και πανέμορφες δημιουργίες από άνθη και φυτά. 

Βέβαια ο έρωτας περνάει και από το στομάχι με τα γλυκά όπως οι να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων. Μάλιστα στην αγορά της Μυτιλήνης κυκλοφορούν και παρασκευάσματα ειδικά σχεδιασμένα για την ημέρα όπως τούρτες και πάστες σε σχήμα καρδιάς και με ειδικές αφιερώσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Τέλος υπάρχουν τα κοσμήματα και τα είδη μπιζού που είναι και το καλύτερο δώρο όσον αφορά τις γυναίκες με τις τιμές να ευνοούν όλα τα πορτοφόλια

Να σημειωθεί ότι γι’ όσους επιλέξουν λουλούδια και γλυκά τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Δευτέρα μέχρι αργά το βράδυ, ενώ όσοι θελήσουν κάτι πιο προσωπικό και ιδιαίτερο θα πρέπει να το αγοράσουν μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας η την Τρίτη το πρωί από τα εμπορικά.

Στην αγορά της Μυτιλήνης την τιμητική της έχει η άμαξα του έρωτα.

Οι  εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 11:30 στην αγορά της πόλης όπου μέσα σ’ ένα διαμορφωμένο εορταστικό περίγυρο – πανηγυρικό σκηνικό,  διαδραματίστηκαν διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, με αναφορά στις γαμήλιες τελετές και τον έρωτα.

Με αρκετές εκπλήξεις για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια κάθε ηλικίας, δημιούργησαν μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.

Συμμετείχαν: α) Μοντέλα Ιφιγένεια Τσίκνα & Χαράλαμπος – Άγγελος Χιωτέλλης, β) Χοροαθλητικός Σύλλογος Μυτιλήνης “Danza Pasion”, γ) Χορευτικό σχήμα “Οι χορευτές του φεγγαριού”, δ) Θεατρολόγος Νάσια Δαφιώτη.  

Από 12:30 μ.μ. εως αργά σημετα το απόγευμα ξεκίνησε το ταξίδι της η άμαξα του Ερώτα
Θα εκτελούνται δύο δρομολόγια. Το πρώτο, με αφετηρία το Παλαιό Δημαρχείο (οδός Νιάνια) και διαδρομή Κουντουριώτη, Αρχιπελάγους, Χίου, Μητροπόλεως, με τερματισμό το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερμού. Το δεύτερο, με αφετηρία το “τρίγωνο” Μητροπόλεως & Ερμού και διαδρομή στην αγορά (κατεύθυνση τα κεντρικά λύκεια), με τερματισμό τη Νιάνια. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και τα ζευγάρια θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, επιτόπου στις δύο αφετηρίες.

Αύριο τώρα Κυριακή 12/02 η άμαξα θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τις 10 π.μ. έως αργά το απόγευμα. Η άμαξα θα κάνει ακριβώς ίδια δρομολόγια και διαδρομή, με την προηγούμενη ημέρα.     

Στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθεί “Ερωτική μουσική βραδιά”, που περιλαμβάνει: 

Παρουσίαση – εκτέλεση των επικρατέστερων ερωτικών τραγουδιών, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό ερωτικού τραγουδιού. Βράβευση των 3 νικητών, όπως θα αναδειχθούν από την Ειδική Επιτροπή (Νίκος Τσιριγώτης, Νίκος Βερβενιώτης, Τάκης Συρέλης).   

Μεγάλη συναυλία ερωτικού τραγουδιού, από τα μουσικά σχήματα “Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ” και  “Τα φώτα απέναντι”, καθώς και από τον ερωτικό τροβαδούρο Τάκη Σωτηρχέλλη. 
  
ΦΩΤΟ: Γ. Παπαδόπουλος

Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης του φεστιβαλ “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017” είναι το LesvosPost.com