Ανακοινώσεις φορέων-συλλόγων της Λέσβου για την 43η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ανακοινώσεις φορέων-συλλόγων της Λέσβου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ 43η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΑ χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας μας ενάντια στην ξενοκίνητη Δικτατορία και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες του λαού μας, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας.

Ο αγώνας για Δημοκρατία, για Ελευθερία και για Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι αναγκαίος σήμερα όσο ποτέ.

Η εφαρμογή των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που έχουν ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, έχουν οδηγήσει κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας το μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας, η ύφεση της οικονομίας, η υψηλή ανεργία, η υποβάθμιση και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η απορρύθμιση των εργασιακών  σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι απότοκα αυτών των μνημονιακών πολιτικών και απαιτείται διαρκής αγώνας για την ανατροπή τους.

Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση καθώς τα πιο ευάλωτα και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας επωμίζονται δυσανάλογα τα βάρη αυτών των άδικων πολιτικών, που ασκούνται τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Μιας κοινωνίας που διαρκώς δοκιμάζεται από τις όλο και πιο δυσβάσταχτες απαιτήσεις των δανειστών, που πρόθυμα και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ., σπεύδει να υλοποιήσει.
Το τρίτο επαχθές μνημόνιο, που αφαίρεσε την διετία 2015 – 2016 11 δις από τα λαϊκά εισοδήματα, δεν φαίνεται να τους αρκεί. Με το πρόσχημα της ρύθμισης του χρέους, ούτε συζήτηση για διαγραφή, ετοιμάζουν και νέο πακέτο μέτρων, με περαιτέρω περικοπές των συντάξεων και μεγαλύτερη φορολεηλασία στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των έμμεσων φόρων.

Η κρίση δεν οφείλεται στα δήθεν υπερβολικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά στα υπερκέρδη των τραπεζών, στην κερδοσκοπία των χρηματιστηριακών κεφαλαίων, στην παγκοσμιοποίηση των αγορών, στο καπιταλιστικό σύστημα διακυβέρνησης, που η συντήρηση και αναπαραγωγή του απαιτεί διαρκώς όλο και περισσότερες θυσίες για τον κόσμο της εργασίας.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πιστή στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τον λαό μας και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουμε ανυποχώρητοι των αγώνα ενάντια σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές που και αυτή η Κυβέρνηση εφαρμόζει.

Η διγλωσσία, ο λαϊκισμός, το δήθεν αριστερό πρόσημο αυτών των πολιτικών δεν πρέπει να ξεγελά κανένα. Είναι μία από τα ίδια και τους πρέπει η ίδια αγωνιστική απάντηση για ανατροπή.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, καθώς και στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016, προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, αλλά και στις εκδηλώσεις μνήμης σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ
Από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΛΕΣΒΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Διαχρονικό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 

43 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Τα συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Κάτω η Χούντα»  που βροντοφώναξαν οι φοιτητές, η νεολαία, ο ελληνικός λαός έφεραν ξανά τη δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε. 

Το Πολυτεχνείο, δεν είναι, απλά, μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.  Ο ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν το αγαθό της ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Σήμερα, που οι πολιτικές των μνημονίων έχουν οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία, την αγωνία  για την καθημερινή επιβίωση και στην εξαθλίωση. Σήμερα που με τα μέτρα του 3ου μνημονίου να αποτελειώνουν ότι έχει απομείνει από τα   εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα κι έχουν οδηγήσει στη διάλυση της Παιδείας, της Υγείας και όλων των «πυλώνων» του κοινωνικού κράτους, ο λαός μας, με τη δύναμη που αντλεί από τον αγώνα του Νοέμβρη του 1973, παλεύει για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής. 

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων με συνεπείς και συνεχείς αγώνες περιφρουρούμε τη δημοκρατία και το αγαθό της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Συνεχίζουμε τον αγώνα αταλάντευτοι και ενωμένοι. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες μας.  
ΤΟ Δ.Σ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ  ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ  ΚΑΙ  ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καταγγέλλει την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη χώρα μας, η οποία συμπίπτει σχεδόν με τα 43 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του λαού μας, όταν με κέντρο το Πολυτεχνείο βροντοφωνάχτηκαν τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι».

