Πορεία και συγκέντρωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε αστυνομοκρατούμενη Μυτιλήνη

Πορεία και συγκέντρωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο στην Μυτιλήνη οι εκδηλώσεις μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλου, ο οποίος πριν από 8 χρόνια έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε η ειρηνική πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σάπφους και μέσω της οδού Κουντουριώτη κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από εκεί προς την πλατεία Κυπριών πατριωτών και στην συνέχεια μέσω του Πλάτανου στην αγορά της Ερμού και έπειτα ξανά στην προκυμαία Μυτιλήνης (Κουντουριώτη).

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν διάφορες αριστερές οργανώσεις και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. αλλά σε αυτή συμμετείχαν πολλοί απλοί πολίτες αλλα και αντεξουσιαστες. 

Η Μυτιλήνη από νωρίς έμοιαζε φρούριο με τουλάχιστον 4 διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ να είναι παρατεταγμένες σχεδόν σε όλη την πόλη της Μυτιλήνης.

Οι αστυνομικές αρχές φοβούμενοι επεισόδια με τους αναρχικούς είχε κάνει ένα πολύ καλό και οργανωμένο σχέδιο και κατάφερε να περιορίσει τα μελή των αναρχικών ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό επεισόδιο.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας νωρίς το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές απαγόρευαν την έξοδο σε μετανάστες προς το κέντρο της Μυτιλήνης από το hot spot της Μοριας φοβούμενη την ανάμιξη τους σε επεισόδια στην Μυτιλήνη.

Αυτή την ώρα, επικρατεί ηρεμία, ωστόσο δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν σε επιφυλακή.