Μπλόκο των ΜΑΤ έκοψε την Θερμή στην μέση…. απειλή για βόμβα και ομιλία Κασιδιάρη-Λαγού σε ήρεμο κλίμα (Pics, vids)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:45 η ομιλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη- Λαγού σε ξενοδοχείο της Θερμής


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:45 η ομιλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη- Λαγού σε ξενοδοχείο της Θερμής αλλά και η αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Θερμή..

Απ όλα είχε η παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Λέσβο σήμερα από το πρωί.

Από νωρίς το πρωί είναι σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου για την αποφυγή αντεγκλήσεων και επεισοδίων με αφορμή την ομιλία των βουλευτών της Χ.Α στην Θερμή στις 16:00

Από νωρίς το πρωί και έως αυτήν την ώρα διμοιρία των ΜΑΤ έχει παραταχθεί μπροστά από την πολυκατοικία στην οδό Ικτίνου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Α.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης και Λαγός επισκέφτηκαν το πρωί το κέντρο μεταναστών στην Μόρια μαζί με κλιμάκιο βουλευτών από Εθνικιστικό κόμμα του Βελγίου.

Εκεί με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν ότι για να μπεις μέσα στο κέντρο και να κάνεις επίσκεψη θέλει άδεια από το αρμόδιο υπουργείο προστασίας του πολίτη, κάτι που δεν κατείχαν οι βουλευτές και οι υπεύθυνοι του κέντρου δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο κέντρο μεταναστών στην Μόρια. 

Πάντως οι δυο βουλευτές αποχώρησαν από το κέντρο μαζί με την συνοδεία τους χωρίς κάποιο πρόβλημα. Οι βουλευτές επισκέφτηκαν και το μοναστήρι του Ταξιάρχη στον Μανταμαδο.

ΜΑΤ… μπλόκο και καυγάδες

Από τις 16;010 άρχισαν να μαζεύονται οι πρώτοι διαδηλωτές στον Μύλο της Θέρμης, από φορείς, αριστερά κόμματα, φοιτητές και μικρή ομάδα αντεξουσιαστων. 

Όταν ξεκίνησαν την πορεία με τα πόδια προς το ξενοδοχείο της ομιλίας των βουλευτών από το κεντρικό δρόμο της Θερμής δεν είχαν ξεπεράσει τους 50-60.

Στην Θερμή το αρχικό σχέδιο της αστυνομίας ήταν να κλείσει κάθε δίοδο σε διαδηλωτές προς το ξενοδοχείο που θα γινόταν η ομιλία από τα στενά που οδηγούν στην παραλία της Θερμής κάτι που έγινε.

Την ώρα όμως που οι περίπου 50-60 διαδηλωτές έφταναν στο ύψος του πρώτου στενού που οδηγεί στο ξενοδοχείο κλούβα των ΜΑΤ με μια διμοιρία έκλεισε στην μέση το δρόμο μην αφήνοντας διαδηλωτές και αυτοκίνητα να διασχίσουν το κεντρικό δρόμο από τους Πύργους Θερμής προς την Μυτιλήνη και το υπόλοιπο νησί.

Εκεί ξεκίνησαν και οι φωνές των διαδηλωτών προς τους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ λέγοντας πως είναι παράνομο να κλείνουν το δρόμο και να απαγορεύουν την δίοδο ακόμα και σε απλούς πολίτες…. Οι αστυνομικοί όμως ήταν ανένδοτοι.

Κατά την διάρκεια της μπλοκαρισμένης πορείας πλέον, ένας νεαρός άνδρας με δάκρυα στα μάτια ικέτεψε τους αστυνομικούς να αφήσουν το αμάξι του να περάσει με σκοπό να μεταβεί άμεσα στο νοσοκομείο …προς στιγμήν οι διαδηλωτές εκνευρίστηκαν αλλά τελικά μετά από φωνές και αντεγκλήσεις άφησαν να περάσει το αμάξι με τον άρρωστο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί (ΜΑΤ) κοιτούσαν το λιγότερο αδιάφοροι μέχρι που ο διαδηλωτής πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου Στρατής Παυλής επεσήμανε τις ποινικές τους ευθύνες αν πάθει ο ασθενής κάτι.

Διαδηλωτές και ΜΑΤ μέχρι να φύγουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από το ξενοδοχείο παρέμειναν στον δρόμο κλείνοντας κάθε δίοδο ακόμα και σε απλούς πολίτες μετά από την πρωτοφανή απόφαση των ΜΑΤ να κλείσουν τον δρόμο και όχι τα στενά του ξενοδοχείου..