Ο κ. Ομπάμα είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος του ιμπεριαλιστικού κράτους που στήριξε τη Χούντα και το πραξικόπημά της στην Κύπρο, που έχει την πρώτη ευθύνη για την εισβολή και διαχρονικά για την κατοχή κυπριακού εδάφους από τουρκικά στρατεύματα. Εκπροσωπεί τους σφαγείς των λαών, που για τα συμφέροντά τους ματοκυλούν τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική. Κι έχει το θράσος, να έρχεται σήμερα να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση την επίλυση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Είναι ένας κορυφαίος εκπρόσωπος του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που δίνει τις κατευθύνσεις στο ΔΝΤ κι έρχεται τώρα –όπως μας λένε- να συζητήσει το θέμα του χρέους, όταν οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν χρέος πάνω από 50 φορές μεγαλύτερο από το ελληνικό.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οργάνωσε αυτή την επίσκεψη -και μάλιστα προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά- είναι τεράστιες. Βασικός σκοπός της, δεν μπορεί να είναι άλλος, παρά η ενίσχυση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, με σκοπό τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα γεννούν πολέμους στην περιοχή μας και τροφοδοτούν προσφυγικά-μεταναστευτικά ρεύματα. Οι απειλές πολέμου είναι πια δίπλα μας. Αυτό δείχνει και η πρόσφατη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τη λειτουργία της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.

Καλούμε το Λεσβιακό Λαό να καταδικάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ενθαρρύνει και στηρίζει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Τιμάμε τα 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016, στις 6.30 μμ., στην πλατεία Σαπφούς και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο άγαλμα του Μυρογιάννη.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη, 16 Νοέμβρη 2016

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ Ν. Λέσβου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε τους δημόσιους υπάλληλους στο νησί μας να τιμήσουν τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην Πλατεία Σαπφούς την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016 και ώρα 6.30 μμ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο άγαλμα του Μυρογιάννη.

Τιμάμε τους νεκρούς της εξέγερσης του λαού και της νεολαίας ενάντια στην Χούντα παλεύοντας μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα για στόχους ανάλογους με εκείνους της εποχής:

Για να πάρουμε πίσω το ΨΩΜΙ που μας κλέβουν, τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που γίνονται θυσία για τα κέρδη και την κρίση των μονοπωλίων.

Για να κερδίσουμε μια αληθινή ΠΑΙΔΕΙΑ για τα παιδιά μας και όχι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα ενός συστήματος που τους επιφυλάσσει ημιμάθεια, ανεργία και «ευέλικτη εργασία».
Για να υπερασπιστούμε τις ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ που απειλούνται από τις κυβερνήσεις-υπηρέτες του κεφαλαίου και τα κάθε λογής νεοφασιστικά όργανα των αφεντικών.

Για να αντιτάξουμε το μέτωπο των λαών στα μέτωπα των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, που σπέρνουν στην περιοχή μας και παντού τον ΠΟΛΕΜΟ και την ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

Δίνουμε τη δυναμική απάντησή μας στην επίσκεψη ΟΜΠΑΜΑ, στην αυταρχική απαγόρευση των διαδηλώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην προκλητική επίσκεψη της ηγεσίας των ναζιστών-χρυσαυγιτών εγκληματιών στη Λέσβο.

Μυτιλήνη, 15 Νοέμβρη 2016

Συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


43 Χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο ελληνικός λαός, οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα εναντιώθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών. Οι δυνάστες εκείνης της εποχής εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Στο όνομα του «κομμουνιστικού κινδύνου» δολοφόνησαν, εξόρισαν, φυλάκισαν και κυνήγησαν χιλιάδες αγωνιστές. Τότε το σύνθημα και η διεκδίκηση για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» γινόταν η αιτία για φυλακίσεις, για να χαρακτηριστείς εχθρός του συστήματος.

