Οδοιπορικό του LesvosPost.com στα xιόνια-Διαδρομή: Μυτιλήνη-Κεραμεια-Ιππειος-Συκουντά-Ντιπι-Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Πυκνή χιονόπτωση «έντυσε» στ' άσπρα, από τα ξημερώματα σήμερα (07/01/17) το πρωί όλη την Λέσβο.


Πυκνή χιονόπτωση «έντυσε» στ' άσπρα, από νωρίς σημερα (07/01/17) το πρωί την Λέσβο, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και τα πεδινά της, χωρίς ωστόσο να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα εγκλωβισμών ή ατυχήματα οποιασδήποτε φύσεως, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Σε πολλά χωριά το χιόνι έχει φθάσει τα 40 εκατοστά, και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με δυσκολία αλλά χωρίς αλυσίδες.

Τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Β.Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου πραγματοποιούν τακτικούς εκχιονισμούς και αφαλατώσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της Λέσβου που είναι χιονισμένο..

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλο το επαρχιακό πεδινό και ορεινό οδικό δίκτυο του νομού.

Κλιμάκιο της δημοσιογραφικής ομάδας του LesvosPost.com έκανε με πολύ άνεση και χωρίς αλυσίδες την διαδρομή από Μυτιλήνη προς Συκουντα

Το χιόνι που έπεσε στην Συκουντα και στα γύρω χωριά σε πολλά σημεία ξεπερνά τα 40 εκατοστά..

Το οδοιπορικό μας ξεκίνησε από την Μυτιλήνη, συνέχισε στα Κεραμεια και στο Ιππειος,  και κατέληξε στην ντυμένη στα λευκά Συκουντα της Λέσβου όπου το χιόνι σε πολλά σημεία είχε φτάσει έως και τους 60 πόντους.

Μετά για την επιστροφή επιλέξαμε την διαδρομή Συκουντα-Ιππειος-Ντιπι προς Μυτιλήνη όπου αντικρίσαμε χιόνια ακόμα και δίπλα στο κύμα στο λιμανάκι στο Ντιπι Λέσβου
Μάλιστα την ώρα του οδοιπορικού το θερμόμετρο έδειχνε στο -2 βαθμούς κελσίου. 

Κάτοικοι των περιοχών που κάναμε το οδοιπορικό, μας έλεγαν ότι έχουν να δουν τόσο πολύ χιόνι και μάλιστα μέσα σε 3-4 ώρες εδώ και περίπου 30 χρόνια..

Το χιόνι εκτός από προβλήματα, φέρνει και πολλή χαρά, σε μικρούς και μεγάλους...Ένα από τα πρώτα αίτια της χαράς αυτής, είναι τα παιχνίδια στο χιόνι, ο γνωστός χιονοπόλεμος. Σε όποια γωνιά και να κοιτούσες, έβλεπες μικρές ομάδες παιδιών με μια χιονόμπαλα στο χέρι, και φυσικά όλα τα αυτοκίνητα με χαρούμενα λευκά χιοναθρωπακια στο καπό τους.

Δείτε στα πλάνα το μαγευτικό τοπίο που καταγράψαμε..



Επιμέλεια: Στεφάνου Γεώργιος, Ρεπορτάζ: Στεφάνου Γεώργιος, Ραφαήλ Στεφάνου, Μαριλενα Σαχινι, ΒΙΝΤΕΟ: Ραφαήλ Στεφάνου, Μαριλενα Σαχινι, Φώτο: Μαριλενα Σαχινι


Δείτε τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κος Καρασαββας στην κάμερα της ΕΡΤ





Ντιπι Λέσβου


Παγανη Μυτιλήνης 

Ε.Ο Μυτιλήνης-Καλλονής

Ε.Ο Μυτιλήνης-Καλλονής

Συκουντα Λέσβου

Συκουντα Λέσβου

Ε.Ο Μυτιλήνης-Καλλονής

Συκουντα Λέσβου

Συκουντα Λέσβου

Συκουντα Λέσβου