Αναγνώστες του LesvosPost στέλνουν το Χριστουγεννιάτικα στολισμένο σπίτι τους!!-Φώτο από Κεραμι Καλλονής

Το δεύτερο χριστουγεννιάτικο στολισμένο σπίτι μας έρχεται από το λεκανοπέδιο και συγκεκριμένα από το Κεραμι Καλλονής.


Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των αναγνωστών του lesvosost.com στο κάλεσμα που κάναμε με τίτλο «Τα Χριστούγεννα ήρθαν στο L.P: Στείλτε φωτογραφία από το στολισμένο σπίτι σας στο LesvosPost.com»

Τις φωτογραφίες μας έστειλε η κυρία Έλλη Ευαγγέλου

Τους ευχόμαστε καλές οικογενειακές γιορτές

Στείλτε και εσείς την δική σας Χριστουγεννιάτικη φωτογραφία από το σπίτι σας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ:


Δείτε το υπέροχα στολισμένο σπίτι από την περιοχή στο Κεραμι Καλλονής:


**Κεραμι Καλλονής


Το Κεράμι είναι ένας γραφικός μικρός οικισμός στο δρόμο  προς την Σκάλα Καλλονής και γειτνιάζει με τους οικισμούς Αριανά και Παπιανά. Στο χωριό παραμένουν αναλοίωτα τα σημάδια του παρελθόντος κυρίως λόγω των εγκατελειμμένων σπιτιών, την υπεροχή των πέτρινων κτισμάτων αλλά κυρίως λόγω του Ναού του Αγίου Ιωάννου.

Το Κεράμι, έδρα της συχρονης κοινότητας, πήρε το όνομα του απο το γεγονός οτι απο την αρχαίοτητα κατασκευαζόνταν εκει κεραμίδια και τεράστια πιθάρια που πολλα απο αυτά βρίσκονται σήμερα σε πολλα σπίτια της Καλλονής.

Όπως μας λέει ο Επίσκοπος Μηθύμνης Γαβριήλ (1618-1621), είχε «εκκλησίαν μίαν του Αγίου Γεωργίου και οίκους χριστιανών τριάκοντα πέντε». Αργότερα, στην τρίτη δεκαετία του 18ου αι­ώνα, με την αύξηση του πληθυσμού, χτίζεται και ο ναός του Α­γίου Ιωάννου του Προδρόμου. Στις αρχές του αιώνα μας αριθ­μεί 140 χριστιανικές οικογένειες και έχει σχολείο αρρένων.