            43 Χρόνια μετά οι δυνάστες που συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων για εξυπηρέτηση των μονοπωλίων φορούν το μανδύα του δημοκρατικού, του σοσιαλδημοκράτη, του αριστερού. Σήμερα, όπως και τότε, οι διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία, υγεία και ασφάλιση, για μια αξιοπρεπή ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας αποτελούν αιτία ποινικοποίησης των αγώνων, για διώξεις εργατών και συνδικαλιστών. Στο όνομα της «αποσταθεροποίησης» οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου δεν διστάζουν ακόμα και να κηρύξουν σε επιστράτευση τους εργαζομένους με σκοπό τη διαφύλαξη των κερδών του κεφαλαίου. 

             Η εξέγερση στις 17 Νοέμβρη 1973 στο Πολυτεχνείο, ήταν το επιστέγασμα και η κορύφωση όλης της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας του λαού και της νεολαίας. 

            Το σύνθημα έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι ΗΠΑ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξαπολύουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία έχουν σαν αποτέλεσμα τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τις πατρίδες τους, δημιουργώντας τεράστια προσφυγικά – μεταναστευτικά κύματα. Σήμερα όπως και τότε θύτης ήταν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και θύμα οι λαοί. Σήμερα χρέος μας, χρέος του ταξικού κινήματος είναι να κατονομάζει τους υπαίτιους, να οργανώνει την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, να οργανώνει την ταξική αλληλεγγύη, να απομονώνει ρατσιστικές, ξενοφοβικές, ακροδεξιές αντιλήψεις.

Η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας, και οι φήμες για επίσκεψη στο νησί μας, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους, για το λαό. Η επίσκεψη του κύριου εκπρόσωπου των μακελάρηδων των λαών πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και βαθιάς ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια διαθέτοντας πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της "Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης" για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων. Η επίσκεψη σε Ελλάδα και Γερμανία λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του έχει στόχο την προώθηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την παραπέρα ενίσχυση των Ευρω-Ατλαντικών επιθετικών σχεδίων.    

            Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ήταν πολιτικό, ανατρεπτικό, αντιιμπεριαλιστικό. Αυτό δηλώνουν και τα συνθήματα που όσα χρόνια κι αν πέρασαν, είναι πάντα επίκαιρα.

Η εργατική τάξη, οι μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία, όταν είναι οργανωμένοι και ενωμένοι, όταν ξέρουν γιατί παλεύουν και "πολεμούν", μπορούν και σήμερα να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία.
Όταν πάρουν στα δικά τους χέρια τη σημαία της πάλης για τα δικαιώματα, το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, του λαού, της χώρας από τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΚΕ : «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ο δημοκρατικός λαός της Λέσβου κηρύσσει ανεπιθύμητα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη και Λαγό, που ανακοίνωσαν την επίσκεψή τους στο νησί μας την Τετάρτη 16 Νοέμβρη.

Αποτελεί πραγματικά πρόκληση η επίσκεψη αυτή, σε έναν τόπο ποτισμένο με το αίμα αγωνιστών, που αλύγιστα πάλεψαν ενάντια στους ναζί κατακτητές και τα ντόπια τσιράκια τους, των οποίων τιμητές και επίδοξοι απόγονοι είναι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πόσο μάλλον, όταν επιλέγονται για την επίσκεψη αυτή, οι μέρες που πανελλαδικά τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Είναι ξεκάθαρες οι επιδιώξεις τους από αυτή την επίσκεψη.

Θέλουν για ακόμα μια φορά να συσκοτίσουν τις αιτίες που γεννούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό, στοχοποιώντας τα θύματα και όχι τους θύτες. Βάζουν στο στόχαστρο τους ξεριζωμένους από τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πρόσφυγες και μετανάστες, βγάζοντας λάδι αυτούς που απ’ τη μια δίνουν Γη και ύδωρ στα γεράκια των Ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής και απ’ την άλλη στηρίζουν τις συνθήκες και συμφωνίες της ΕΕ, που κρατούν διπλά εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας.

Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ποτίσουν με ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο τη νεολαία, διακηρύσσοντας την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία τους, που από την ίδια τη φύση της, εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα.