Οι συγκεντρωμένοι αφού παρέμειναν για λίγο στον χώρο, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, αποχώρησαν σε πορεία και κατευθύνθηκαν ξανά στον Μύλο της Θερμής.

Διμοιρίες των ΜΑΤ πάντως υπήρχαν και στο στενό του ξενοδοχείου.

Ομιλία των βουλευτών της Χ.Α σε ήρεμο κλίμα….

Στην ομιλία των βουλευτών της Χ.Α στην Λέσβο σε αντίθεση με αυτήν της Χίου επιτράπηκε και μάλιστα με όλη την «ευγένεια» η παρουσία δημοσιογράφων στην αίθουσα και η κάλυψη των ομιλιών με βίντεο και φωτογραφίες..

Το lesvospost.com βρέθηκε στην ομιλία.

Περίπου 60-70 Εθνικιστές και όχι μόνο της Λέσβου έδωσαν το παρόν στο στο κάλεσμα του Λαϊκού Συνδέσμου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Φίλιπ Ντεβίντερ από το Φλαμανδικό Συμφέρον (Vlaams Belang), ο οποίος ήρθε από τις Βρυξέλλες να δει από κοντά τα δοκιμαζόμενα από την μετανάστευση ελληνικά νησιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Ευρωβουλευτές και εις εξ αυτών μίλησε, λέγοντας ότι τα σύνορα της Ελλάδας πρέπει να κλείσουν, αναδεικνύοντας ως μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού την πολιτική της Τουρκίας, που χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να κερδίσει αυτά που θέλει. Επιπρόσθετα τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι δύο Βουλευτές της Χρυσής Αυγή, που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, που γέμισαν την αίθουσα, αναπτύσσοντας το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για τη μεταναστευτική κρίση, αναφέροντας ότι τα Σύνορα της χώρας πρέπει να κλείσουν και να απελαθούν άμεσα ειδικά οι λαθρομετανάστες που έχουν παραβατική συμπεριφορά. Επίσης ανέφεραν ότι η Λέσβος και τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες και κάλεσαν τους πολίτες να τα διαφυλάξουν.

Τις ομιλίες έκλεισε ο Βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, που κατήγγειλε την Κυβέρνηση για ενδοτισμό, μίλησε για πολιτισμική αλλοίωση της χώρας και κατήγγειλε τα Μέσα ενημέρωσης ότι δεν προβάλλουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για το προσφυγικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι που βρέθηκαν στην ομιλία των βουλευτών ήταν νέα παιδιά σε ηλικίες ενώ ανάμεσα στους συγκεντρωμένους υπήρχαν και ηλικιωμένοι.


Οι βουλευτές της Χ.Α αποχώρησαν με συνοδεία μοτοσικλετιστών της ΔΙΑΣ και περιπολικών προς το λιμάνι Μυτιλήνης με σκοπό να φύγουν για την Αθήνα με το πλοίο της γραμμής. Αστυνομική δύναμη περιφρουρούσε και το λιμάνι Μυτιλήνης για παν ενδεχόμενο..

Τηλεφώνημα για βόμβα

Κατά την διάρκεια της ομιλίας υπήρχε τηλεφώνημα για βόμβα στο ξενοδοχείο. Το τηλεφώνημα έγινε από άγνωστο στην Εφημερίδα των Συντακτών. Η αστυνομία πάντως χωρίς να τρομάξει τους συγκεντρωμένους με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έκανε εξονυχιστικό έλεγχο στους χώρους, χωρίς να βρει κάτι ύποπτο

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα της
LesvosPost Web TV από την αντιφασιστική πορεία, την συγκέντρωση της Χ.Α και τις δηλώσεις στην κάμερα μας των Βουλευτών Κασιδιάρη-Λαγού αλλά και του Βέλγου βουλευτή




Δείτε και τον οδηγό που με δάκρυα στα μάτια ικέτευε τα ΜΑΤ να τον αφήσουν να περάσει. Δείτε το βίντεο όπως το κατέγραψε live η σελίδα μας στο Facebook LesvosPost.com official



Ανταπόκριση-Ρεπορτάζ-φωτογραφίες-ΒΙΝΤΕΟ Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης LesvosPost.com) και Ευστράτιος Στεφάνου (εξωτερικός συνεργάτης lesvospost)