Ουρές και ένταση για την παραλαβή του 70% της βασικής ενίσχυσης στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Λέσβο

Μεγάλες ουρές, ένταση, εκνευρισμός. Αυτό είναι το σκηνικό που σήμερα απο νωρίς το πρωί (Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016)  υπάρχει στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Λέσβο.


Η καταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες, είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στα δυο υποκαταστήματα της Τράπεζα Πειραιώς στην Μυτιλήνη καθώς το υποκατάστημα της οδού Ικτίνου έκλεισε.

Στις τράπεζες πάντως πέρα από την παραλαβή του 70% της επιδότησης, οι πολίτες σπεύδουν ώστε να εξοφλήσουν και τις τελευταίες εκκρεμότητες του μηνός Οκτωβρίου (ΕΝΦΙΑ κτλ)

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη σε ένα από τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Μυτιλήνης, χάλασε το σύστημα με τα χαρτάκια προτεραιότητας με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα πάνω από 150 πολίτες να βρίσκονται μέσα στην τράπεζα και να μην ξέρουν πότε θα εξυπηρετηθούν

Πάντως όσοι πρόλαβαν να παραλάβουν τα χρήματα τους από την επιδότηση τους περίμενε μια έκπληξη ….Καθώς σοκ προκάλεσε σε δεκάδες αγρότες το ύψος του ποσού που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους με την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης καθώς οι οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς και το δημόσιο ροκανίζουν την επιδότηση , ενώ σε άλλες περιπτώσεις η πίστωση είναι ''μηδενική'' και η κίνηση στο λογαριασμό μόνο λογιστικού περιεχομένου, δηλαδή φαίνεται μόνο η συναλλαγή στο όνομα του δικαιούχου, καθώς την επιδότηση την ''τρώνε'' τα χρέη.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει ότι: ''Καταβλήθηκαν σε 567.000 δικαιούχους αγρότες το 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ''.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει: ''α) Η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος,  β) η προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016 και γ) οι εκκρεμότητες εξισωτικής αποζημίωσης για τις αιτήσεις 2015''.