Με τα μισαλλόδοξα κηρύγματα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που νιώθουν τα λαϊκά στρώματα, που βάναυσα πλήττονται από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Δίνουν έτσι – για άλλη μια φορά – στήριγμα, σε όσους ωφελούνται από αυτά τα μέτρα, εκπληρώνοντας πιστά το ρόλο τους ως στυλοβάτες του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Φιλοδοξούν να οργανώσουν και στο νησί μας τάγματα εφόδου, για να τρομοκρατούν και να επιτίθενται τόσο στους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, σε κάθε φωνή που παλεύει και βάζει στο στόχαστρο τα αφεντικά τους, το σύστημα που τόσο πιστά υπηρετούν.

ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ

Ο λαός της Λέσβου δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνουν εγκλήματα σαν κι αυτά στο Κερατσίνι και στο Πέραμα, εγκληματικές ενέργειες σαν κι αυτές που αποκαλύπτονται καθημερινά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που είναι σε εξέλιξη.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί την εργατιά, όλα τα λαϊκά στρώματα, κάθε δημοκράτη, τη νεολαία του νησιού μας, να δώσουν μαχητική απάντηση στα σχέδια της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο σύστημα που γεννά και εκτρέφει φασιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή.»

Μυτιλήνη, 12-11-2016

ΚΕΕΡΦΑ «Έξω ο Κασιδιάρης και ο Λαγός από Χίο και Λέσβο»

Σε ανακοίνωση που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  η  «ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ» αναφέρει:

» Έξω ο Κασιδιάρης και ο Λαγός από Χίο και Λέσβο

Να ματαιώσουμε τις ρατσιστικές φιέστες μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Λέσβος- Γη Αντιφασιστική

Η περιοδεία μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά των προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο παραμονές του Πολυτεχνείου αποτελεί  πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών ευαισθησιών και των αισθημάτων αλληλεγγύης της συντριπτικής πλειοψηφίας.
Επέλεξαν να επισκεφθούν την Λέσβο, τη μέρα που κάθε δημοκράτης τιμά την μνήμη του Μιχάλη Μυρογιάννη που τον δολοφόνησε ο Ντερτιλής. Η Χρυσή Αυγή τιμά τους δολοφόνους της; χούντας.

Η επίσκεψη των Κασιδιάρη-Λαγού αποτελεί επιθεώρηση της επανίδρυσης των ταγμάτων εφόδου που επιχειρούν να τα βγάλουν στα νησιά κατά των προσφύγων, των αλληλέγγυων και των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Στα τέλη Σεπτέμβρη οι επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Λέσβο προκάλεσαν αντιφασιστικό ξεσηκωμό όταν επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων και αλληλέγγυων.
Είναι καιρός, η κυβέρνηση να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική της  μετατροπής των νησιών σε Γκουαντάναμο με την επιβολή καθεστώτος εσωτερικών συνόρων σε βάρος των προσφύγων με τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την απαγόρευση μετακίνησης από τα νησιά.

Δίκαια εξεγείρονται οι πρόσφυγες κατά της φυλάκισης τους και τις άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα.

Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος στην φασιστική δημαγωγία και για αυτό πρέπει να τις ξηλώσουμε, ανοίγοντας τα σύνορα, κλείνοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίνοντας άσυλο στους πρόσφυγες και το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, καταργώντας την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.Τα συνδικάτα και τα δημοτικά συμβούλια χρειάζεται να απαιτήσουν τώρα από την κυβέρνηση να προχωρήσουν στον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά.

Αυτές τις μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος του Λαγού και των μπράβων της Χρυσής Αυγής στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης του περάματος με την δολοφονική επίθεση κατά των συνδικαλιστών στο Πέραμα και την ίδρυση κίτρινου εργοδοτικού σωματείου με την χρηματοδότηση των αφεντικών.
Τις μέρες που οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται  με απεργίες ενάντια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και την υποδοχή που ετοιμάζει στον πλανητάρχη Ομπάμα, η Χρυσή Αυγή χαιρέτισε την επικράτηση Τράμπ στις ΗΠΑ και χύνει ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητές, τις συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το ΕΚΛ να ματαιώσουν τις φασιστικές προβοκάτσιες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις ρατσιστικές εκδηλώσεις μίσους στις 16 Νοέμβρη και να κλιμακώσουμε με μαζική συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.»



ΚΕΕΡΦΑ   ΛΕΣΒΟΥ